Çocuk Hastalıkları Bebeğinde veya kendinde Doğuştan biküspit aort aort stenozu olan var mı???? Lütfen yardım edin!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

superisi33

kuzucuklarım
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
6.468
10
Bebeğinde doğduktan sonra üfürüm var dendi çocuk kardiyolojisine kontrole götürdük ve biküspit aort sonucu orta derece aort stenoz varmış bu durumu yaşayan varmı???

Bebeğinde doğduktan sonra üfürüm var dendi çocuk kardiyolojisine kontrole götürdük ve biküspit aort sonucu orta derece aort stenoz varmış bu durumu yaşayan varmı???

Geçmiş olsun. Bebeğiniz nasıl şimdi? Ben de gebeliğimin 26. Haftasındayım. Detaylı ultrasonda aort stenozu teşhisi koyuldu. Endişeliyiz biz de :KK43: Allah şifa versin yavrularımıza inşallah

Geçmiş olsun. Bana da gebelikte aort stenozu denilmişti. Doğumdan sonra götürdük malesef ki tespit doğru :KK43: daha bugun gittik doktora. Sizler nasıl oldunuz??

Geçmiş olsun. Bana da gebelikte aort stenozu denilmişti. Doğumdan sonra götürdük malesef ki tespit doğru :KK43: daha bugun gittik doktora. Sizler nasıl oldunuz??
Slm bu sabah iyiki baktim foruma...Egeninincisi yedi yil once ogluma kondu teshis uc aylikken kalp kapakciginin dort yaprakli yonca yerine uc yaprakli yonca gibi olmasi durumu aslinda.Ogrendigimde dunya basima yikildi ilk bebegimdi ve asiri takintili biri olarak cok zor gunler gecirdim.Ama siz sakin olun ve kendini yipratmayin.Bir kere guvenilir bir dr cok onemli Ist isen tavsiyedw bulunabilirim.Ikincisi takip cok onemli ben hep verilenden daha kisa araliklarla takip ettirdim ama arastirmalarim sonucu ogrendim ki kendiainde bu hastaliktan olan ama oldugunde dahi bilinmeyen cok insan var yani illa hayatina bir etki yada eksi olacak diye birsey yok.Oglum su an gayet saglikli hic oyle sararma morarma yorulma filanda olmadi hayatini hicbirseyi yokmua gibi devam ediyor en son haziranda kontrole goturdugumde doktorumuz bu zamana kadar sikinti yapmamis ins artik yapmaz dedi darliginda yetmezliginde bir artis yok hatta spor kulubu konusunda ben oglumu frenliyorken kendisi sordu ve tabikii gidebilirsin dedi zaten au anda cok seviyor surekli futbol oynuyor herhangi bir sikintisi yok...Telaslanmayin adi korkutucu ama cok daha kotu hastaliklar var takip edin yeterli eger iciniz rahat edecekse oglumun ilk gundwn bugune tum raporlari duruyor sormak istediginiz bir deger vs varsa seve aeve yanitlarim buyuyup kocaman saglikli insanlar olacaklar merak etmeyin ...

Slm bu sabah iyiki baktim foruma...Egeninincisi yedi yil once ogluma kondu teshis uc aylikken kalp kapakciginin dort yaprakli yonca yerine uc yaprakli yonca gibi olmasi durumu aslinda.Ogrendigimde dunya basima yikildi ilk bebegimdi ve asiri takintili biri olarak cok zor gunler gecirdim.Ama siz sakin olun ve kendini yipratmayin.Bir kere guvenilir bir dr cok onemli Ist isen tavsiyedw bulunabilirim.Ikincisi takip cok onemli ben hep verilenden daha kisa araliklarla takip ettirdim ama arastirmalarim sonucu ogrendim ki kendiainde bu hastaliktan olan ama oldugunde dahi bilinmeyen cok insan var yani illa hayatina bir etki yada eksi olacak diye birsey yok.Oglum su an gayet saglikli hic oyle sararma morarma yorulma filanda olmadi hayatini hicbirseyi yokmua gibi devam ediyor en son haziranda kontrole goturdugumde doktorumuz bu zamana kadar sikinti yapmamis ins artik yapmaz dedi darliginda yetmezliginde bir artis yok hatta spor kulubu konusunda ben oglumu frenliyorken kendisi sordu ve tabikii gidebilirsin dedi zaten au anda cok seviyor surekli futbol oynuyor herhangi bir sikintisi yok...Telaslanmayin adi korkutucu ama cok daha kotu hastaliklar var takip edin yeterli eger iciniz rahat edecekse oglumun ilk gundwn bugune tum raporlari duruyor sormak istediginiz bir deger vs varsa seve aeve yanitlarim buyuyup kocaman saglikli insanlar olacaklar merak etmeyin ...

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. İnsan destek bekliyor. Söz konusu çocuğu olunca çok zor oluyormuş gerçekten. Benim de ilk bebeğim, her şey çok güzel giderken bu rahatsızlıkla karşılaşmak üzdü biraz. Kabullenememe, geleceği için üzüntü.. Her şey bizim için aslında. Ne yaşamamız gerekiyorsa yaşayacağız..
Dediğim gibi dün gittik İzmirde Ertürk Levent isimli kardiyoloğa..
Aort kapağında yaprak problemi.
Değer olarak da AV PG max: 26,7mmhg
PV PG mean: 22,4mmgh
Değerlerde değişme olmazsa müdahale etmemize gerek yok dedi dr.
Sizin değerleriniz nasıldı?
Artıyor mu bu değerler?
Dr artanı da var aynı kalanı da dedi. İnşallah bizimkiler iyi olanıdır. İlk başlarda zor olmuştur sizin için, o kadar iyi anlıyorum ki.. Zamanla alışıyor heralde insan bunla da yaşamaya. Dün sıra beklerken o kadar farklı durumda olan bebekler vardı ki, şükrettim halimize. Allah herkesin yardımcısı olsun..

Tekrardan teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için.

Cnm en son raporu ekliyorum sana bizim dogdugundan bu yana ayni artma yapmadi son kontroldede dr artik.korkmayin dedi cok sevindik acikcasi umarim sizin icinde hersey cok guzel olur...Birde soyle bir durum var anne yada babada da olma ihtimali varmis kendinizi kontrol ettirin derim gerci bizde cikmadi ayrica sonraki cocuklarda oluyor deniyor ama cok sukur dokuz aylik.kizimda yok Rabbim beterinden korusun...

Ilk zamanlar gercekten cok zor ben psikolojik destek almayi bile suaunur ollmustum insanin cocugu baska oluyor gercekten...

Cnm en son raporu ekliyorum sana bizim dogdugundan bu yana ayni artma yapmadi son kontroldede dr artik.korkmayin dedi cok sevindik acikcasi umarim sizin icinde hersey cok guzel olur...Birde soyle bir durum var anne yada babada da olma ihtimali varmis kendinizi kontrol ettirin derim gerci bizde cikmadi ayrica sonraki cocuklarda oluyor deniyor ama cok sukur dokuz aylik.kizimda yok Rabbim beterinden korusun...

2. çocuğunuz olmuş ne güzel. Allah bağışlasın yavrularımızı. Bu süreçlerden geçeceğimiz varmış. Allah beterinden saklasın. Dosya ekliyorum demişsiniz ama göremedim dosyayı.

2. çocuğunuz olmuş ne güzel. Allah bağışlasın yavrularımızı. Bu süreçlerden geçeceğimiz varmış. Allah beterinden saklasın. Dosya ekliyorum demişsiniz ama göremedim dosyayı.
Ekte cnm dosya ins hayirla sikinti cikmaz...

Eklentiler

• IMG_20151209_164757.JPG
    IMG_20151209_164757.JPG
    45,1 KB · Görüntüleme: 797
Benim oglumun dogustan kalp kapakciklari bikuspit yani uc yaprakli yonca ama hic darlik yapmadi ins yapmaz...

Benim oglumun dogustan kalp kapakciklari bikuspit yani uc yaprakli yonca ama hic darlik yapmadi ins yapmaz...
Merhaba, nasılsınız?

Oğlunuz nasıl?
Önümüzdeki hafta kontrole gideceğiz. Yine kalbimi tutuyorum. Korkuyorum kötü şeyler duyarım diye :KK43:
Size sormak istediğim bir şey var. Sizin de oğlunuz var. Ben doğar doğmaz sünnet yaptırırım diyordum hep, ama kalpteki problemden dolayı herhangi bir operasyondan önce antibiyotik kullanması gerekiyormuş. Siz sünnet yaptırdınız mı? Ne zaman?

Bir de rica etsem raporları duruyor demiştiniz ya ilk üç raporu gönderebilir misiniz?
Daha kolay olacaksa mail adresim

Çook teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar gec gormusum mesajinizi sanirim gitmissinizdir dr ne dedi durum nedir merak ettim.Oglum henuz sunnet olmadi bu yaz olacak ins evet sadece sunnette degil her turlu operasyon oncesi antibiyotik veriyorlar tedbiren.Birde dis bakimi cok onemliymis kalp rahatsizliklarinda dipnot olsun dedim.

merhabalar benim kzıımada 3 aylıkken aort koarktosyanu teşhisi kondu4 ay hastanede yattık 6 aylıkken 5,5 saat süren amelşyat oldu şimdi sürekli takipteyiz 1,5 yaşında şimdi anjiyo gerekebilir dedi dokturumuz hafif bir darlık oluşmuş dedi tansiyon ilacı kullanıyoruyz tansiyonumuz çok yüksek dua edin ne olur tansiyon kalıcı olması ve benimde korkum tüm sosyal hayatının etkilenecek olamsı bu arada ankaradayız biz

Benim oglumun da 5 aylık kontrolleri var evet darlık ve yetmezligi yoksa aynı normal kapak gibi oluyor herhangi bir sıkıntı olmuyor biz de aort setenoz biküspit aort üzüntüden sütüm kesildi ilk gittiğimiz dr bizim psikolojimizi bozdu :KK43: ama korkulacak bişey olmadığını face de kalp kapakcıgı sorunu olanlar sayfasına üye oldum en olumsuz olacak şey ilerde ameliyat inşallah hiç olmazlar ama olurlarsada ordaki insanların çok iyi olduklarını gördüm rahatladım tavsiye ederim hamd olsun halimize Allah dermansız dert vermesin inşallah.

Merhaba benim üç aylık yiğenimede biküspit aortik kapak teşisi kondu basınçı kontrol ediliyo ona göre balon yöntemi uygulanıp darlık açılıcak dendi yeterli olmazsa kapak değişimi denildi sizin çocuğunuz ne durumda şuan çok zor durummuş kardeşimin psikolojisi bozuldu allahım hepsine acil şifalar versin inşallah

Kusura bakmayin anca gördüm Bizimde 6 aylık kontrol inşallah basınç artmaz diye dua ediyoruz Sizin ki nasıl oldu

Face de kalp kapak rahatsızlığı olanların sayfasina üye oldum daha iyiyim ordaki rahatsızlığı yasayan insanların iyi olduğunu görmek iyi geldi

X