Bebeğinde inek sütü alerjisi olanlar bunu nasıl anladılar acaba. benim oğlum 6,5 aylık yoğurt tattırınca döküntüleri oldu yüzünde. bu arada atopik dermatit olduğunu da öğrendik. bizde kandan specific IgE test yaptırdık fakültede. yumurta akı, süt, soya, balık, buğday ve fıstık bakıyormuş. test sonucu 3,2 kU/L diyor. iyi de bu ne demek alerjisi var mı yok mu. lütfen acil cevap verebilir misiniz?
Benim kızım 17 aylık. 12 aylıkken biz de aynı testi yaptırdık ve yumurta akı, süt ve soyaya allerjisi çıktı. Bizim yaptırdığımız testte her kalem için ayrı bir değer vardı. Sonuçlar U/ML cinsindendi. 0-0,34 negatif, 0,35-0,69 düşük pozitif, 0,7-3,49 pozitif, 3,50-17,50 yüksek pozitif, >17,50 çok yüksek pozitif anlamına geliyor. Ancak sizin test için kU/L sonuç nedir bilmiyorum. Benim kızımda hafif mukuslu kakanın yanında çiş ve kakanın temas ettiği yerlerde kızarıklık, kabarma ve kanamalı minik sivilceler oldu. Süt için sonucu düşük pozitif olduğundan yoğurt yiyebiliyor. Peynir ve süt veremiyorum. Son günlerde keçi labne peynir vermeye başladım, sorunsuz yiyor. Ben emziremediğim için diyet sorunum olmadı. Ancak onun yediği herşeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle soya alerjisi problem çünkü bir çok şeyin içinde soya var ve süte aternatif olarak soyalı ürünler de kullanamıyoruz. Kızımda bir ara pütürlü döküntüler oldu ve atopik dermatit teşhisi kondu. Doktor Kalmosan losyon verdi. Ayrıca yediklerine dikkat edip her gün nemlendirici krem sürdük. Ben bübchen'ın hassas ciltler için olan milk'ini kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay sonunda cildi normale döndü yumuşacık oldu, şimdilik sorun yok :)
Allerji testi yaptırmayı düşünenlere önerim çizik atılarak yapılan testlerden önce kan alınarak yapılan bu test ile şüphelendiğiniz gıda gruplarına baktırmanız. Herkese çok geçmiş olsun.