Merhaba,
Kızım 3.5 aylıkken kakada kan ile başlayan alerji öykümüzde nihayet yol katediyoruz.Biz de popoda çatlak teşhisiyle doktor doktor gezdikten sonra 5. doktor değişikliği sonucunda nihayet alerji ve laktoz intoleransı olduğumuzu öğrendik.Süt, yumurta, fındık, fıstık,ceviz ,balık ve soya diyetine başladım.Bu arada kızıma 5 aylıkken deri ve kan testleri yapıldı.Hiçbirşeye alerjisi çıkmadı. Ama sonuçta yine de alerji teşhisi kondu. Bağışıklık kökenli olmayan alerji, ya da doktorun teşhise yazdığı gibi söyleyecek olursam inek sütüne bağlı enterokolit ve laktoz intoleransı. Doktorun verdiği diyet listesine dana eti, mercimek,domates v.s gibi bir sürü besini de kendim ekledim. Aç geçen günlerin sonunda, kakada kanın da uzun süre geçmemesi neticesindeki moral bozukluğu nedeniyle sütüm bitme noktasına geldi. Aylar sonra nihayet sonuç almaya başladık.Ek gıdalara da geçişle birlikte kakada farkedilir düzelme oldu.Kızım 9 aylık ve artık kan görmüyorum.Aslında en son kanı 2.5 ay önce görmüştüm. Doktor önce benim diyetimde yumurtayı açtı, sonra keke börek bisküvi içinde sütü. Şimdi ise artık önce yoğurt, sonra peynir yemeye başla dedi. Ben henüz başlamadım. Kızımıda 1 yaşında hastanede süt yüklemesi yapıcaz. İnşallah bu günleri atlatırız bir an önce. Çok sıkıntılı günlerdi. Benzer sıkıntıları yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum.