ilgilendigin icin cok tesekkur ederim canim, fakat ben hollanda-amsterdamda kaliyorum. yazmis oldugun bilgiler buranin kanunlari icinde gecerlimiki acaba... ve evet gercekten inandirici bir sebep olmasi gerekiyor. kerem ismiyle bilinmesi onlar icin pek de onemli bir sorun degil. cunku onlarda kimlik isminin haricinde cagirma ismi denilen birsey var. yani kimlik ismi mikail, cagirma ismi kerem olabilir.
ben kendime teselli vermek icin oyle soyledim akrabalara, ama sagolsunlar eltilerim, gorumcelerim yok ne yazdirdiysaniz o soylenir, yazili olmayan bi ismi niye soyleyelim dediler. hala kerem diye seslendigimde cocuga, kiziyolar, dalga geciyolar, yazili olmayan bi ismi soyleyemezsin diyolar..e mikail isminide begenmiyolar. bende sinir oluyorum. sanki ben yazdirdim...
esime hala sinir oluyorum ama fazlada ustune gitmek istemiyorum. kalkip bana agir bi laf soyleyecek hepten aramiz bozulacak. zaten lohusayim....
benim ya mikail ismine alismam lazim yada cagirma ismi diye kerem diyerek cevremdekileri susturmam ama nasil ???