Bebek Beslenmesi Bebeğini süt sağarak beslemek zorunda kalanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
arkadaşlar başka bir topikte de açtığım üzere bebeğimi beslenme sorunlarından dolayı sağarak beslemek zorundayım her 3 saatte bir sağıyroum ama çok perişan oluyorum içim çekiliyor sanki parmağımı kıpırtdatmaya halim kalmıyor sürekli aç gibi olyorum bu durumda olanlar siz nasıl başediytorsunuz inanın hastalanmaktan korkuyorum

emmeyen çocuk çoook zor bunu iyi bilirim.evet süt sağmak çok meşakatli bir iş kendinden fedakarlık yapıp bıkmadan usanmadan zaman ayırman gerekiyor.çok iyi bilirim çünkü 14 ay boyunca sürekli sağarak besledim kızımı.ama hiç süt sağma zamanımı aksatmadım Allah o sabrı veriyor çocuğunun emenler gibi anne sütünden mahrum kalmasını istemiyorsun çünkü.düzenli sağdığım için de sütüm hiç kesilmedi aksine arttı.ben öyle çok halsiz bitkin hissetmedim kendimi.kanında demir oranına baktır istersen doğumdan sonra çoğu kişide oluyor demir eksikliği.bu da halsizlik yapabiliyor.açlık evet oluyordu tıpkı emzirenler gibi aynı oluyorsun.sana da bol bol sabır diliyorum üzülme belli bir zaman sonra alışırsın o kadar zor gelmez.

ben de sagarak sut verdim kizima 6 ay ve o donem makineme kizimdan daha cok zaman ayirdigim bir gercek.Kizim uyur,esim uyur ben vir vir sut sagarim,tam bitti derken kizim uyanir sutumu veririm,gene bastan sut sagarim.... Bu boyle surdu gitti,uykusuz,halsiz gunlerim gecelerim cok oldu,annem gelirdi arada bayram ederdim,sabah kizimi ona emanet edip soyle deliksiz 4-5 saat uyurdum.Ama moralim yuksekti hep,benim vazifemdi anne sutu vermek ve kizim emmese bile bunu ona saglamayi kendime en buyuk gorev edinmistim,zor olsa da zamanla alistim.Umarim sana yardimci olabilecek birileri vardir yakininda,oyle olursa isin nispeten kolay,yoksa bile zamanla alisiyor bunye bu tempoya.Kolay gelsin.

Bana neden böyle zor geliyor anlamadım morslim bozuk suratım sürekli asık yavrumu çok seviyorum ama tam olarak alışmadım sanki eski rahat hayatımdan vazgeçmke zor geliyor ama bu yavruyu kendim istedim ve bakmak zorundayım biliyorum

benim bebeğim 4 aylık,sadece 1 ay emdi.ben de hep sağdım sütümü.sadece sana zor gelmiyor gerçekten yorucu.bir de senin daha yeni bebeğin,sütün daha tam akışını kazanmamıştır.sütün çoğaldıkça sağmak daha kolay olacak ama emzirmenin bin katı yorucu en kolay haliyle bile.mümkün olduğunca emzir,biberona alışırsa benimki gibi hemen bırakır benden söylemesi

benim oğlumda emmemiyor. damağı kuvvetsiz ben de sağıyorum ama günde 1 kez. mamada veriyorum. napalım annelik böyle birşey. bu arada sağarken sütün bol gelmesi için nasıl sağıyorsunuz

Ben de aynı durumdayım çok uğraştım ama oğlum hiç emmedi 3 ay bitti sütümü sağarak veriyorum ama yetmiyor yanında mama da vermek zorundayım. Makinanın sesinden bazen beynimin uyuştuğunu hissediyorum, elle çalışan manuel olanından da aldım ama süt sağmak başlı başına eziyet . çok gün oturup ağladığımı bilirim, hele çocuklarını çok süre emziren kadınları gördükçe çok imreniyorum. her şeyi geçtim çevrenin tepkisi ayrıca insanın canını sıkıyor. aaa öyle süt gelmezki, yok bir iki haftaya sütün kesilir, bebek emer sen emzirmeyi becerememişssin gibi saçmalıkları duyuyorum hep bunlar beni daha çok üzüyor.
Ben üç saate bir malesef sağamıyorum. ailem yanımda yok, eşim çalışıyor, bebeğime tek başıma bakıyorum ve oğlum çok huysuz sürekli onla ilgilenmemi istiyor süt sağmaya başladığımda hemen ağlıyor ne yapacağımı şasırdım. anca o uyuyunca sağabiliyorum o da günde 4-5 kez oluyor evin bütün işleri de malum bende sütüm kesilir diye çok korkuyorum.

lidyacım aynı durumdayız,hatta benim açtığım kaç konu var bununla ilgili.dediğin gibi,aman bebek emer,sen becerememişsin,hadi bi daha dene...sanki ben keyfimden pompayla uğraşıyorum.kızım 4 aylık oldu,dün bile sağlık ocağında hadi bi daha emzirelim.ben her gün uğraşıyorum hala ama yok,bu çevrenin tepkisi deli ediyor insanı.
ben de yalnızım ve bu aralar dediğin gibi günde 4-5 en fazla sağdığım süt.sana bişey deyim mi,beterin beteri var şükretmek lazım.ben önce çocuğum emsin diye çok üzülüyordum,ama şimdi çektiğimi bi görsen.hiçbir şeyi kabul etmiyor.karnını bir türlü doyuramıyorum,gitmediğim doktor kalmadı.şimdi iştah şurubu kullanmaya başladık.inşallah etki eder.açlıktan ateşi yükseliyor.keşke hiç şikayet etmeseymişim emmiyor diye,ne güzelmiş hiç olmazsa veriyordum biberonu lıkır lıkır ne verirsem içiyordu.

canım ben de aynı durumdayım
bebeğim daha 14 günlük
memeden emince çok zorlanıyor çünkü hastane kaldı bebeğim ve orda biberona alıştırdılar.
ben de biberonla sütümü veriyoryum her 3-4 saatte bir çok yoruyor gerçekten.bi de çıkan biberonları falan sterilize et cabası
ama tek içimi rahatlatan şey bebeğimin emdiğinden emin oluyorum ne kadar içtiğni görüyorum.
memede sürekli endişeleniyorum acaba ne kadar içti
neyse allah sanada kolaylık versin gerçekten annelik zor iş

CANIM ALLAH hepimiznin yardımcısı olsun gerçekten zor ama arkadaşın dedği gibi şikeyet edince hasta olcak gibi geliyor sanki şükürsüzlüğün sonunda ALLAH bana bir ceza verecek gibi geliyor

vertigo, senin psikolojin hayli bozulmuş. yerinde olsam psikoloğa giderdim. sakın bu halinin ilerlemesine izin verme. bebeğine odaklan. geleceğine, onla geçireceğin güzel günlere.

ah canım bende öyle büyüttüm az bişey emiyodu hemen bırakıyodu bende sağıyodum. 10ay emzirdim öyle. bıkmadan sağcaksın. yapçak bişey yok valla. sağlıklı büyümeleri için

ben bugün sadece 2 kere sağabildim,kızım bu aralar çok zorluyor beni fırsat bulamıyorum.üstelik sadece 4 aylık.böyle devam edersem fazla sürmez kesilir sütüm.zaten kızım da içmiyor

Benim de azalıyor sanki süt emmeyle aynı şey değil nasıl bir mucizeyse emerken azalmıyor ama pompa öyle değil .gerçekten zormuş annelik

Arkadaşlar beenim şekerim felanmı düşüyor anlamadım sürekli içim eziliyor sanki hep açmışım gibi ama fazla yemek de yiyemiyorum midem bulanıyor sağöayla ilgisi varmı acaba

canım öncelikle Allah analı babalı büyütsün.ben 15 gün dışınca hiç emzirememiş sağarakta sütü gelmemiş biri olarak inanki sizlere bile imreniyorum. bu yorumundan anladığım kadarıyla biraz bunalmışsın ki ilk aylarda olabilen bir durum bu. hele emmede yada başka şekillerde sorunlar yaşayan annelerde olabiliyor kendini sıkma ve suçlama.henüz alışma sürecindesin bunlar çok normal ve geçicek.ama çok sıkıntı yaparsanda yardım almanda fayda olur. yorgunluğun ve bitkinliğin içinse doğumdan sonraki ilk bir kaç gün ben aynı şeyleri hissetmiştim ve doktorum hamileliğimde kullandığım vitaminlere 6 ay boyunca devam etmemi önermişti istersen doktorunla bir irtibata geçip sor belki yararı olur.

benım bebişimde daha 14 günlük sezeryanla dogum yaptım
uyanık oldugu sürede hep emmek istiyo hep aranıyo
emiyo emiyo süt bitiyo bende sagıyorum biberona cıkarıp
verıyorum biberonu icince rahat rahat yatıyo
gündüzleri vermıyorum biberon aksamları valla ugrascak gücümde kalmıyo
verıyorum biberon uyutuyorum memeyi bırakacak diye cok korkuyorum
herkesde verme bırakır diyo ama napım aksama kadar emıyo geceye süt kalmıyo

benim de oğlum 4 aylık, çalıştığım için gündüzleri sağıyorum sütümü, akşamları emziriyorum. biberonla ilgili problem yaşamadık. philips aventin başlangıç biberonunu kullanıyorum, çok memnunum. biberondan emmesi daha uzun sürüyor. anne memesine uygun şekilde yapmışlar.belki bununla düzene sokabilirsin emmesini.14 günlük olduğu için çok az emiyordur, ama endişelenme bikaç ay içinde göğsünü küçültecek kadar emmeye başlıyor, o zaman ne kadar emdiğini anlamaya başlıyorsun.

Kızlar benim de bebeğim 19 günlük. Sağarak ve mama takviyesi ile besliyorum. Emzirmek çok büyük eziyet hem benim için hem bebek için. Tutuyor ama etkin ememiyor. Ememediği zaman mama istiyor. Ben emzirme sırasında ağlama nöbetleri geçiriyorum acıdan. Sağlık ocağından vs destek aldım ama hiç çözüm bulamadık. Sağdığım zaman anne sütü de verebiliyorum bebeğime. Ama o adar büyük propaganda var ki emzirme hakkında, kendimi inanılmaz başarısız ve suçlu hissediyorum. Kahroluyorum bu sefer üzüntüden... Bir araştırma okudum, Türkiye'de 6 ay sadece anne sütü veren kadınların oranı %1,6 imiş. Bu kadar düşük bir oranın içinde olmamak çok tabii ama emzirme politikaları bizi suçlu hissettirmek için elinden geleni yapıyor. Bu araştırmayı bilmek beni teselli edemiyor maalesef... Vertigo yalnız değilsin, kendini bırakma. Gıda takviyelerini almayı (elevit, demir, mağnezyum, kalsiyum, omega 3) unutma. Bu günler geçecek diye düşünmek gerekiyor. Yoksa kimse 2. , 3. çocuğu yapmazdı değil mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…