Bebeğini kolay uyutanlar yardımmmm

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Merhaba arkadaşlar 37 günlük bebeğim var. Gece uyku uyumuyor. Anca meme ağzına girince gözünü kapatıyor. Ne yaptıysam uyutamadım rezene çayıda içiyorum ama etki göstermiyor. Sinirden ağladım artık uykusuz kalıyorum çok her saat başında da kalkıyor. Lütfen yardım edin Nasıl uyutabilirim o_O:cry::cry:

Kundaklaklayın, kullanıyorsanız verin ağzına emziği de, uyusun. Rutin olarak sallayarak uyutulmaya alıştırmayın. Sadece susup uyusun diye memenizi emzik gibi kullandırmayın.

Merhaba arkadaşlar 37 günlük bebeğim var. Gece uyku uyumuyor. Anca meme ağzına girince gözünü kapatıyor. Ne yaptıysam uyutamadım rezene çayıda içiyorum ama etki göstermiyor. Sinirden ağladım artık uykusuz kalıyorum çok her saat başında da kalkıyor. Lütfen yardım edin Nasıl uyutabilirim o_O:cry::cry:

Canım Allah kolaylık versin yardımcın olsun inşallah benimde 1 yaşında kızım var o zamanlari atlattım ama hala tamamen düzelmiş değil malesef. Sana şunu yap bunu yap diyemem yok sallama yok meme de uyutma demek kolay çünkü bir müddet sonra çocuk sussunda uyusunda nasıl olursa olsun diye bakıyor insan.

Canım Allah kolaylık versin yardımcın olsun inşallah benimde 1 yaşında kızım var o zamanlari atlattım ama hala tamamen düzelmiş değil malesef. Sana şunu yap bunu yap diyemem yok sallama yok meme de uyutma demek kolay çünkü bir müddet sonra çocuk sussunda uyusunda nasıl olursa olsun diye bakıyor insan.
Aynen yeterki uyusun her şeyi yaparım

Doğduğundan beri uyumuyorum ben, 50 günlük oldu 50 günde uykusuzluk mahvetti beni ::/

Taze anneleri korkutmak gibi olmasin ama benim kız 15 aylık saat 2 olmuş az önce uyudu. Düşünüyorum da o dogdugundan beri en erken kaçta yattım diye hatırlamıyorum valla ☺ eşim bi koltukta ben bi koltukta uyuyakaliyoruz o yatana kadar. Bir bebek gece uykusunu sevmeyince sevmiyor

Valla işimi zor ve ilk bebeğim :( eşimde sabah işe gidecek onu da uyutmuyo

Benimde 15 aylık oğlum bi türlüsü uykusu düzene girmedi 2 gün uyusa 3 gün uyumuyor neyi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum bazen ama birşey bulamıyorum muhtemelen eşime çekmiş o da hiç uykuyu sevmiyor bebekkende böyleymiş sanırım gerçekten bir bebek uykuyu sevmeyince sevmiyor ne yaparsan yap

Ya acikmistir doymuyordur yada gazi vardir...yada bi agrisi falan
yoksa niye uyumasin...bide gunduz butun gun uyuyorsa
gece dalamamasi normal

bakın ne olursa olsun 2 ay dişinizi sıkın
en az 2 ay, bebek ne zaman isterse meme vermeniz gerekiyor
bazen kanalların tam anlamıyla açılması bile 40-45 gün
belki doymuyordur bebeğiniz veya kendini ancak memede güvende hissediyordur veya koliktir vs
2 aydan sonra yavaş yavaş meme aralarını açarak 2 saate ardından 3 saate çıkarabilirsiniz

bakın bebekler 6 aylık olana kadar şımarmazlar
emzik de ne kadar geç verirseniz o kadar iyi

ayakta sallamanın da türlü zararları var, google'da yazıyor hepsi

ayrıca bu forumda defalarca önerdim
"bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" adlı kitabı mutlaka alın, gün be gün okuyun
içinde birçok probleme bir çok çözüm önerisi, birçok soruya cevap var
bana çok faydası olmuştu

haaa, bir de ışık düzenine dikkat edin, gece-gündüz karışmasın

Birde alternatif bulun
ya bebek arabasinda uyutmaya calisin yada ayakta gezerek emzirin :D bixim ay gecislerinde cok zor geciyor bir kac gun
butun evi turluyorum emzirerek anca sakinlesiyor:)

benim kızım 13 aylik oldu Allaha sukur.o aylarda çok zorlandım malesef uyku haram oluyor.gaz problemi var acikiyo ve altına çok sık yapıyordu hiç uyumadan bir hafta geçirmiştim.biraz sabırlı olun zamanla uykusu düzene girecek.malesef yardımcı lazım size eşiniz çalıştığı için anne abla kiz kardes veya kim varsa nöbetleşe bakın.uyumak lazım yoksa sinir den cildiriyosun.daha çok ufak B ebeginiz gündüzleri o uyudugunda sizde işi gücü bırakın uyuyun bulduğunuz her fırsatta uyuyun ve dinlenin.
bebeginizi güzelce doyurun meme de uyumasin karanlık ortam olsun besiginde uyku düzeni oluşturun.odayi havlalandirin sıcağı iyi ayarlayın.siz sakin olun ki oda sakinlessin.37 gün çok küçük ama uc ay lik olsun rahatliarsin.benim annem vardi beraber baktık uyku annem sayesinde y uyuyordum 4 saat falan.sağlıklı olsun da bugunker geçer gider benim kızım şimdi bir uyuyor maşallah.büyüyecek annesi oda buyuycek mışıl mışıl uyuyacsk meraketme Allah bağışlasın yavrunu...

Emzirme dönemleri bebekler hep memede uyumak istıyor normal..Yalancı memede almıyorsa iş zorlaşıyor.
Ben her akşam ılık duş aldırıyordum uyumasını kolaylaştırıyordu..
Şu an 5 yaşında kızım hiç uyku sorunumuz olmadı..
Uyku problemi çeken herkese her akşam ılık duş aldırın diyorum delirmişim gibi geliyor herkese.
Haftad 1 cocuk yıkadıkları için sanırım:)

Merhaba benim ikiz bebeğim var. Şuan 10 aylıklar. Hiçbir zaman bebeğimi sıkı giydirmedim. Onları kundaklamadım. Uykusu geldiğinde yatağına koydum. Sallamadım ve kucağımda uyutmadım. İlk zamanlar müzikten çok anlamıyorlar ama youtubedan su sesi açarsanız veya kuş sesi olabilir bu bebeğinizi sakinleştirir. Ben bebeklerimi şuan yatağa koyduğumda müzik açıyorum kapılarını kapatıyorum ve kendi kendilerine uyuyorlar. Her ağladığında kucağınıza alırsanız sizi kullanmayı öğrenir ona iyilik kendinize kötülük yapmış olursunuz

Yorumlarınız için teşekkür ederim işime yarayacak inşallah birkaç bilgi :KK200::anne:

tracy hogg usülü denedim ben, internette arat bulursun yenidoğan için önerilerini.
saatli uyutuyordum bir de.

bence size bol bol sabır gerek.
hep diyorum bir çocuk büyütmek her zaman emek ve çaba gerektiriyor tamam. ama en zor zamanı ilk 6 ay..
benim oğlum ilk 6 hiç uyumadı desem yeridir.
sonra yavaş yavaş uyumaya başladı. 12 aylıkken orta halliydi.
16 aylık oldu kuzucuğum herşey düzeldi.
ilk zamanlar ben uykusuzluktan hafıza kaybı yaşamıştım o dereceydik. sabahlara kadar arabada geziyorduk uyusun diye..

bakın ne olursa olsun 2 ay dişinizi sıkın
en az 2 ay, bebek ne zaman isterse meme vermeniz gerekiyor
bazen kanalların tam anlamıyla açılması bile 40-45 gün
belki doymuyordur bebeğiniz veya kendini ancak memede güvende hissediyordur veya koliktir vs
2 aydan sonra yavaş yavaş meme aralarını açarak 2 saate ardından 3 saate çıkarabilirsiniz

bakın bebekler 6 aylık olana kadar şımarmazlar
emzik de ne kadar geç verirseniz o kadar iyi

ayakta sallamanın da türlü zararları var, google'da yazıyor hepsi

ayrıca bu forumda defalarca önerdim
"bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" adlı kitabı mutlaka alın, gün be gün okuyun
içinde birçok probleme bir çok çözüm önerisi, birçok soruya cevap var
bana çok faydası olmuştu

haaa, bir de ışık düzenine dikkat edin, gece-gündüz karışmasın
3 saat normal mi? Benim bebeğim 4 aylik ve 3 saat falan emmeden duruyor. Cok şaşırıyorum,çünkü buyuk kizim memeden hic kopmazdi. Nerdeyse 24 saat agzindaydi.
Simdi bana garip geliyor bu durum. Aglamiyo da oynuyo,debeleniyo veya uyumak istiyor. Kafam karisti :/

Back
X