• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sizin tahmin ettiğinizden daha geniş bir alerjisi var bebeğinizin. Yaz meyvelerine karşı temkinli olun. Özellikle kavun karpuz kivi çilek muz kiraz ve üzüm tabi. Yeşil erik gibi ham meyveler çağlalar daha güvenli ama yine de yerken ölçülü olmayı ihmal etmeyin. Keçiboynuzu da denenebilir.
karpuz denedim sıkıntı olmadı.muz da öyle.ama hiç belli olmuyor.dokunmayan bisey birden dokunuyor.kendimi berbaatt hissediyotum..

Uzun süre olmus ama bebeğinde besin alerjisi olan anneler bebeklerinizin alerjileri gecti mi 3 aylık bebeğim bizde diyete basladık maalesef süt alerjisi belki coklu besin onu henüz bilmiyorum ama çok cok uzüldüm kahroldum resmen bebeginin alerjisi düzelen anneler yazabilir mi biraz morale ihtiyacım var

Uzun süre olmus ama bebeğinde besin alerjisi olan anneler bebeklerinizin alerjileri gecti mi 3 aylık bebeğim bizde diyete basladık maalesef süt alerjisi belki coklu besin onu henüz bilmiyorum ama çok cok uzüldüm kahroldum resmen bebeginin alerjisi düzelen anneler yazabilir mi biraz morale ihtiyacım var
Konu eski fakat güncel, son mesajlara fırsat buldukça göz atarsanız işinize yarayacak şeyler bulabilirsiniz.

Sadece süt alerjisi ise 1 yaşında çok çok rahatlamış olursunuz. Çoklu besin alerjisi daha uzun süre kalıyor. Benim bebeğimin çoklu besin alerjisi vardı. Şu an 34 aylık, bazı meyvelere, süte hala alerjisi var fakat hayatımızı allak bullak edecek şiddette değil. 28 aylık gibiyken gece deliksiz uyumaya başladım. Çok zor bir süreç ama bebek büyüdükçe azalıyor zorluğu. Çünkü yavaş yavaş bazı alerjileri hafifliyor bazıları geçiyor. Bir yaşından sonra günlük beslenmesinin üçte biri ek gıda olduğu için diyette farkedilmeyen kaçak bebeği daha az etkiliyor.

arkadaslar hurma yesem bebege alerji yapar mi? klasik mekke nedine hurmasi iste.alerjik midir?sut yapmasi icin yesem iyi olacak..

buradan paylasiyoruz sıkıntılarımızı canim..benim 1. cocugum da alerjikti.sut alerjisi hala devam ama cok pismis sut tuketiyor.simdi kizim da alerjik ve daha 2 ayimiz dolmadi..sanirim bu sefer tablo fena..ben de cok mutsuzumm ama gececek biliyorum.sabir dusuyor bize 😓

arkadaslar hurma yesem bebege alerji yapar mi? klasik mekke nedine hurmasi iste.alerjik midir?sut yapmasi icin yesem iyi olacak..
Benim kızıma yapıyordu, diğer bütün meyveler gibi. Ama size dokunmayan meyveler olduğunu söylemiştiniz. Denemeden tahmin etmek çok zor. Kudüs, Filistin, medjoul ve İran hurması adıyla satılanlar gdo ürünü, aklınızda bulunsun.

Süt için maydanoz, nane ve adaçayı dışındaki yeşillikler özellikle dereotu ve bol su tavsiye ederim. Un, şeker ve tuzu fazla kaçırırsanız da azalır sütünüz.

Benim kızıma yapıyordu, diğer bütün meyveler gibi. Ama size dokunmayan meyveler olduğunu söylemiştiniz. Denemeden tahmin etmek çok zor. Kudüs, Filistin, medjoul ve İran hurması adıyla satılanlar gdo ürünü, aklınızda bulunsun.

Süt için maydanoz, nane ve adaçayı dışındaki yeşillikler özellikle dereotu ve bol su tavsiye ederim. Un, şeker ve tuzu fazla kaçırırsanız da azalır sütünüz.
once şu kaka biraz duzelsin deneyecegim..tesekkur ederim insAlalh hurma dokunmaz..cunku icerigi kalsiyum destekli..ve ben 2 sene diyet ustune hamile kaldim ve hamilelikte kan kusana kadar kusup hic beslenemedim... kalsiyum en buyuk ihtiyacim..vitamin destegi aldim ama kizima yaramadi..

Konu eski fakat güncel, son mesajlara fırsat buldukça göz atarsanız işinize yarayacak şeyler bulabilirsiniz.

Sadece süt alerjisi ise 1 yaşında çok çok rahatlamış olursunuz. Çoklu besin alerjisi daha uzun süre kalıyor. Benim bebeğimin çoklu besin alerjisi vardı. Şu an 34 aylık, bazı meyvelere, süte hala alerjisi var fakat hayatımızı allak bullak edecek şiddette değil. 28 aylık gibiyken gece deliksiz uyumaya başladım. Çok zor bir süreç ama bebek büyüdükçe azalıyor zorluğu. Çünkü yavaş yavaş bazı alerjileri hafifliyor bazıları geçiyor. Bir yaşından sonra günlük beslenmesinin üçte biri ek gıda olduğu için diyette farkedilmeyen kaçak bebeği daha az etkiliyor.
Henüz yolun başındayız tam olarak neye var onuda bilmiyoruz baya daralttım yemek listemi belli seyler yiyorum 1 haftadır henüz bi düzelme yok maalesef hala çok ağlıyo buda canımı çok sıkıyo

buradan paylasiyoruz sıkıntılarımızı canim..benim 1. cocugum da alerjikti.sut alerjisi hala devam ama cok pismis sut tuketiyor.simdi kizim da alerjik ve daha 2 ayimiz dolmadi..sanirim bu sefer tablo fena..ben de cok mutsuzumm ama gececek biliyorum.sabir dusuyor bize 😓
Biraz büyüdügünde istedigi herseyi yiyemezse die çok üzülüyorum çocuklar anlamıyo maalesef birde süt alerjisi olan bebeklerde ilerde toz polen alerjisi çıkabiliyomuş bu durumda cok üzüyo benim maslesef onlar kalıcı oluyo hayat boyu

İyi geceler kızlar kızım için alerji testi yaptırmıştık süt alerjisi 0.10 yumurta beyazıda 3.68 ne demek olduğunu bilen varmı randevumuza bi hafta var gözüme uyku girmiyo

bu nasıl bir kaka ya ☹ cok koyu yesil ince damarlar var..ama acaba siyah mi acaba eskimis kanama mi acaba mide kanamasi mi kafayi yicem 😔
esim de yok tahlile yollayamadim..
yasayan var ni?

Eklentiler

• 20200604_191934.webp
    20200604_191934.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 186
bu nasıl bir kaka ya ☹ cok koyu yesil ince damarlar var..ama acaba siyah mi acaba eskimis kanama mi acaba mide kanamasi mi kafayi yicem 😔
esim de yok tahlile yollayamadim..
yasayan var ni?
Bebeğinizde ateş, iştahsızlık gibi hastalık belirtisi yoksa diyette kaçak olmuş. Rengi tam resimdeki gibiyse kan değil ama bana kalırsa. Ayrıca mukus da yoğun. Mukus her zaman böyle ise diyette hep bir kaçak var demektir. Kızım aylarca böyle yaptı kakasını.

Bebeğinizde ateş, iştahsızlık gibi hastalık belirtisi yoksa diyette kaçak olmuş. Rengi tam resimdeki gibiyse kan değil ama bana kalırsa. Ayrıca mukus da yoğun. Mukus her zaman böyle ise diyette hep bir kaçak var demektir. Kızım aylarca böyle yaptı kakasını.
arada sirada oluyor mukus boyle.ama hep dikkat ediyorum..acaba bilmedigim bir alerjisi mi var 🤕

[/QUOTEdaha önce de yazmıştım size biz Bülent beye gittik sadece süt ürünlerini kes dedi bana diğer herşeyi ye dedi ben tabi temkinli yiyorum kuruyemiş daha yemedim mesela yada kıröızı meyveler yemedim iki hafta sonra sütü de açtırıcam dedi ama bakıyorum gruplarda anneler daha uzun diyetler yapıyor bana 2 hafta çok kısa geldi siz diyetinizi ne kadar süre yapmıştınız un ve şekerin sütü kestiğini bilmiyordum başka neler kesiyor aşılar konusunda da çok kararsız kaldım ya 2 yaş aşımız geldi çok korkuyorum yaptırmasam acaba menenjite falan yakalanır mı verem de keza yayılmaya başlamış çok korkuyorum ya

Daha önce de yazmıştım size biz Bülent beye gittik sadece süt ürünlerini kes dedi bana diğer herşeyi ye dedi ben tabi temkinli yiyorum kuruyemiş daha yemedim mesela yada kıröızı meyveler yemedim iki hafta sonra sütü de açtırıcam dedi ama bakıyorum gruplarda anneler daha uzun diyetler yapıyor bana 2 hafta çok kısa geldi siz diyetinizi ne kadar süre yapmıştınız un ve şekerin sütü kestiğini bilmiyordum başka neler kesiyor aşılar konusunda da çok kararsız kaldım ya 2 yaş aşımız geldi çok korkuyorum yaptırmasam acaba menenjite falan yakalanır mı verem de keza yayılmaya başlamış çok korkuyorum ya

8 ay peynir, 12 ay yoğurt, 18 ay süt diyeti yaptım.

Ben aşılar hakkında sadece kendi kanaatimi oluştururken faydalandığım bilgileri annelere fikir ve araştırma motivasyonu olması açısından yazıyorum. Hiçbir ebeveynin aşı yaptırma kararını başka herhangi bir insan gibi yönetecek konumda değilim ve bu anlamda bir sorumluluk da hissetmiyorum. Aşılar nereden okunur yazıyorum sayfalardır. Şüpheniz varsa kendiniz araştırın. Kimse bu sorumluluğu sizin yerinize üstlenemez.

esim de sizin gibi dusunuyor..
sanirim asimizi olacagiz.ama tedirginim..bugun de pamukcuk oldugunu fark ettim..annem de vah cocuk nasil zayif dusmus dedi..moralim cok bozuk surekli besliyorum.cis kaka sayisi cok iyi nasil guclenemiyor ben anlamiyorum.gelisimi iyi...ama kiloda dusuk aliyoruz..oglum da alerjikti ama kilo alimi iyiydi..artik psikolojim çoktu..dr dokunma uyusun dedi..uyumasi iyidir dedi.ebe surekli besle dedi.uyudugunda sanki daha huzurlu..siz neler yasadiniz.biz 2 ayligiz.

Uyuyorsa çok iyi biz 3 ay hiç uyumadik nerdeyse tüm gün kucagimizda ağlıyordu gece de çoğu zaman ustumde uyuyordu bu alerji çok gaz ve sancı yaptığı için oluyormus öğrenip diyete başlayınca ağlamaları azaldı ve daha iyi uyumaya başladı. Gündüzleri hala uyku süreleri 30 dk ve çok zor uyuyor. 2. 3. Ve 4. Aylarda 600 gr aldı alt sınır denilebilir. Şuan 5. Aydayız gene çok fazla kilo almıyor belki daha da az aldi. Doktorlar kilo alimi alt sınırın da altına düşmezse sadece anne sütüne devam diyorlar genelde. Kilo vermiyor biraz da alıyorsa gelişimi de iyiyse mamaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Onlar için en faydali şey anne sütü ve sağlıkları kilolarından çok daha önemli. Cok zayıf ac kaliyor sutun yetmiyoe mama ver filan diyenleri dinlemeyin içiniz nasıl rahat edecekse öyle hareket edin derim. Laf edenler laf edecek şey illaki buluyorlar zaten

Uyuyorsa çok iyi biz 3 ay hiç uyumadik nerdeyse tüm gün kucagimizda ağlıyordu gece de çoğu zaman ustumde uyuyordu bu alerji çok gaz ve sancı yaptığı için oluyormus öğrenip diyete başlayınca ağlamaları azaldı ve daha iyi uyumaya başladı. Gündüzleri hala uyku süreleri 30 dk ve çok zor uyuyor. 2. 3. Ve 4. Aylarda 600 gr aldı alt sınır denilebilir. Şuan 5. Aydayız gene çok fazla kilo almıyor belki daha da az aldi. Doktorlar kilo alimi alt sınırın da altına düşmezse sadece anne sütüne devam diyorlar genelde. Kilo vermiyor biraz da alıyorsa gelişimi de iyiyse mamaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Onlar için en faydali şey anne sütü ve sağlıkları kilolarından çok daha önemli. Cok zayıf ac kaliyor sutun yetmiyoe mama ver filan diyenleri dinlemeyin içiniz nasıl rahat edecekse öyle hareket edin derim. Laf edenler laf edecek şey illaki buluyorlar zaten
uyumasi eger aleeji yapacak bisey yemediysem oluyor maalesef alerjimiz katlanarak artiyor.yumurta ve tavuk yemeyi de kestim.et ve sut urunleri balik mercimek bazi sebze ve meyveler de dahil.kuruyemis de kestim geriye bir bugday kaliyor.insAllah ona da alerji gelistirmez.cok uzuluyorum psikolojim çoktu sanki.oglum da alerjikti ve ben anlamadim.hic uyumazdi 10 dk omzumda uyur uyanirdi.diyete baslayinca rahatlamisti.bunda hemen fark ettim ve diyete giristim ondan uykusu normale yakiin.yakin diyorum cunku gunluk maksimum 12 saat oluyor.normalde 10 saat anca uyuyor.o da toplu degil.

biz gecen ay 500 gr almistik.yeni tartiya henuz gidemedik.merak etmiyor degilim 🙄. valla mama konusunda kafam karisik..ogluna vermemistim ama onun alerjisi bu kadar agir degildi 🤷‍♀️ ya bugdaya da alerjisi cikarsa ne yiyecegim ben 🤦‍♀️

uyumasi eger aleeji yapacak bisey yemediysem oluyor maalesef alerjimiz katlanarak artiyor.yumurta ve tavuk yemeyi de kestim.et ve sut urunleri balik mercimek bazi sebze ve meyveler de dahil.kuruyemis de kestim geriye bir bugday kaliyor.insAllah ona da alerji gelistirmez.cok uzuluyorum psikolojim çoktu sanki.oglum da alerjikti ve ben anlamadim.hic uyumazdi 10 dk omzumda uyur uyanirdi.diyete baslayinca rahatlamisti.bunda hemen fark ettim ve diyete giristim ondan uykusu normale yakiin.yakin diyorum cunku gunluk maksimum 12 saat oluyor.normalde 10 saat anca uyuyor.o da toplu degil.

biz gecen ay 500 gr almistik.yeni tartiya henuz gidemedik.merak etmiyor degilim 🙄. valla mama konusunda kafam karisik..ogluna vermemistim ama onun alerjisi bu kadar agir degildi 🤷‍♀️ ya bugdaya da alerjisi cikarsa ne yiyecegim ben 🤦‍♀️
Yediklerinizi atalık tohumdan yerseniz alerji yaptığını düşündüğünüz bazı besinlerin aslında alerji yapmadığını görürsünüz. Gdolu besinlerle atalık tohum besinlerin içerdiği protein türü ve miktarı birbirinden çok farklı. Mesela şu an piyasadaki unların ve unlu mamüllerin yuzde doksan dokuzu genetiği değiştirilmiş buğdaydan üretiliyor. Hazır unlarla yaptığınız hamur cok elastiktir, kabardıkça kabarır ama dogal undan yaptığınız hamur, mısır unu hamuru gibi çürük ve özsüz olur, sünmez, kopar ve çok çok az kabarır. Ikı un arasındaki fark gluten oranlarının farklı olmasından kaynaklanıyor. Gdolu bugdaydaki gluten oranının dogal bugdaydakinden ne kadar fazla olduguna inanamazsiniz. Gdolu ürünler o yüzden çok alerjik. En tehlikeli ve yaygın gdolu ürünler buğday, mısır, soya. Bebek mamalarında soya kullanılıyor.

Çok mühim bir frekans meselesi var. Hayat enerjisi taşıyan ya da hayata tesir eden bütün varlığın yaydığı bir frekans var. Mesela sağlıklı insan frekansı ortalama 70 mhz. Frekansı 60ın altına düştüğünde hastalık, 25in altına düştüğünde ölüm başlıyor. Mesela insan dua ettiğinde frekansı yükseliyor. Ya da gül yağı, lavanta yağı gibi doğal kokular aldığında. Hayatımızın temas ettiği her maddenin, mekanın ve canlının vücut frekansimiz üzerinde bir etkisi var. Frekans konusu o yüzden cok onemli. Gelgelelim mama dahil paketli, rafine gıdaların frekansı ölümün başladığı 25 mhzin bile altında ve 0 mhz frekansta.

Bir bebeğe hiçbir suretle doğal besin verilemiyordur, anne sütü yoktur, doğru düzgün bakanı yoktur o zaman mama zaruret gibi düşünülebilir ama anne sütüyle kilo alamayan bebeği gercekten besleyebilecek alternatif bir başka gıda olması mümkün değil. Çünkü varlığın doğası ve kanunu bu değil. Bunu mama konusunda eliniz kolunuz bağlı hissettirmek için değil bilgi paylaşımında bulunup daha bir çok anneye ulaşabildiğimiz bir platformda faydalı olabilmek için yazıyorum. Kilo dogrudan saglik gostergesi degildir. Buna takılıp üzülmeyin. Bir bebeği cici bebeyle besleseniz her bebekten cok kilo alır ama o bebegin sağlıklı olmadığını da herkes bilir. Sizin bebeğiniz sütünüzden hayati her besini alıyor merak etmeyin. Kilo alamaması alerji sebebiyle yiyeceğin mide bağırsakta yeterince emilemeden kakayla ayrılması. Yani bebeğinizin mide ve bağırsağı hasta sadece. Sorun sütünüzün kalitesi değil sütü işleyecek sistemin bozulması. Mama verdiginizde sistem bozuk calismaya devam edecek, sadece o kadar yuksek kalori aliminin dogal sonucu olarak kilosu değişecek.

Alerjisi alevleniyor fakat bu süreçte hiç aşı ve ilaç almadıysa sebebi hava kirliliğidir. Evinizin boyası, cilalar toksik olabilir. Deterjan, parfüm etkisi olabilir. Bu aralar herkesin alerjik rinit, egzama, astım gibi şikayetleri arttı. Havada normalin dışında bir kirlilik mevcut her nedense. Hele ki büyük sehirde yaşıyorsanız kirlilik bebeginizi de etkilemiş olabilir. Buhurdanlık ya da nebulizatör edinip bir iki damla dogal uçucu yagla havalandirabilirsiniz evinizi. Yasemin, lavanta, vanilya, karanfil olabilir. Saksıya uygun gül fidesi, özellikle ısparta gülü bulabilirseniz uyumadiginiz odaya koyabilirsiniz. Hem oksijen uretir hem iyilestiricidir.

Back
X