Bebegin ne kadarlık olduğu tam olarak ne zaman netleşir ?

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
3.068
3.475
133
Merhabalar öncelikle. Suan doktorun son adet dönemi hesaplamasına göre 8+5 ‘deyim. Ancak ben adet üstüne hamile kalmış olabileceğimi düşünüyorum.Çünkü olduğundan fazla şişim ve göbeğim tuhaf bir sekilde belirgin.Gören hamile olduğumu anlayabiliyor.İlk hamileliğim olduğu için bilmiyorum.Bebeğin kaç günlük olduğu kesin mi doktorun söylemine göre ? yoksa ilerleyen zamanlarda mi su kadar günlük diye netleşiyor.İçinde bulunduğumuz haftadan daha fazla bir sürelik hamile olduğumu düşünüyorum açıkçası.Tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler

Bebeğin ultrason kağıdında hafta günü yazar. Boyutuna gelişimine gore belirleniyor. Ve evet son adet tarihinin ilk günü baz alınır. Uygulama takvimi ve ultrason genelde 1 kac gün oynasa da hafta bazı olarak çoğunlukla denk gelir.
Göbek olayına gelince bazısı 6 aya kadar göbek belli olmazken bazısı 7.8. Haftada göbek cikar. Kilo ve genetik yapı söz konusu. Bende 8. Haftaya girdim hafif var. Yeme içme hazımsızlık gaz şişkinlikte göbek belli eder. Bol kıyafet giyin rahatsız oluyorsanız. Bende ilk haftalar aylarda görünsün istemiyorum nazardan dolayı. Şişkinlik yapısal olabilir

son adet tarihine göre hesaplanır ve ölçümlerden de belli olur zaten, dediğiniz gibi olsaydı ölçümdem belli olurdu, hormonlar çok hızlı yükseldiği için şişlik ödem vs hissetmeniz normal

İlk zamanlar şişkinlik çok fazla oluyor. O bebek değil göbek yani benim başlarda şişkinliğim fazlayken, nerdeyse hiçbir pantolonum gebelik başından itibaren olmadı, sonrasında azaldı. ama yine de sabahları hiç olmayıp, akşamları şişkinliğim oldu. 5.ayım itibariyle gebelik göbeğine döndü.

Gebeliğin başlangıcında makineden makineye, ölçen kişiden kişiye bile değişiyor hafta ya da günler. Çünkü bebeğin konumuna göre ölçüm yapıp tarihi söylüyorlar. Benim genelde 3-4gün önceden giderken, son ölçümde haftasıyla uyumluydu taki 17.haftamda gittiğimde doktor artık kesin sonuç alındığını söyleyene kadar. 17.haftamda da bebek 1 hafta ilerdeki gidiyordu. Doktor yine de incelemeye aldı, duruma göre son adet tarihimi değiştirecek olası doğum tarihi için. Haftaya ayrıntılıya gideceğim, orda netleşir sanırım

Kese boyutuna göre bebegin ölçümlerine göre doktor adet gününü belirleyebiliyor.adet gününü unutan anne adayları için doktorun belirlediği değerler yakın ölçüde tutuyor.ilk kızımda adet gunumu unutmuştum.doktor ultrason ile belirlemişti.tam 39+3 iken dogum yaptım.doktor mutlaka söylemiştir ultason da kaç haftalık gozuktugunuzu bazen ödem olduğu için veya karın yapısı dolayisiyla erkenden göbek çıkabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…