Bebeğin yanında kavga

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
Merhaba
Eşim de ben de fevri insanlarız sabırlı değiliz ve kavga anında toz duman oluyor ortalık bağırış çağırış
Ama şimdi bebeğimiz var 14 aylık herşeye şahit oluyor utanarak yazıyorım bunları
Unutuyor mudur bilmiyorum sanki çok da farkında değil gibi ama
Cümleleriniz belki beni silkeler

Bugün ilk kez bu kadar büyük kavga çıktı yorgunluk mu uykusuzluk mu bilmiyorum tahammülüm az eşim de sinirlenince gözü kimseyi görmüyor
Aramızda saygı kalmadı ben ona aptal salak o bana gerizekalı çocuk da suratımıza bakıyor öyle o anda gözüm görmüyor sonra çok üzülüyorum

Elle tutulur bir neden de yok iki haftada bir böyleyiz
Bazen tartışırken rahatladığımı hissediyorum ağzıma geleni söylüyorum sinirden terlik fırlattım yüzünd geldi
eşim dişlerinin arasında s ile başlayan bi küfür etti bana evden gidecektim çocuğu bırakmıyo çekiştiriyoruz aramızda rezillik
Sizce geri dönüşü var mı saygı tekrar oluşturulur mu ve Bebeğim farkında mı herşeyin

O cocugun bi sey anlamadigini dusunuyosaniz cok ama cok yaniliyorsunuz. Ben 2 yasindayken babam anneme tokat atmisti, annem hatirladigimi duyunca sok oldu. Oyle cok net degil silik silik ama hatirliyorum. Hatirlamasa bile onlar her seyi anliyorlar, lutfen cocuklarinizin yaninda tartismayin. Boyle kavgalar yuzunden o cocugun psikolojisi bozulur

O cocugun bi sey anlamadigini dusunuyosaniz cok ama cok yaniliyorsunuz. Ben 2 yasindayken babam anneme tokat atmisti, annem hatirladigimi duyunca sok oldu. Oyle cok net degil silik silik ama hatirliyorum. Hatirlamasa bile onlar her seyi anliyorlar, lutfen cocuklarinizin yaninda tartismayin. Boyle kavgalar yuzunden o cocugun psikolojisi bozulur

İşte engel olamıyorum büyük bi sorun da yok sadece bebeğim az uyuyor uykusuzum eşime çatıyorum o da alttan hiç almaz direkt bağırır hemen nefret ediyorım bu huyundan
Sonra diyorum bebeğimin suçu ne maruz kalıyor
Normalde gezip tozuyoruz oynuyoruz hiç sorun yok bazen böyle oluyor işte

gerçekten çok üzücü
birbirinize saygınız kalmamış sevginiz yok olmaya devam ediyor birde bunlara şahit bir çocuk var
eger agzınıza geleni söyleyince rahatlıyorsanız bunu kagıda yazarak yapın ama lütfen sesli okumadan eşinizin eline tutuşturmadan çöpe atarak imha edin.
yazmak insanı rahatlatan bir terapi yöntemidir...
eşinizle aranızda ki saygıyı korumaya özen gösterin sonra çocuklar bize bakıp bizi ornek alıp sonra da çocugum beni dinlemiyor saygısı yok diye dert yaşıyoruz

benim anne babam da sizin gibiydi. cok ufak sebeplerle kavgaya başlar birbirlerine çirkin şeyler söyler belki bir yarım saat sonra hicbirsey yok gibi davranıp kuslugu sürdürmemeyi marifet sayarlardı. hiç mutlu hissettiğimi hatırlamıyorum onlarla. Yani ikisiyle tek tek vakit geçirirken değil de ikisi bir aradayken hep huzursuzdum sıradan bir sohbet çirkin bi kavgaya dönüşebilirdi. liseyi dışarda okudum tatilleri dedem ve buyukannemle geçirdim kardeşim de tum tatillerini benim yanımda geçirdi.

Kaybedilen saygının geri gelmesi çok zor. İçinizden geleni söyleyip O an belki rahatlıyorsunuz ama bebeğinizin bilinçaltına yerleşiyor bu olaylar. Anlık rahatlama için bebeğinize kötü örnek olmayın ikinizde

gerçekten çok üzücü
birbirinize saygınız kalmamış sevginiz yok olmaya devam ediyor birde bunlara şahit bir çocuk var
eger agzınıza geleni söyleyince rahatlıyorsanız bunu kagıda yazarak yapın ama lütfen sesli okumadan eşinizin eline tutuşturmadan çöpe atarak imha edin.
yazmak insanı rahatlatan bir terapi yöntemidir...
eşinizle aranızda ki saygıyı korumaya özen gösterin sonra çocuklar bize bakıp bizi ornek alıp sonra da çocugum beni dinlemiyor saygısı yok diye dert yaşıyoruz
Biliyoum bizim tartışma adabımız yok farkındayım tahammül sınırımız çok düşük malesef saygı da bi kere gidince bi daha gelmiyor sanırım çünkü nasılsa söyleyince bişe olmuyor diye düşünüyor insan

benim anne babam da sizin gibiydi. cok ufak sebeplerle kavgaya başlar birbirlerine çirkin şeyler söyler belki bir yarım saat sonra hicbirsey yok gibi davranıp kuslugu sürdürmemeyi marifet sayarlardı. hiç mutlu hissettiğimi hatırlamıyorum onlarla. Yani ikisiyle tek tek vakit geçirirken değil de ikisi bir aradayken hep huzursuzdum sıradan bir sohbet çirkin bi kavgaya dönüşebilirdi. liseyi dışarda okudum tatilleri dedem ve buyukannemle geçirdim kardeşim de tum tatillerini benim yanımda geçirdi.
Çok üzücü ve yaşanmış bir ders aslında benim için. Dikkat etmek istiyorum ama huy mu bilmiyorum geçmiyor geçmiyor

Bu psikopat çocuklar nasıl ortaya çıkıyor sanıyorsunuz?? Birbirini çok seven ve saygı duyan ailelerden mi?
Biran önce huyunuzu değiştirin iş bölümü yapın sabah bebek uyandığında eşiniz baksın bir iki saat uyuyun sizi kendinize getirir ne bileyim sütlü kahve için ayık ve zinde olmaya çalışın. Ben lohusayken kahve bağımlısı olmuştum:KK48:
Bebek taklit ede ede büyür, 2 yaş sendromunda siZin gibi etrafı toz duman ettğinde anlarsınız ne halt yemişiz biz diye.

Çok üzücü ve yaşanmış bir ders aslında benim için. Dikkat etmek istiyorum ama huy mu bilmiyorum geçmiyor geçmiyor
ona mutlu bir çocukluk borçlusunuz. sinirlendiginizde ortamı terk edin,sakinlesmeye çalışın. eşinizle konuşun birlikte aşmaya çalışın. bir çok çözüm bulunabilir ama kaybedilen zaman geri gelmez

Okulda nerede sorunlu olmayacak şeyler byapan küfürler eden çocuk varsa
anne babası birikte olup kavga eden çocuklar oluyor
Kendinize set çekmeyi öğrenmelisiniz sadece sen değil esinde

Bebeğiniz 14 aylık büyüyünce tabiki şu an olanları hatırlamayacak ama illa ki etkileniyordur korkuyordur :(
Benim de 14 aylık bebeğim var üffff desem ağlıyor anlıyor yani kızdığımı

Ne söylediğinizin farkında değil ama sizin davranışlarınızdan oluşan huzursuzluğun farkında üstelik bebekler anne karnında bile hisseder.
Eşinizle iyi olduğunuz bir gün bunun böyle olmayacağını çocuğunuz ve kendiniz için artık buna bir son vermeniz gerektiğini söyleyin.
Şuan boş bir kaset gibi herşeyi kaydediyor emin olun siz ne yaparsanız büyüdüğünde aynısını yapacaktır.
Çünkü onun doğrusu o olacaktır.

Öncelikle o kuzucuğunu çok öperim.Malesef ki anlamıyor diye hataya düşüyorsun.O kadar iyi anlıyor ki şaşarsın.Ne olduğuna anlam veremese de huzursuzluğun farkında yavrun ve duydukları bilinç altına işleniyor.Yanında daha dikkatli olmanız lazım.

İkinize gelince,saygı bitmiş evet.Yüzgöz olmuşsunuz.Bunun tamiri olur mu bilemem ama birlikte yardım almanız doğru olur.

Ve son olarak eşine terlik fırlatman..Kadına yapıldığında ne kadar karşıysam aynı şekilde kadın yaptığında da karşıyım bu tür şeylere.Yapma,yakışmaz sana.

Bu evliliğin sürmesini istiyorsan hem kendiniz hem de bebeğiniz için sakin kalmalı,çözüme odaklanmalısınız.Bunun yolu kavga değil,verimli iletişimdir.

Back
X