uyumasi eger aleeji yapacak bisey yemediysem oluyor maalesef alerjimiz katlanarak artiyor.yumurta ve tavuk yemeyi de kestim.et ve sut urunleri balik mercimek bazi sebze ve meyveler de dahil.kuruyemis de kestim geriye bir bugday kaliyor.insAllah ona da alerji gelistirmez.cok uzuluyorum psikolojim çoktu sanki.oglum da alerjikti ve ben anlamadim.hic uyumazdi 10 dk omzumda uyur uyanirdi.diyete baslayinca rahatlamisti.bunda hemen fark ettim ve diyete giristim ondan uykusu normale yakiin.yakin diyorum cunku gunluk maksimum 12 saat oluyor.normalde 10 saat anca uyuyor.o da toplu degil.
biz gecen ay 500 gr almistik.yeni tartiya henuz gidemedik.merak etmiyor degilim

. valla mama konusunda kafam karisik..ogluna vermemistim ama onun alerjisi bu kadar agir degildi

ya bugdaya da alerjisi cikarsa ne yiyecegim ben
Yediklerinizi atalık tohumdan yerseniz alerji yaptığını düşündüğünüz bazı besinlerin aslında alerji yapmadığını görürsünüz. Gdolu besinlerle atalık tohum besinlerin içerdiği protein türü ve miktarı birbirinden çok farklı. Mesela şu an piyasadaki unların ve unlu mamüllerin yuzde doksan dokuzu genetiği değiştirilmiş buğdaydan üretiliyor. Hazır unlarla yaptığınız hamur cok elastiktir, kabardıkça kabarır ama dogal undan yaptığınız hamur, mısır unu hamuru gibi çürük ve özsüz olur, sünmez, kopar ve çok çok az kabarır. Ikı un arasındaki fark gluten oranlarının farklı olmasından kaynaklanıyor. Gdolu bugdaydaki gluten oranının dogal bugdaydakinden ne kadar fazla olduguna inanamazsiniz. Gdolu ürünler o yüzden çok alerjik. En tehlikeli ve yaygın gdolu ürünler buğday, mısır, soya. Bebek mamalarında soya kullanılıyor.
Çok mühim bir frekans meselesi var. Hayat enerjisi taşıyan ya da hayata tesir eden bütün varlığın yaydığı bir frekans var. Mesela sağlıklı insan frekansı ortalama 70 mhz. Frekansı 60ın altına düştüğünde hastalık, 25in altına düştüğünde ölüm başlıyor. Mesela insan dua ettiğinde frekansı yükseliyor. Ya da gül yağı, lavanta yağı gibi doğal kokular aldığında. Hayatımızın temas ettiği her maddenin, mekanın ve canlının vücut frekansimiz üzerinde bir etkisi var. Frekans konusu o yüzden cok onemli. Gelgelelim mama dahil paketli, rafine gıdaların frekansı ölümün başladığı 25 mhzin bile altında ve 0 mhz frekansta.
Bir bebeğe hiçbir suretle doğal besin verilemiyordur, anne sütü yoktur, doğru düzgün bakanı yoktur o zaman mama zaruret gibi düşünülebilir ama anne sütüyle kilo alamayan bebeği gercekten besleyebilecek alternatif bir başka gıda olması mümkün değil. Çünkü varlığın doğası ve kanunu bu değil. Bunu mama konusunda eliniz kolunuz bağlı hissettirmek için değil bilgi paylaşımında bulunup daha bir çok anneye ulaşabildiğimiz bir platformda faydalı olabilmek için yazıyorum. Kilo dogrudan saglik gostergesi degildir. Buna takılıp üzülmeyin. Bir bebeği cici bebeyle besleseniz her bebekten cok kilo alır ama o bebegin sağlıklı olmadığını da herkes bilir. Sizin bebeğiniz sütünüzden hayati her besini alıyor merak etmeyin. Kilo alamaması alerji sebebiyle yiyeceğin mide bağırsakta yeterince emilemeden kakayla ayrılması. Yani bebeğinizin mide ve bağırsağı hasta sadece. Sorun sütünüzün kalitesi değil sütü işleyecek sistemin bozulması. Mama verdiginizde sistem bozuk calismaya devam edecek, sadece o kadar yuksek kalori aliminin dogal sonucu olarak kilosu değişecek.
Alerjisi alevleniyor fakat bu süreçte hiç aşı ve ilaç almadıysa sebebi hava kirliliğidir. Evinizin boyası, cilalar toksik olabilir. Deterjan, parfüm etkisi olabilir. Bu aralar herkesin alerjik rinit, egzama, astım gibi şikayetleri arttı. Havada normalin dışında bir kirlilik mevcut her nedense. Hele ki büyük sehirde yaşıyorsanız kirlilik bebeginizi de etkilemiş olabilir. Buhurdanlık ya da nebulizatör edinip bir iki damla dogal uçucu yagla havalandirabilirsiniz evinizi. Yasemin, lavanta, vanilya, karanfil olabilir. Saksıya uygun gül fidesi, özellikle ısparta gülü bulabilirseniz uyumadiginiz odaya koyabilirsiniz. Hem oksijen uretir hem iyilestiricidir.