- 22 Kasım 2010
- 11.409
- 20.521
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
X ray dusuge sebep olmaz. Tetenoz asisini zaten 20. Haftada yapiyorlar.gebelikte guvenli bir asi. Hatta ben hrmsireye sordum zararli degil.mi diye hic sikinti olamaz.normalde hamile kalor kalmaz yapılıyordu ama dusuk yapan gebeler qsiya bagladigi icin 12.hafta sonrasina alindi asi dedi.11 haftalik hamileyken rutin kontrolde bebegimin karnımda oldugunu ogrendim. Muthis bir hayal kirikligi, cok yogun bir aciydi...travmatik bir kurtajin uzerinden 3 ay gecti. Halen psikolojik olarak toparlanabilmis degilim. Ilk gebeligimdi. Normalde tekrar eden benzer kayiplar yoksa doktorlar pek arastirma taraftari değiller. Yuksek ihtimalle bebekte bir kromozom anomalisi vardi dediler. Buna ragmen esimle birlikte kromozom analizi yaptırdık sonuclari bekliyoruz hala...anne karninda bebek olumlerinin bir suru sebebi olabilecegini biliyorum.ama aklimda binlerce soru işareti var acaba benim yuzumden mi oldu, x ray den gectim ondan mi, ayagimi bir cisim kestigi icin daha 6 haftalikken tetanoz asisi olmak zorunda kaldim ondan mi, iki doktorum vardi surekli ultrasona giriyordum ondan mi...
Tekrar hamile kalmayi istiyorum artık ama hic cesaretim yok. Zaten inanilmaz takintili bir insanim. Bu aciyi yasamadan once de burda benzer konular okuyup evhamlanirken bunu yasadim. Benzer durumlar yasayanlar, sonradan saglikli bir bebek dunyaya getirdiniz mi? Korkularinizi nasil yendiniz?
Demesi kolay. Keske evham yapmamak benim elimde olan bir sey olsa...Xray zararsizmis
Tetanoz asinida herkes oluyor hamileyken
Senin elinde olan birsey degil
Evham yapma bu kadar
X ray dusuge sebep olmaz. Tetenoz asisini zaten 20. Haftada yapiyorlar.gebelikte guvenli bir asi. Hatta ben hrmsireye sordum zararli degil.mi diye hic sikinti olamaz.normalde hamile kalor kalmaz yapılıyordu ama dusuk yapan gebeler qsiya bagladigi icin 12.hafta sonrasina alindi asi dedi.
Surekli ultrasonda dusuk sebebi olmaz.ozellikle tup bebek sahipleri hem perintolog hem kd takibinde oluyor haftada 2 defa ultrasona giren anneler var burda gebelikleri riskli oldugu icin. O da dusuk sebebi olamaz.
Ya bebekte bir sorun vardir yada sizdekan pihtilasmasi sorunu vardir. Nornalde tekrar eden kayip.olmadikca bu kan pihtilasma testini yapmıyor doktotlar ama ozel hastanede hemotologa basvurursaniz 12 li trombofili paneli yaptirirsiniz. Biraz pahali bir test ama en azindan sorun varmi yokmu bilirsiniz. Simdilik kendinizi toparlamaya bakin. Cok cok gecmis olsun.
Bende 11 haftalıkken kanamayla gittim kalbinin 3 hafta önce durduğunu öğrendim, kürtaj olmak zorunda kaldım. 3 ay sonra da yeniden hamile kaldım şimdi oğlum 1,5 yaşında. Öğrendim ki ilk 12 haftada sonlanan gebeliklerde y kromozomun bağlı anomaliler olurmuş. Yani sağlıklı bir embriyo değildi tutunamadığı için düştü. Korkularım hiç geçmedi bütün hamileliğim boyunca elim karmımda gezdim. Ayda bir olan kontrollete 15 günde bir gittim ama çok şükür hepsi geçti. Sizde rahat olun kafanıza takmamaya çalışın. En kısa zamanda sağlıklı evlatlar diliyorum sizlere :)
Pihtilasma testi tekrarlayan dusuk olmadikca yapilmiyor. Neden bilmiyorum. 3 kere dusuk yap 4.ye bakariz kavramı çok acimasizca ama ulkemizde durum bu malesef. Ozellerde de test 2500 lira civari.Kromozom analizi sonrasi doktor yonlendirir sanirim kan pihtilasmasi testi icin. Yalniz kan pihtilasmam cikarsa neden hamile kalmadan once veya hamileyken bu test yapilmadi diye dusunurum cunku ben kalmadan once bir suru hormon testi yaptirmistim. Kaldiktan sonra gebeligin basinda da testler yapildi her sey yolunda dendi. Sadece toksoplazma degerim pozitifti.o da sebep olmus olabilir belki bilemiyorum...
Düştü derken kalbinin durmasından bahsediyorum zatwn aynı şeyBenim dusmedi. Kalbi bir hafta once durmus ama ben hic fark etmedim. Ara ara kahverengi leke geliyordu doktor kirmizi kanamaya donusmedigi surece endiselenmene gerek yok dedi. Progestan fitil verdi. Onu kullandim bir hafta. Oldugu anlasildiktan sonra da doktor rahme cok iyi tutunmus hic ayrilma alani bile yok dedikce iyice icime oturdu...2 dil alti 2 vajinal fitil yoluyla anca suyum geldi oyle kurtaja aldilar...
Gercekten demesi kolay ama pozitif dusunmeye calis hersey guzel olur insallahDemesi kolay. Keske evham yapmamak benim elimde olan bir sey olsa...
Dusuk ve kalp durmasi tıbbi olarak farkli seyler. Her kalbi duran bebek düşmüyor. Yani ikisi de kayip sonucta degisen bir sey yok ama kalbi durdugu zaman dusuk yaparken oldugu gibi anlasilmiyor iste ben o yuzden ogrendigimde sok oldum...Düştü derken kalbinin durmasından bahsediyorum zatwn aynı şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?