Bebeğin suyu fazla

ilaytugra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
173
57
98
36
Merhaba hanımlar şuan 26+0 gebelik. dün doktora gittim bebeğin suyu üst sınıra yakın dedi şeker yüklemesi yapıcaz dedi. İlk gebelikte yaptırmadım Bn ama şuan suyun fazla olması risk dedi. bunu yaşayan var mı suyun fazla olmasıyla ne olur.

Ablamdada gebelik şekeri vardı bu problemi olmuştu diyet yaptirmislardi zamanla düzelmişti sizde şeker yuklemesi yaptırabilirsiniz

Pek çok doktor şeker yüklemesini gereksiz hatta zararlı buluyor. Canan Karatay yorumunu okumanızı isterim. Benimde yüksekti şekersiz diyet ile normal seviyeye iniyor korkulacak bir durum değil. Çok ileri durumda erken doğum, iri bebek ve dolayısıyla sezaryen olabilir normal doğum istiyorsanız kötü yön olarak bu var. Şeker yüklemesi yaptırınca o su seviyesi inmiyor size diyet öneriyorlar. Bunun için de teste gerek yok.

Ekmek, pirinç,meyve, patatesi 1 hafta bırakıp tekrar kontrole gidin derim. Grubumuzdaki anneler de sadece diyet ile normal seviyeye indi hep.

ilk gebeliğim de hiç böyle bir şey yaşamadım. Erken doğum ölü doğum filan olur dediler 2 gündür can sıkıntısı yaşıyorum. Yarın anca buldum başka Bi doktor randevusu ona da sorcam. Ekmek sadece kahvaltıda yiyorum pek meyveci sayılmam ama kahve içiyorum ondan olur mu ki.

Doktorun söylediğini yaptırın, önce açlık şekeri sonra meyve suyu gibi bir şey içeceksiniz kan tahlili vereceksiniz.
Şeker yüklemesinden neden bu kadar korkuluyor? Gün içinde şeker olduğunu bilmeden neler tüketiyor insanlar.
Farkında olmadan bebek zarar görebilir üzülürsünüz. Doktoru dinlemekte fayda var.

Zor ama sadece 1 hafta dişinizi sıkıp sıfır şeker diyeti yapmanızı öneririm ve korkmayın içiniz rahat olsun. Ben arada çikolata kaçırdığım halde düştü normal seviyeye. Korku ve stres de şekeri yükseltir dikkat edin.

Tam da bu haftalarda bebekten insülin salgılanmaya başlıyor, şeker yükselmesi ile de pankreas başta olmak üzere bazı organlara zarar veriyor. Bu konuda yapılan araştırma makalelerini okumalısınız anlamak için.

yarın da başka Bi doktora gitcem oda buna benzer şeyler söylerse yaptırcam zaten.

Yuklemede alacaginiz seker 2 ya da 3 kup seker kadar ama seker hastasi oldugunuzu bilmeden beslenmeye devam ederseniz bebeginiz ve siz zarar gorebilirsiniz. Bence yaptirin

Ve evet su, seker yuksekken artiyor, baska sebeple artiyor mu bilmiyorum

Yuklemede alacaginiz seker 2 ya da 3 kup seker kadar ama seker hastasi oldugunuzu bilmeden beslenmeye devam ederseniz bebeginiz ve siz zarar gorebilirsiniz. Bence yaptirin

Ve evet su, seker yuksekken artiyor, baska sebeple artiyor mu bilmiyorum
teşekkür ederim yarın zaten doktordan sonra yapılcalk sanırım.

Makale mi okumalıyım? Makale okuyup doğumları da kendi kendimize yapalım mı? Doktorlardan daha iyi bilmem mümkün mü iki makale okumakla? Türkiye’nin en iyi doktorlarından biri yaptı gebelik takibimi, onun tavsiyesiyle yaptırdım. Yine gebe kalsam hiç düşünmeden yine yaptırım.
İnsanları şeker yüklemesinden korkutuyorlar ama arka planda tepsi tepsi baklava, büsbütün kavun karpuz tüketmesini göz ardı ediyorlar{GENEL} şekere dönüşen bir çok gıdanın olduğunu bilmiyorlar. Omunda geçtim, sigara tüketmeye devam edip kola içmekten kaçınmayıp şeker yüklemesi çok kötü diyeni falan gördüm ben.
Gebelik şekerinin yol açabileceği şeyleri araştıran kişi zaten koşa koşa o meyve suyu gibi şeyi içer.

Eğitim durumunuz nedir bilmiyorum ama tıptaki gelişmeleri takip etmek için profesörler dahi makale okur. Tıbbi müdahale yapın, doğumu yapın gibi birşey mi söyledim acaba? Tıpta bugün doğru sayılan yarın yanlışmış diye başka bir araştırma sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Doktorların yıllarca güvenli diye hastalarına yazdığı onlarca yüzlerce belki daha fazla ilaç piyasadan toplatıldı, yanlışlığı görülen tedavi yöntemleri değiştirildi. Kanıtlı çalışmalardan bahsediyorum ben masal okur gibi makale okumaktan değil. Ki sebebi de yazmışım. Pankreas hasar görüyor, organlar zarar görüyor. Şeker yüklemesinde şeker yüksek çıksa diyet verilecek en fazla. Bunun için de teste gerek yok diye düşünüyorum. Canan hocayı da dinlemenizi tavsiye ederim. process

Demagoji yapıyorsunuz, sizin eriştiğiniz makaleyi doktorun bilmemesi mümkün diye düşünüyorsanız zaten bildiğiniz şekilde devam etme özgürlüğüne sahipsiniz.

Demagoji yapıyorsunuz, sizin eriştiğiniz makaleyi doktorun bilmemesi mümkün diye düşünüyorsanız zaten bildiğiniz şekilde devam etme özgürlüğüne sahipsiniz.
Demagoji ile alakası yok hanımefendi, siz değişim ve gelişime açık biri değilseniz bunu benim demagoji yaptığımı söyleyerek gizlemeye çalışmayın. Her doktor kendini geliştirmiyor. Aynı anda binlerce makale yayınlanıyor isteyen istediği görüşü alıyor. Siz de istediğiniz görüşü alın istemediğinize de dil uzatıp karalamayın zira hiç biri kesin değil. Sadece duyduğu ile yetinen araştırmayan hele de makale okumayan insanlarla tartışmayı sevmiyorum. Size sonraki hamileliklerinizde sağlıklı bir süreç geçirmenizi diliyorum

Karalama yapan, dil uzatan üstteki yazdıklarınızı/ yazdıklarımı okuyunca görülebiliyor.
Kendi hayatımı, çocuğumun hayatını işin uzmanlarına gitmek varken “okuyom ben ya” ısrarı yapan birinin söylediklerine göre yönlendirmem merak etmeyin.

Tamam en çok siz biliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…