Premature Bebekler bebeğin haftasından önde gitmesi ne kadar önemli?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
kızlar 3 hafta kadar önce kasılmalarla birlikte hastaneye gittik, bir parmak açılmam olmuş.sonra serumlar celeston falan...1 gece yattım. nidilatla kesiyoruz işmdilik. en azından 34. haftaya kadar dayansa çok iyi olacak. bizimkinin gelişimi maşallah bir hafta önde gidiyor sürekli.bu doğduktan sonra bir avantaj değil mi? şu an 33 haftalık. eğer şimdi doğacak olsa bu durumda bebek doğunca 34 haftalık bebek gelişiminde mi olacak? 34 haftalık mı sayılacak? yoksa bu ölçüm sadece usgde gözlemlenen önemsiz bişi mi? hafta takibini neye göre yapcam? bi taraftan seviniyorum doğunca 1 hafta önden gitcek diye, bi taraftan da ya etkisi yoksa diye üzülüyorum. sizin bi bilginiz var mı?

Sanırım ultrasonda görünen haftasına göre değerlendiriliyor bebekler. Ben de 34 + 3 haftalıkken doğum yaptım ama yenidoğan servisi bebeğimi 35 + 4 haftalık kabul etmiş ve dosyasına öyle yazmışlar.

Back