• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim bebeğim de kız 1 Ağustos doğumlu
:KK200::KK200:
Ben kayseri de yasiyorm burda fakülte de prof var fulya hanım bizde ona götürdük inşallah inek sutu alerjisi yoktur :(
 
Merhaba kızlar perşembe günü kızım ateslendi 38 girmedik com sukur atesimiz dusuncede vücudumuzda kızarıklıklar başladı dün acile gittik alerji iğnesi yapıldı 2 saat içinde geçti çok sukur ama mamasini verince bugün yine hafif kızarıklıklar başladı mamaya mi yormalimiyim bunu
 
Merhaba arkadaşlar benim kızımda 8 aylık ve yoğurt peynir yediğinde ağzının kenarları kızarıyor benek benek. İnek sütü alerjisi olabilir mi acaba
 
Doktor şimdi teste gerek yok bir kaç ay verme sonra tekrar dene olursa bakarız dedi bir yaşından önce olabiliyormuş bilmiyorum ki
 
Merhaba...
benim bebeğim 4 aylık ve inek sütü alerjisi var...3 yaşına kadar hiçbir süt ürününü yiyemeyecek..Bunu nerden anladık derseniz bebeğime mama verdikten 1 saat sonra kendimizi acilde buluyoruz. Kızım bayılana kadar kusuyor ve susuz kalıyor her seferinde serum bağlanıyor. 3. tecrübemizde artık nazlının sorununun inek sütü alerjisi olduğu kesinlik kazanmak üzere.Kakasını kanlı yapmaya başlaması en büyük bulguymuş...Ne yazık ki piyasadaki tüm mamalar inek sütü bazlı olduğundan çok fazla seçeneğimiz yok..Anne sütünü arttırmaya çalışıyorum.

Benim gibi bebeği inek sütü alerjisi olan anneler arıyorum, burada sorunlarımızı paylaşalım, bebeklerimizi nasıl beslediğimizi, besleyeceğimizi, nelerin alerji yaptığını, nasıl reaksiyonlarla karşılaştıklarını anlatalım. Eminim hepimize faydası olacaktır..

Tüm alerjik bebeklere sağlık ve annelerine sabır diliyorum.
merhabalar,benim bebeğim de 1 yaşında. d
Doğduğundan beri laktoz intöleransı var yani süt şekerini vücut kabul etmiyor 20 günlüktü kakada kan,şiddetli kusma vardı önce dizanteri teşhisi koydular sonra bizde çok araştırdık vee dr fügen çulluoğlu nu bulduk.Süt alerjisi dedi bana emzirdiğim için diyet verdi aynen sevil78 bahsetmiş hepsini yaptım en son artık sadece zeytin ve kuzu etiyle besleniyordum ama bebeğim iyileşmiyordu artık bize kolonoskopi dedi çoooook zor günlerdi.doktor doktor geziyorduk kan için makatte çatlak var dedi genel cerraha bile götürdük ama çözüm olmadı.En sonunda çok şükürler olsun ki prf.dr.benal büyükgebiz bebepimi 10 günde iyileştirdi sadece kaka tahlili yaptı.kakada gizli kan ve redüktan madde bakılıyor annesütünü kestik ve soyalı som mama başladık sütsüz bebeğim hemen iyileşti allah bütün annelere yardım etsin çok zordur bilirim istanbulda olan annelere şiddetle tavsiye ederim benal hanım gerçekten çok iyi bir dr.yeni yeni süt vermeyi deniyorum ama sanırım henüz hazır değil.bu arada 7.ayda yoğut başladık ve 1 ay sonra yoğurda alışınca peynir.
 
Merhaba...
benim bebeğim 4 aylık ve inek sütü alerjisi var...3 yaşına kadar hiçbir süt ürününü yiyemeyecek..Bunu nerden anladık derseniz bebeğime mama verdikten 1 saat sonra kendimizi acilde buluyoruz. Kızım bayılana kadar kusuyor ve susuz kalıyor her seferinde serum bağlanıyor. 3. tecrübemizde artık nazlının sorununun inek sütü alerjisi olduğu kesinlik kazanmak üzere.Kakasını kanlı yapmaya başlaması en büyük bulguymuş...Ne yazık ki piyasadaki tüm mamalar inek sütü bazlı olduğundan çok fazla seçeneğimiz yok..Anne sütünü arttırmaya çalışıyorum.

Benim gibi bebeği inek sütü alerjisi olan anneler arıyorum, burada sorunlarımızı paylaşalım, bebeklerimizi nasıl beslediğimizi, besleyeceğimizi, nelerin alerji yaptığını, nasıl reaksiyonlarla karşılaştıklarını anlatalım. Eminim hepimize faydası olacaktır..

Tüm alerjik bebeklere sağlık ve annelerine sabır diliyorum.

Merhaba,

Benim kizim 8,5 aylik ve hem inek sutu alerjisi, hem de laktoz intoleransi var. Yani hem sut sekerine, hem de sut proteinine karsi alerji. Ancak bunlari kesfedene kadar perisan oldu yavrum. Gitmedigimiz doktor da kalmadi. Bu konuda tecrubelerimi yardimci olmak icin paylasmak isterim.

Emziren anneler, sut urunleri diyeti yaptiginiz halde alerji belirtileri devam ediyorsa, mutlaka gaitasinda reduktan madde olup olmadigina baktirin. Ayni zamanda laktoz intoleransi da olabilir. Ya da sadece bu vardir.

Sorularinizi seve seve yanitlayabilirim.
Sevgiler...
 
Geçmiş olsun öncelikle inşallah atlatır hemen kuzucuk :)

Kakasi yeşil ve mukuslu mu peki laktoz intorlnsnda diet nedir
 
İnek süt ü alerjisi bebek lerde huysuz luk yaparmis doğru mu peki yani sizin sonuçlar belli olunca ve dikkat edilince huzursuzluğu vardı da hani geçme yada azalma gibi bir durum oldu mu acaba biz,hala test olmadık 28 aralık da randevu inşallah birşey çıkmazzz :(
 
Lütfen bilenler tecrübe edenler acil cevap
Besini diyetten çıkarınca kan kaç günde kayboldu.
 
Arkadaslar merhaba ne zamandr byle bır sıte ararken sız cıktınız karsıma kızım 5 aylık 2. Ayından berı sumuklu mukuslu kakası wardı ıst. Medkl parkta dr eslıgınde gelısımını surduruyor dr ınek sutu alerjısınden suphelendı kestım cok ıyı uyamadm sadece sut peynır yogrt tuketımını kesmekle bıtmıyor oeynır altı suyu weya ıcıne gren ekmek ws besınlerınde tuketımı etkılıyor snra lıv hastnesınde gunsel hanıma gttık gelısımı guzel egzama yk kakasında sadece 1 kez kan oldu dye sadece sutu kesmemı onerdı kestım aradan zaman gectı 4. Ayına grdgınde ıshal dogdgundan berı olan burun tıkanıklıgı ust solunm yolu tıkanıklıgı artık uykusuz gecelere itti bizi gazıydı ws bırmıyordu dr randewumuz geldgınde dr hastaneden ayrıldgnı ogrendık baska dr arayısına gectık ve ıkı gundr aralıksız kakaları hep kanlı duydugum kdryla capraz reaksyon oluyor sut urunlerı alerjısınde kuruyemıs tereyag kaymak margarın sut urunlerı dana etı ... Sanıyorum kokten cozum ıcın oazartesı gunkı yenı dr muz ıle olan randewumuzu beklycez siz gun ıcınde nasl beslendınız neler yaptınız sonucta sutsuz we urunlerı olmayan bır hayat cok zor
 
Back
X