Herkese merhaba. 14 aylık bebegim için kızamık asisini erteletmistik ve sonuç soran arkadaşlar vardı. Kizamik asisini hala yaptirmadik ve bundan sonra asi yaptırmama kararı aldık.
Hikayemizi bilen var mı bilmiyorum. Bebeğime ilkin süt alerjisi teşhisi kondu ve 3 aylikken süt diyeti yapmaya basladim. Diyetin dördüncü günü bebeğim çok çok rahatlamisti, onuncu günü hiçbir şeyi yoktu. Yaklaşık 2 hafta çok mutlu, huzurlu ve uyuyabilen anne bebek olarak yaşadık. Aynı diyete devam etmeme rağmen 2 haftadan sonra birden eski şikayetler geri geldi. 6 aylikken geçmeyen şikayetler yüzünden çocuk gastroenteroloji doktorunun tavsiyesiyle yumurtayı da kestim. Bebeğim mucizevi şekilde yeniden iyileşti fakat bu sefer 2 hafta bile sürmeden eski şikayetler geri geldi. O zamandan sonra ne denediysem, neyi kestiysem fayda etmedi, tespit edemedim bebeğime neyin dokunduğunu. 14 aylık oldu, her gün sanki çıldırmadan önceki son günümü yaşıyor gibi umutsuz, bıkkın, yorgun ve yıkık giriyorum yatağa.
Bir kaç hafta önce tesadufen aşı detoksu diye bir şey ilişti gözüme. Biraz arastirdim, bazı annelerin hikayelerine ulastim, çok fazla insan çok fazla kötü tecrübesini paylasiyordu. Bu tecrubelerden biri de asi sonrasi alerji idi. Birden dank etti bana. Bebegimin sonradan çıkan alerjileri tam da aşıdan sonra çıkmıştı. Tesadüf olabilir mi diye düşünerek aşıların prospektüsünü okudum. Tesadüf değildi. Bebeğim aşılar yüzünden benim farkettiğim kadarı ile cok geniş bir besin alerjisi gösteriyor, farketmedigim neler oldu yavruma kim bilir... Alerji demek bagisiklik sisteminin manipüle olması demek. Bağışıklık sistemi yanlış çalışıyor demek. Bağışıklığıni kuvvetlendirsin diye yapılan aşının bebeğimin bağışıklık sistemine zarar verdigini dusundukce kahroluyorum.
Alerjili bebek annelerine asilarin prospektüsünden başlayarak araştırma yapmalarini ve yabancı kaynakları incelemelerini öneriyorum. Yine de aşı yaptirmaya devam edecek olanlara asi detoksunu arastirmalarini oneriyorum.
Allah yavrularimiza şifa, bizlere sabır versin.