Bebeğine Trimple X veya başka deyişle süper dişi tanısı konulan anneler varmı?

Elzfh

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
2
0
16
İzmir
Merhabalar
Ben 18 haftalık gebeyim. Amino sentez sonucu bebeğime Trimple X tanısı kondu. Ancak bu konuda çok fazla bilgi yok. Bu durumu yaşayan, bilen kişilerden bilgi almak istiyorum. Acil bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Geçmiş olsun.. Hiç bilmiyorum ama doktorun bir bilgi vermedi mi bu konuyla ilgili?

süper dişi kromozomal bir anomali.Fazladan bir X kromozomu vardır böyle bireylerde.Oogenez sırasında ayrılma olmadığından 44+XXX şeklindedir kromozom formülleri.Normal bireylerde 44+XX'dir.Genelde normal dişilerden ayırt edilemezler,çoğu doğurgandır.Nadiren kısır da olabilirler.

Çok sık karşılaşılan bir durum değilmiş. Problemi olan insanların biçoğu kaynağının bu olduğunu bilmeden yaşamlarını sürdürmeye devam ediyormuş. Benim daha çok öğrenmek istediğim çocuklarına bu tanı konan varmı ve çocuklarının gelişimi ile ilgili bilgi almak istiyorum.

her hastalık her bireyde aynı şekilde olmuyor.Kişiye özgü oluyor çoğu zaman.Süper dişilerin uzun boylu olduklarını biliyorum.Kimi yerde kısır olurlar derken kimi yerde doğurabildikleri yazar.Zeka geriliğinden bahsedenler var.Öğrenme güçlüğü,erken menopoz,adet düzensizlikleri olabilir.İnşallah sizin kızınızda bunların hiçbiri olmaz,hayatını normal kızlar gibi devam ettirir.

Back
X