Bebegin kalbinin durmasi

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.409
20.521
598
11 haftalik hamileyken rutin kontrolde bebegimin karnımda oldugunu ogrendim. Muthis bir hayal kirikligi, cok yogun bir aciydi...travmatik bir kurtajin uzerinden 3 ay gecti. Halen psikolojik olarak toparlanabilmis degilim. Ilk gebeligimdi. Normalde tekrar eden benzer kayiplar yoksa doktorlar pek arastirma taraftari değiller. Yuksek ihtimalle bebekte bir kromozom anomalisi vardi dediler. Buna ragmen esimle birlikte kromozom analizi yaptırdık sonuclari bekliyoruz hala...anne karninda bebek olumlerinin bir suru sebebi olabilecegini biliyorum.ama aklimda binlerce soru işareti var acaba benim yuzumden mi oldu, x ray den gectim ondan mi, ayagimi bir cisim kestigi icin daha 6 haftalikken tetanoz asisi olmak zorunda kaldim ondan mi, iki doktorum vardi surekli ultrasona giriyordum ondan mi...

Tekrar hamile kalmayi istiyorum artık ama hic cesaretim yok. Zaten inanilmaz takintili bir insanim. Bu aciyi yasamadan once de burda benzer konular okuyup evhamlanirken bunu yasadim. Benzer durumlar yasayanlar, sonradan saglikli bir bebek dunyaya getirdiniz mi? Korkularinizi nasil yendiniz?

Xray zararsizmis
Tetanoz asinida herkes oluyor hamileyken
Senin elinde olan birsey degil
Evham yapma bu kadar

Canım bende 10 martta kürtaj oldum kalp atşı alınmadığı için ben ilk gebelikte kansulandırıcı iğne kullanıyordum 1 kızım var ikinciye hamile kaldığımda başka Dr gitmiştim söyledim gerek yokmdedi iğne kullanmana dedi ve kullanmadığım için bebeğim kalbi durmuş kürtaj oldum bende 6 ay korundum hazır hissetmiyorum çünkü kendimi o dönemde panikatak geçirdim pisikolajim çok bozulmuştu şimdi 13 haftalık hamileyim iğnelerimi vurunuyorum inşallah sağsağlım doğar sters yapma kafana takma maya çalış bide şöyle düşün ölmeyipte sağlıksız bi bebekte olabilirdi kendini teskin et Allah büyük inşallah sende yine anne olursun ben kendime meşkul edecek şeylerle uğraştım Allaha sığımdım

11 haftalik hamileyken rutin kontrolde bebegimin karnımda oldugunu ogrendim. Muthis bir hayal kirikligi, cok yogun bir aciydi...travmatik bir kurtajin uzerinden 3 ay gecti. Halen psikolojik olarak toparlanabilmis degilim. Ilk gebeligimdi. Normalde tekrar eden benzer kayiplar yoksa doktorlar pek arastirma taraftari değiller. Yuksek ihtimalle bebekte bir kromozom anomalisi vardi dediler. Buna ragmen esimle birlikte kromozom analizi yaptırdık sonuclari bekliyoruz hala...anne karninda bebek olumlerinin bir suru sebebi olabilecegini biliyorum.ama aklimda binlerce soru işareti var acaba benim yuzumden mi oldu, x ray den gectim ondan mi, ayagimi bir cisim kestigi icin daha 6 haftalikken tetanoz asisi olmak zorunda kaldim ondan mi, iki doktorum vardi surekli ultrasona giriyordum ondan mi...

Tekrar hamile kalmayi istiyorum artık ama hic cesaretim yok. Zaten inanilmaz takintili bir insanim. Bu aciyi yasamadan once de burda benzer konular okuyup evhamlanirken bunu yasadim. Benzer durumlar yasayanlar, sonradan saglikli bir bebek dunyaya getirdiniz mi? Korkularinizi nasil yendiniz?
X ray dusuge sebep olmaz. Tetenoz asisini zaten 20. Haftada yapiyorlar.gebelikte guvenli bir asi. Hatta ben hrmsireye sordum zararli degil.mi diye hic sikinti olamaz.normalde hamile kalor kalmaz yapılıyordu ama dusuk yapan gebeler qsiya bagladigi icin 12.hafta sonrasina alindi asi dedi.
Surekli ultrasonda dusuk sebebi olmaz.ozellikle tup bebek sahipleri hem perintolog hem kd takibinde oluyor haftada 2 defa ultrasona giren anneler var burda gebelikleri riskli oldugu icin. O da dusuk sebebi olamaz.
Ya bebekte bir sorun vardir yada sizdekan pihtilasmasi sorunu vardir. Nornalde tekrar eden kayip.olmadikca bu kan pihtilasma testini yapmıyor doktotlar ama ozel hastanede hemotologa basvurursaniz 12 li trombofili paneli yaptirirsiniz. Biraz pahali bir test ama en azindan sorun varmi yokmu bilirsiniz. Simdilik kendinizi toparlamaya bakin. Cok cok gecmis olsun.

Bende 11 haftalıkken kanamayla gittim kalbinin 3 hafta önce durduğunu öğrendim, kürtaj olmak zorunda kaldım. 3 ay sonra da yeniden hamile kaldım şimdi oğlum 1,5 yaşında. Öğrendim ki ilk 12 haftada sonlanan gebeliklerde y kromozomun bağlı anomaliler olurmuş. Yani sağlıklı bir embriyo değildi tutunamadığı için düştü. Korkularım hiç geçmedi bütün hamileliğim boyunca elim karmımda gezdim. Ayda bir olan kontrollete 15 günde bir gittim ama çok şükür hepsi geçti. Sizde rahat olun kafanıza takmamaya çalışın. En kısa zamanda sağlıklı evlatlar diliyorum sizlere :)

X ray dusuge sebep olmaz. Tetenoz asisini zaten 20. Haftada yapiyorlar.gebelikte guvenli bir asi. Hatta ben hrmsireye sordum zararli degil.mi diye hic sikinti olamaz.normalde hamile kalor kalmaz yapılıyordu ama dusuk yapan gebeler qsiya bagladigi icin 12.hafta sonrasina alindi asi dedi.
Surekli ultrasonda dusuk sebebi olmaz.ozellikle tup bebek sahipleri hem perintolog hem kd takibinde oluyor haftada 2 defa ultrasona giren anneler var burda gebelikleri riskli oldugu icin. O da dusuk sebebi olamaz.
Ya bebekte bir sorun vardir yada sizdekan pihtilasmasi sorunu vardir. Nornalde tekrar eden kayip.olmadikca bu kan pihtilasma testini yapmıyor doktotlar ama ozel hastanede hemotologa basvurursaniz 12 li trombofili paneli yaptirirsiniz. Biraz pahali bir test ama en azindan sorun varmi yokmu bilirsiniz. Simdilik kendinizi toparlamaya bakin. Cok cok gecmis olsun.

Kromozom analizi sonrasi doktor yonlendirir sanirim kan pihtilasmasi testi icin. Yalniz kan pihtilasmam cikarsa neden hamile kalmadan once veya hamileyken bu test yapilmadi diye dusunurum cunku ben kalmadan once bir suru hormon testi yaptirmistim. Kaldiktan sonra gebeligin basinda da testler yapildi her sey yolunda dendi. Sadece toksoplazma degerim pozitifti.o da sebep olmus olabilir belki bilemiyorum...

Bende 11 haftalıkken kanamayla gittim kalbinin 3 hafta önce durduğunu öğrendim, kürtaj olmak zorunda kaldım. 3 ay sonra da yeniden hamile kaldım şimdi oğlum 1,5 yaşında. Öğrendim ki ilk 12 haftada sonlanan gebeliklerde y kromozomun bağlı anomaliler olurmuş. Yani sağlıklı bir embriyo değildi tutunamadığı için düştü. Korkularım hiç geçmedi bütün hamileliğim boyunca elim karmımda gezdim. Ayda bir olan kontrollete 15 günde bir gittim ama çok şükür hepsi geçti. Sizde rahat olun kafanıza takmamaya çalışın. En kısa zamanda sağlıklı evlatlar diliyorum sizlere :)

Benim dusmedi. Kalbi bir hafta once durmus ama ben hic fark etmedim. Ara ara kahverengi leke geliyordu doktor kirmizi kanamaya donusmedigi surece endiselenmene gerek yok dedi. Progestan fitil verdi. Onu kullandim bir hafta. Oldugu anlasildiktan sonra da doktor rahme cok iyi tutunmus hic ayrilma alani bile yok dedikce iyice icime oturdu...2 dil alti 2 vajinal fitil yoluyla anca suyum geldi oyle kurtaja aldilar...

Kromozom analizi sonrasi doktor yonlendirir sanirim kan pihtilasmasi testi icin. Yalniz kan pihtilasmam cikarsa neden hamile kalmadan once veya hamileyken bu test yapilmadi diye dusunurum cunku ben kalmadan once bir suru hormon testi yaptirmistim. Kaldiktan sonra gebeligin basinda da testler yapildi her sey yolunda dendi. Sadece toksoplazma degerim pozitifti.o da sebep olmus olabilir belki bilemiyorum...
Pihtilasma testi tekrarlayan dusuk olmadikca yapilmiyor. Neden bilmiyorum. 3 kere dusuk yap 4.ye bakariz kavramı çok acimasizca ama ulkemizde durum bu malesef. Ozellerde de test 2500 lira civari.

Benim dusmedi. Kalbi bir hafta once durmus ama ben hic fark etmedim. Ara ara kahverengi leke geliyordu doktor kirmizi kanamaya donusmedigi surece endiselenmene gerek yok dedi. Progestan fitil verdi. Onu kullandim bir hafta. Oldugu anlasildiktan sonra da doktor rahme cok iyi tutunmus hic ayrilma alani bile yok dedikce iyice icime oturdu...2 dil alti 2 vajinal fitil yoluyla anca suyum geldi oyle kurtaja aldilar...
Düştü derken kalbinin durmasından bahsediyorum zatwn aynı şey

Düştü derken kalbinin durmasından bahsediyorum zatwn aynı şey
Dusuk ve kalp durmasi tıbbi olarak farkli seyler. Her kalbi duran bebek düşmüyor. Yani ikisi de kayip sonucta degisen bir sey yok ama kalbi durdugu zaman dusuk yaparken oldugu gibi anlasilmiyor iste ben o yuzden ogrendigimde sok oldum...

Canim cok gecmis olsun.
Allah sabur versin
Benim ucuz bebeklerim(tamamen kazara hamile kalmistim) 1 bucuk sene evvel dustuler maalesef kurtaj oldum :(
Iki cocugum daha olmasina ragmen evlat acisi baska anliyorum seni.
Benim baya kanamam olmustu gece 4 de ambulans cagirdim dusun.. Senin kalbi durmus kiyamam, ayni sey degil evet :( hele o doktorun soyledigi sey benim bile tuylerimi diken diken etti. "Cok iyi tutunmus:("
aklima en yuksek ihtimal kan pihtilasmasi geliyor.
Ozel ve iyi bir doktor bulup arastirin bu konuyu canim.
Maddi olarak baya zorlanacaksiniz ama deger..

Beninde bebeyim 8 haftalikken kalbi durmustu kurtajla aldilar ve bir sebep soylemediler sagliksiz dollenme dediler esimde varikosel oldugu icin (8aralikta kurtaj oldum 2 ocakta adet oldum normal surdu doktor durumun iyi hatta catlamis yumurtan korun beraberlikte dedi ama ben korunmak deil bebek sahibi olmak istiyorum bu surede hamile kaln oldumu hic acaba zaten 4 sene bekledim daha bekle denmesi cok zor geliyor esim ameliyat oldu acaba esi vsrikosel olup hamile kalip bebeyini kaybeden de varmi kizlar aranizda

Geçmiş olsun canım benimde 13. Haftada kontrole gittim 12.haftada kalbi durmuştu bebeğimin hemde herşey yolunda giderken çok iyi anlıyorum seni bir sene oldu ama hala acısı içimde unutmuyorsun ama alışıyorsun zamanla. Ilk gebeligimdi araştırma yapılmadı bebek sağlıklı değildi demekki yoksa düşmez falan dediler. Genetik inceleme yapıldı eşimle bana bişey çıkmadı ayrıca trombofili paneline baktırdım kan pihtilasmasi var mı diye onda da bişey çıkmadı çok şükür. Şimdi tekrar hamileyim inşallah bu sefer sağlıcakla kucağıma almak nasip olur. Tavsiyem içinin rahat etmesi açısından genetik araştırma ve pihtilasma testlerini yaptırabilirsin.

Darısı başına inşallah..

kızlar selam bizim de 8 haftalıktı kese bebek 6 + 2 de kalmış malesef.. kürtaj oldum daha sonrasında bir sürü komplikasyon çıktı iyileşme süreci baya uzun sürdü..
ilk adeti gördüm kontrole gittim doktor korunmana gerek yok artık bebek istiyorsanız sorun yok dedi.. daha 7 gün var tahmini adet tarihine hayırlısı bakalım..

Back
X