- 10 Nisan 2017
- 103
- 208
- 103
- 35
Çok teşekkürler. Nasıl emzirmem gerektiğini soylemeniz bile yetti. Laktoza devam etsem fayda görür muyum bilemiyorum. İnsan kendini çok çaresiz hissediyor. Sut diyeti yapsam da kaka rengi normale dönmeyecek mi, yazdiklarinizdan öyle anladım. Ben sütü kesince isler normale dönecek diye ümit ediyorum.Ben hikayenizden laktoz hassasiyeti olmadığını çıkardım fakat olsaydı bile yeşil kakanın düzelmesi zaman alırdı. Benim sütüm çok fazlaydı. Bebeğimin hep ön süt aldığını idrak ettiğimde önden sağıp emzirmeye başladım. 4 gün sonunda bebeğim daha sonra hiç görmeyeceğim sarı pütürlü kaka yapmıştı.
Doğru emzirme bir memeyi süt bitene kadar emzirmektir. Bebek 3 kez emip bir kez yutuyorsa süt bitmis, anlık üretiliyor demektir. Bu safhada bebek alacağı kadar yağlı sütü biriken sütten almış olur, daha fazla aynı memeyi emerse henüz doymamisken gereksiz yere yorulup strese girer. Bir taraftaki süt bittiğinde bebeğin hala emme isteği varsa diğer tarafı verin. Sonraki emzirmeye son emzirdiginiz taraftan başlayın. Bir de şu var ki bizim bebeklerimiz daima sancılı olduğu için daima stresli. Özellikle kendini ifade edemediği ilk aylarda her stresini sadece emerek atabilecegi için sürekli emmek isteyebilir. Bu da bizi bir kısır döngüye sokar. Bebek ihtiyacından fazla emdikce daha fazla alerjen alır sütten. Bu sebeple daha çok sancı çekip daha çok emmek ister. Bebeğin emme isteğini geri cevirmeme taraftarıyım fakat alerjinin zirve yaptığı zamanlarda emme sıklığını kontrol altına almamak hem anneyi hem bebeği yıpratıyor. Emzirme sıklığına müdahale etmek isterseniz bebeğiniz aranmaya başladığında gücünüz varsa daha çok ten teması sağlayın. Yanaklarını hafif hafif ritim tutar gibi öpün dudağınızı hiç çekmeden. Bir taraftan saçlarını ya da ellerinin üstünü oksayabilirsiniz. Yada yanınıza yatırıp emzirme pozisyonu alın, serçe parmağınızı tirnaginiz diline gelecek şekilde damağına kadar sokup emmesine izin verin. Benim bebeğim en kötü olduğumuz zamanların birinde bir iki ay kadar böyle uykuya daldı.
Diyeti çok katı yapmalısınız. Alerji türleri aşı içeriğine göre her ay değişiyor. İlk ay asilarindaki içerik genellikle süt alerjisi geliştirirken yumurta aşısı sonraki aşıların etkisiyle gelişiyor. Bebeginiz henüz çok küçük, yumurta alerjisi olması bana küçük bir ihtimal gibi geliyor. Muhtemelen sadece süt alerjisi var. Fakat ailenizde hayatının herhangi bir döneminde alerji, astım, gıda hassasiyeti yaşamış birileri varsa bebeğiniz şimdiden sütten başka besinlere de alerji geliştirmiş olabilir.
Sayfada eskiye dönük okuma yapmanizdan araştırmayı onemsediginizi anlıyorum. Size konuyla ilgili onerebilecegim en kapsamlı kitap Aidin Salih Gerçek Tıp kitabı. Alerji dahil tüm hastalıkların ciddi sebeplerinden biri toksisite. Konu çok uzun, siz eminim çok yorgun. Paylaşmaya, bilgi almaya, vermeye ihtiyaç duyarsanız daha fazlasını memnuniyetle yazarım. Kolaylıklar diliyorum.
Gerçekten beynim bulanmış durumda. Ne.yapacagimi bilmiyorum.