Yalnizca gaz bile bir alerji göstergesidir. Bebek ne kadar çok ya da ne kadar güçlü alerjene maruz kalırsa belirtiler o kadar şiddetlenir. Kanama en şiddetli belirtilerdendir. Kanama olduğu anda o besini tamamen kesmek gerekir. Kanatan besini yeniden denemek için en erken bir yaşını doldurmasını beklemelisiniz. Kakanin tamamen mukus seklinde olması da örneğin ciddi bir belirtidir. Yediğini olduğu gibi kusmak da. Bebeğiniz huzurlu bir bebek olana kadar alerji bitti demeniz mümkün değildir.
Gdolu besinlerin içeriği doğal besinlerden farklıdır. Gdo ile en çok karşılaştığımız iki besin en çok kullandiklarimiz olduğu icin bugday ve misirdir. O yuzden bulgur, un, irmik atalık tohumdan uretilenlerden alın. Piyasadaki fiyatlara en yakin atalik tohum karakılçık buğdayıdır. Bir kilo karakılçık unu 6 tl. Instagramda @halilayar10 hesabında sadece atalık tohumdan uretilen cok fazla ürün var, ben de burdan alışveriş yapıyorum tavsiye ederim.
Süt ürünleri diyetinde 21 günü doldurduktan sonra bebek hala huzurla uyuyamiyorsa baska besinlere de alerjisi vardir. 21 gunu doldurana kadar, süt ürünleri dışındaki bütün dogal besinleri özgürce yiyin. 22. gün belirtiler sıfırlanmazsa yumurta, kuruyemiş, hindistan cevizi gibi tropikal meyveleri, domates, mercimek, turp gibi kırmızı, mor, turuncu renkli besinleri, zeytinyağı, iç yağı ve kuyruk yağı dışındaki tüm yağları, bakla, susam, kereviz, mısırı kesmeniz gerekir. Ayrıca etleri temiz olmadığı için endüstriyel tavuk ve büyük baş etini de kesmeniz gerekir, bunlar da alerjiktir. Temiz beslendiginden emin olduğunuz köy tavuğu, ördek, kaz, koyun, keçi eti yiyebilirsiniz. Ben ördeğin kuyruk yağını kaynatıp soguttum, tereyaga inanilmaz guzel bir alternatif oldu. Koku duyunuz aşırı hassas degilse yagdaki kokuyu almazsınız o kadar benziyor tereyaga. Buzdolabinda kivami, oda sicakligindaki tereyağı gibi oluyor. Tavuğu @ersutyoresel hesabindan alabilirsiniz.
Bebeğinizin ikinci ay aşısına 10 gün kalmış. Aşıdan sonra alerjinin sıçrama ve genişleme ihtimali cok yüksek. Aşılarla ilgili onceki mesajlarimda yazdım. Ben 6. ay aşisindan sonra aşılamayı kestim. Bunu aklinizda bulundurun.
Fırsat bulunca alerjik bebekler icin detoks yazacağım, akliniza yatanlari mutlaka uygulayın, bebegimde cok faydasini gördüm.