Bebek Beslenmesi bebeğine keçi sütü veren varmı.???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ben biraz araştırdım keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş. inek sütünü ağır olmasının sebebi içindeki yağıymış, keçi sütünde böyle ağır bir yağ yok, anne sütüne yakın.. ben 3-4 aylıktan bu yana direk keçi sütünü veriyorum. kay süt alıyorum. ne kadar sütçü varsa sordum birinin de keçisi yok. yoksa ben her zaman doğaldan yanayım...

selamlar keçi sütünden yoğurt yaptım çok lezzetli oldu demişsiniz. ben de çookkk uzun süredir deniyorum fakat tutturmak nasip olmadı .. litre litre süt döktüm .. bu mevzu beni iyice gerdi anlayacağınız. sütü kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum. ılıktan sıcakken yani parmak yakar derecesindeyken içinde biraz yoğurt koyup kapağını kapatıp sarıyorum. 4 saat sonra bir bakıyorum süt de orda attığım yoğurtta çıldıracağım anlıyacağınız... nedir bunun püf noktası?

keçi sütü hiç mayalamadım ama her hafta 5 kiloya yakın süt mayalarım kalıp gb olur. elini yakar derecesinde olmayacak, eğer sıcak yaparsan çok cıvık olur yoğurt. soğuk olursada tutmaz. ılık parmağını sokunca ılıklığı hi,ssedeceksin ama parmağını yakar derecede yapmayacaksın, sütü ısıttıktan sonra başka kaba koyma ısındığı kabın içinde mayalansın. birde ben 4 satten fazla bekletirim. mesela gece 12 gb mayalarım. sabah 7ekadar durur, bişeyde olmuyor... ayrıca mayayı çok koyma. mesela 3-4 litre süte yarım çay bardağı (ajda bardaklarla) yeter. yoğurdun katı yerinden kullan maya için, mayalık yoğurdun ev yoğurdu olsun, hazır yoğurtla olmaz. mayanı çatalla çırp sonra içine sütten koy yavaş yavaş, yeteri kadar cıvıyıp özdeşleştikten sonra süte dök, çatalla yarım dk iyice çırparaktan karıştır. hava akımı olan yere bırakma, üzerini iyi ört, birde besmele çekerim, Allahım Hz.Fatıma validemiz mayalamış gb olsun, lezzetli bereketli ve helal derim, kapağını kapatır örterim. bende yatarım, sabaha mis gb yoğurdum olur...

AOÇ ürünlerini artık İstanbul’da bulabiliyorum.keçi sütü,yoğurdu çok leziz ve doğal.anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş.aoç anadolu yakası telefonu:0216 567 3836

arkadaşlar 3 aylık bebeğim var. keçi sütünü sulandırarak mı vermeliyım?

arkıadaşlar ilk 1 yıl bebeğinize keçi sütü vermeyin.ilk bebeğime ilk 1 yıl inek sütü alerjisi gelişmesi nedeniyle keçi sütü verdim. uzun dönem sulu kakalar nedeniyle kilo alımı durdu. sonradan öğrendim meğer inek sütü alerjisi gelişenlerde keçi sütüne de %70 çapraz reaksiyon gelişiyormuş.İlk 1 yıl anne sütünün yerine formül süt ve kaşık maması(%40 gibi formül süt içeriyor) daha ideal olabilir.ama bunlardaki süt tozunda da hayvanlarda kanser yaptığı? söylenen melamin isimli madde olabileceği? söyleniyor.ben yine de büyüme gelişme için en güvenilir bulduğum formül süt ve kaşık mamalarından faydalanıyorum.ama anne sütünü artttırmaya çalışmak bir annenin yapabileceği en fedakarca şey olacaktır eminim...
yoğurt ise fermente gıda olduğu için ,özellikle de inek yoğurdu ilk başlanması gereken ek gıdadır.4.ayda bile başlanabilir.sütün içindeki laktoz, bakterilerce mayalanma sırasında parçalandığından laktoz intoleransı durumunda bile bebek tarafından rahatça sindirilebiliyor.

Bu keçi sütünü kaç aydan itibaren verebiliriz benim bebeğim iki buçuk aylık yengemin 5.5 aylık versek sorun olur mu doymuyor bebekler

Kızım 2,5 aylık anne sütü sadece 1 öğün sağarak çıkarabiliyorum, beni emmiyor Mamaya takviye olarak günde 1-2 kere keçi sütü verebilir miyim acaba?? Dokunmasından korkuyorum

Ben 4 yıl önce sormuşum soruyu şimdi 4.5 aylık 2. Bebeğim yine anne sütü yetersizliğinden keci sutu veriyorum. Sulandirmiyorum bir sorun olmadı çok şükür. İlçede yasadigimdan doğal keci sutu aliyorum

Canim ben keci sutunu direk keciden sagip kaynatip veriyorum bebwgime suqn icin sorun yok. Bebegim 3 ay 1 haftalik. Maalwlesef sutum yetmiyor benim de

Benim 17 aylık bi oğluşum var hala emziriyorum inek sütü veya başka bir süt ürünü içmiyo yoğurduda çok fazla seviyo bende keçi sütü vermek istiyorum acaba nasıl sevdiririm oğluma???!!!

benim 8 aylık bir oğlum var. sadece gece uyanınca 180 cc mama içiyor. 2-3 gün önce baby goat keçi sütlü mama aldım. normal mamalarda 210 cc içiyordu. bu mamadan 180 cc içiyor. bir sorun yok.

Bana güveniyo hala sütümde yeterince doyuruyo onun için mama vs. İçmiyo dr 9 aylıktan sonra anne sütü kalsiyumu tam karşılamıyo dedi bende keçi sütü içirmek istiyorum ama bardaktan dahi içmiyo

Ben 1 yasindan itibaren inek sutu basladim ve sonra keci sutune gectim. Pipetli akitmayan bardaktan iciyor. Biberonu bu sekilde birakti. Keci sutu alerji yapmiyor, laktoz ve kolestrol az. Bence kullanin. Ben Ingilterede yasiyorum ve burda keci sutu, peyniri cok yaygin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…