Bebeğinde alerji olan anneler yardımcı olabilir misiniz?

sedef321

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2025
8
0
1
26
İki haftadır bebeğimin yüzü pütür pütür kızardı pul pul oldu kaşıdıkça kabarıyor kulak ve burun kenarlarında sarı döküntüler oldu kafasında konak başladı vücudunda da kırmızı ufak benekler çıkmaya başladı süt ürünlerini kestim alerji olduğunu düşünüyorum doktorum şimdilik sadece süt ürünlerini keselim dedi bebeğim 2 aylık olduğu için test yapmadılar. Böyle olan var mı yardımcı olur musunuz

Ben 2,5 aylıkken deri testi yaptırdım. Yumurta ve süt çıktı, sonra çoklu gıdaya döndü falan (sonradan ekstralar çıkıyor). 6 ayda ek gıda öncesinde tekrar yaptı, süt geçmiş diğer gıdaları da tolere edebilecek seviyeye gelmişti o ara zaten. Önerim alerji doktoru ile yönetin bu süreci, çocuk doktoru pek mantıklı olmuyor bu süreçte.

6 aydan önce alerji testi doğru sonuç vermiyor diye duymuştum ama erken yapılıyor mu yani

Alerji doktoruyla ilerlemek önemli, arkadaşımıza katılıyorum. Şu aşamada test yapmak mantıklı olmayabilir, henüz küçük oldukları için alerji çıkmayabiliyor. Ek gıda öncesi bize deri testi yapıldı. Bunu herhangi bir risk almamak adına önemli buluyor doktorum da. En azından ciddi alerjisi varsa ek gıda öncesi saptanıyor. İyi bir alerji doktoruna denk gelmek lazım. İyi bir iletişimle hangi gıdalar kesilecek yön vermesi çok kıymetli. Yüzüne de krem sürebilirsiniz hassas alerjik cildine uygun.

Teşekkür ederim bilgi için alerji doktoruna bakacağım. Yüzü bir an önce geçsin istiyorum çok rahatsız ediyor huzursuz kaşınıyor sürekli

6 aydan önce alerji testi doğru sonuç vermiyor diye duymuştum ama erken yapılıyor mu yani
Erken yapılabiliyor, deri testi için çıkıyor ama tabiki eliminasyon diyeti de takipte oluyor. Kan testi hakkında bilgim yok. Ben teste göre diyete girdikten sonra (süt ve yumurta çıkmıştı) bebeğim gerçekten çok rahatladı. Bağırsak tepkili ve en son yarım saatte bir uyanıyordu bebeğim öyle diyeyim normalde uyumayı seven bi bebekti asla durmuyordu. Yani gittiğiniz uzman karar verir buna tabiki ama ben mutlaka alerj doktoruna gitmenizi öneririm çocuk doktoru ile işin içinden çıkamazsınız

Benim bebeğim de anlattığınız şekildeydi sadece vücudunda kırmızı bebekler çıkmamıştı diğer tüm anlattıklarınız vardı doktorum da bana ya alerji ya da egzama başlangıcı demişti bol bol nemlendirme mi söylemişti mustelanın atopik ciltler için olan bir nemlendiricisi vardı onu kullandık sürekli bir haftada düzeldi resmen, bedenini sürekli bebek yağı ile ovuyordum öncesinde belki de ondan çıkmadı vücutta bişey, kafasındaki konak için da zeytinyağı ile iyice nemlendirip ters taramak iyi geliyordu doktor da öyle önerdi

Diyete girdikten kaç gün sonra bebeğinizde rahatlama gördünüz

Bende aynı şeyleri uyguluyorum yüzü geçmeye yakın ama aşırı kuruyor nenlendirsemde pul pul oluyor kaşınıyor huzursuzluğu ve gaz problemleri geçmedi henüz birde vücudundaki ufak benekler duruyor umarım onlarda geçer

Diyete girdikten kaç gün sonra bebeğinizde rahatlama gördünüz
Ne desem yalan olur hiç hatırlamıyorum ama alerji doktoru ile konuştuğumda 4-6 hafta arası normale dönüyor demişti. Sanırım 3 haftada falan fark etmeye başlamıştı gibi hatırlıyorum ben kendim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…