- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.891
- 133
Merhaba. İlk 3 ay gaz problemi alerjiden bağımsız olabilir. Fakat kakada mukus bebeğiniz hasta değilse alerji belirtisidir. Hepsi bir yana diyetle belirtiler düzeliyor, diyeti bozunca geri geliyorsa mutlaka alerjidir.Benim de yardıma ihtiyacım var 63 günlük bir bebeğim var 34+4 de prematüre bir bebek ilk ay 3450 kiloya ulaştı daha sonraki hafta sadece 100 Gr aldı ve acayip bir huzursuzluk gaz meme reddi bunun üzerine doktorumuz süt yumurta alerjisinden bahsetti ve ben kendimce diyet uygulamaya başladım diyetten sonra 3 gün sonucunda ,140 Gr almıştı ve biraz sanki sakinledi gibi bu arada biogaia ve zinco da kullanmaya başlayınca hangisinden rahatladı gibi anlayamadım bunun üzerine pazartesi günü 2 dilim sütlü kremalı keki yumurtalı bir tatlı yedim ve bütün gaz meme reddi tekrardan en başa döndük ben bu durum üzerine iyice alerjiden şüphelenmeye başladım tekrar diyete döndüm ve 4. Gün yani bugün bebeğim daha rahatladı gibi ama meme reddi huzursuzluk tekrar devam etti bu durum üzerine bugün çocuk doktoruna gittim alerji doktoruna sevk etsin diye beni dinledi ama çokta ikna olmadı bu arada gürültülü kaka aşırı gaz huzursuzluk meme reddi ve hafif yeşilli ve mukuslu kaka sıkıntımız var bunu üzerine gaita testi istedi yolladı sormak istediğin ben bu durumda ne yapmalıyım kafam allak bullak Ankara'dayım bu arada doktor hastane tavsiyelerinize acigim
Ben Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemotoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir doçente götürmüştüm bebeğimi. Çok ilgisizdi. Hastane otoparkında telefon görüşmesi yaparken bir kadın alerjiye ilgili konuştuğumu farketmiş. Telefonu kapatınca, Keçiören eğitim ve araştırma hastanesinde alerji bölümünün çok iyi olduğunu söylemişti. Ankara'dan taşındık, dediği yere hiç gitmedim ama size fikir olabilir.
Size tavsiyem çocuk alerji bölümüne gitmeden en az on gün önce süt ve yumurta bakımından çok sıkı bir diyete başlayın. Hastaneye gitmeden önceki gün diyeti bozun. Çünkü doktor sizden öykünüzü alırken belirtilerin her birini gaza bağlayabilir. "On günlük diyet yaptım, diyetle rahatladı, diyeti bozdum, belirtiler döndü." diyebildiginizde doktor için tanıda gerekli en önemli bilgiyi vermiş olursunuz. Ayrıca hastaneye gitmeden önceki 2 gün hiçbir ilaç kullanmayın. Doktor alerji testi isterse bebeğin ilaç almamış olması gerekiyor. Sırttan test isteme ihtimallerine karşı bebeğinizin sırtı tüylüyse mutlaka tıraş edin. Benim bebeğimin sırtı tüylüydü, sırtının yarısına yapistirdiklari bantı ertesi gün cekerlerken yavrum kucağımda kendinden geçti. Hala unutamıyorum o sahneyi.