• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin gelişimi önde gidiyor

xxxkdr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
48
Kızlar 29 haftalıkken kontrole gittim bebeğim bir hafta öndeydi ,32 haftalıkken kontrole gittim 2 hafta öndeydi doktor biraz iri bebek dedi ama şekerine dikkat et dedi 2 hafta sonra tekrar kontrol dedi.bende eşimde uzun insanlarız ama evham yaptım acaba bi şey olur mu diye
Şeker yüklemesi yapmadım çünkü ara ara şekerime bakardım ve normaldi

Kızlar 29 haftalıkken kontrole gittim bebeğim bir hafta öndeydi ,32 haftalıkken kontrole gittim 2 hafta öndeydi doktor biraz iri bebek dedi ama şekerine dikkat et dedi 2 hafta sonra tekrar kontrol dedi.bende eşimde uzun insanlarız ama evham yaptım acaba bi şey olur mu diye
Acaba aynı durumu yaşayan oldu mu sanırım biraz sizinle dertleşmek iyi gelicek

Acaba aynı durumu yaşayan oldu mu sanırım biraz sizinle dertleşmek iyi gelicek
Çoğu gebeliklerde bu durum yaşanıyor. Bende 3 hafta önde olurdu. Bir sorun olmadı ikisinde de. En iyi ultrason cihazları bile %100 doğru ölçüm yapmıyor zaten.

Çoğu gebeliklerde bu durum yaşanıyor. Bende 3 hafta önde olurdu. Bir sorun olmadı ikisinde de. En iyi ultrason cihazları bile %100 doğru ölçüm yapmıyor zaten.
Ya inşallah canım yani bende eşimde kilolu doğmuşuz bebeğin yapısında öyledir diye düşünüyorum ama doktorum şekere çok dikkat et diyince evham yaptım
Sen kaçıncı hafta da doğurdun canım

Ya inşallah canım yani bende eşimde kilolu doğmuşuz bebeğin yapısında öyledir diye düşünüyorum ama doktorum şekere çok dikkat et diyince evham yaptım
Sen kaçıncı hafta da doğurdun canım
39. hafta içinde sezaryen ile doğdular. Bir şey olmaz bence. Sık yaşanan bir durum o.

Ben de şeker yüklemesi yapmamıştım sonra bebek 2 hafta önden gidiyor dedi doktor. 50 gram baktır istersen demişti. Öyle yaptım yüksek çıktı şekerim. Diyete başladım ara ara kendim ölçtüm dengeye geldi bebek de normal haftasına geldi. +-2 hafta normal sınırlar ama şekere dikkat etseniz zaten kötü bir şey değil :)
Tatlıyı kesin. Ara öğünlerde kuruyemiş öğünlerde bir dilim ekmek. Makarna pilav yok. Bulgur pilavı olabilir ekmek yerine ya da çorba gibi bir diyet vermişti diyetisyen. Ara ara açlık krizlerim oluyordu diyete başlayınca o da geçti.

Ben de şeker yüklemesi yapmamıştım sonra bebek 2 hafta önden gidiyor dedi doktor. 50 gram baktır istersen demişti. Öyle yaptım yüksek çıktı şekerim. Diyete başladım ara ara kendim ölçtüm dengeye geldi bebek de normal haftasına geldi. +-2 hafta normal sınırlar ama şekere dikkat etseniz zaten kötü bir şey değil :)
Tatlıyı kesin. Ara öğünlerde kuruyemiş öğünlerde bir dilim ekmek. Makarna pilav yok. Bulgur pilavı olabilir ekmek yerine ya da çorba gibi bir diyet vermişti diyetisyen. Ara ara açlık krizlerim oluyordu diyete başlayınca o da geçti.
Bende 2 hafta şekerim varmış gibi diyet yapmaya karar verdim bakalım kontrolde nasıl çıkıcak

Bende 2 hafta şekerim varmış gibi diyet yapmaya karar verdim bakalım kontrolde nasıl çıkıcak
Şeker ölçüm cihazınız varsa takip edin her öğünde açlık ve 1 saat tokluk ölçün bakalım

Sen çok tatlı tüketir miydin canım

Devlet hastanesinde 1 hafta geride dediler özelde ve üniversite hastanesinde 1 hafta ileride dediler. Hangisine inanayım şimdi? Bu ultrason işi biraz çetrefilli. Ama özeldeki doktorum 2 hafta ileri ve 2 hafta geri normal sınır 2 hafta kaygılanma demişti.

Sen çok tatlı tüketir miydin canım
Hayır tüketmezdim hiç yemiyordum hatta ama çok canım istiyordu. İş yerinde sürekli baklava pasta muhabbeti oluyordu kaçıyordum ortamdan. Öğünlerinde karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum midem bulanıyordu çünkü etten falan. Öğünleri düzenleyince tatlı isteğim gitti tamamen.

Devlet hastanesinde 1 hafta geride dediler özelde ve üniversite hastanesinde 1 hafta ileride dediler. Hangisine inanayım şimdi? Bu ultrason işi biraz çetrefilli. Ama özeldeki doktorum 2 hafta ileri ve 2 hafta geri normal sınır 2 hafta kaygılanma demişti.
Doğum ne zaman? Bana bebeğin kilosu 4’ü geçti demişlerdi. 3750 doğmuştu. 😂

Benim de 3 hafta önde olduğu bile oldu. Hatta suyumun bir tık fazla çıktığı bile oldu. Şeker yüklemesi normaldi o içimizi rahatlattı. Çocuk da iei doğmadı 3430du tam olarak

Ya ben önce bi hafta sonra 2 hafta ileri gidince kaygılandım

Ya bende çok dikkat ediyorum aynı senin gibi

Korkma ya meyve şekerli şeyler az tüket bişi olmaz

Bence çok dikkat edin
Gestasyonel diyet yapın doguma kadar .
Şekerinizi ölçün
Doktorunuz haklı
Az kalmış zaten doğuma sabredin
Onde gitmesi çok iyi bir şey değil
Sekerinizi kontrol altında tutun mutlaka

Back
X