Bebeğinin beyinciğinde kistik yapı oluşan kimse var mı??

katre_inur

leylak
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2010
1.154
0
106
Bursa
arkadaşlar 27 haftalık hamileyim.. bugün doktoro kontrole gittiğimde bana beyinciğinde yavrumun kistik bi yapıya benzer bişey gördüğünü söyledi. daha önce testlerim falan hep normaldi. bebeğimin gelişimi de normal çok şükür ama bunun ne olduğunu anlamamız lazım dedi fakülteye sevketti. eşimle bitap olduk o saatten beri.. internette okudum kimi normal bi durum ilerleyen haftalarda geçer diyorler. off Allahım yardım et yavruma .. var mı aranızda böylesi bi durum yaşayan arkadaşlar??!!

rabbim yavruna daha dünyaya gelmeden senin karnında şifa versin canım inş. saglık ve sıhatiyle alırsın kucagına bölee şeyler dydum ama doguma kadar geçen vakalar die inş seninkide öle olur.

rabbim yavruna daha dünyaya gelmeden senin karnında şifa versin canım inş. saglık ve sıhatiyle alırsın kucagına bölee şeyler dydum ama doguma kadar geçen vakalar die inş seninkide öle olur.

Allah razı olsun arkadaşım..dualarınızdan eksik etmeyin nolur yavrumu..

katrenurcum beyinde olusan o kistlere koroid pleksus kisti deniliyor.. ilerki dönemlerde geciyormus bence endişelenme bendede ilk dr sölediginde aklım basımdan gitmişti ama biraz netten birazda druma sorular sorarak normal bişi oldugunu gebelik döneminde % 80 lik dilimde bu tür kistlerin olusabilecegini ilerki haftalarda o kistlerin kendiliginden kayboldugunu söylendi... Rabbim saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin canım kendi kendine sıkıntı yaratma

Koroid Pleksus Kisti Nedir, Koroid Pleksus Kisti Ultrason Grnts

Evet canım arkadaşın yazdığı kistse hiç problem etme su kisti deniyor sanırım aynı zamanda onlara bir kist bildiğimiz bir kist gibi düşünme gebeliğin ilerleyen dönemlerinde yüzde 90 ı kayboluyor kaybolmasa bile önemsemiyorlar

canım Allah razı olsun .. doktorum aslında gelişiminde oğlumun herşeyin normal olduğunu söyledi ama gene de bunun ne olduğunu öğrenmemeiz gerek dedi..senin yavrunun durumu devam ediyor mu?? Allahım bebeklerimizi koru sağlık ver rabbim..

beyinde değil. beyincik civarında ve beyinciği veya ordaki herhangi bi yeri etkilemeyen bi oluşummuş.. doktor beyincik boyutu normal değerlerde dedi.. inşallaharkadaşım akşamdan beridir yerin altında mıyım üstünde miyim bilmiyorum... yüce rabbim korusun tüm bebekleri

evet hala o kist mevcut ama ben o kadar önemsiemiyorum dr umda önemseme dedi benide dr arastırmaya gönderdi baska hastaneye ordada pleksus kisti olarak tanı konundu.. .. 2 test 3 test hepsi normal cıkmıstı bebegin gelişimide normal o yüzden kendine sıkıntı yaratıp bebişinide üsme:))

Benim kızımdada hamileyken çıkmışdı hamileliğin ilerleyen dönemlerinde kayboldu zaten bende çok evham yapmışdım senin gibi ama hiç önemsememişdi ne kadın doğumcum nede detaylı usg ye girdiğim yerdeki radyolog kaybolur dediler nitekimde gebeliğin ilerleyen dönemlerinde kayboldu kızım şimdi 2 yaşında.Koroid pleksus kistiydi dediğim gibi su kisti deniyor aslında açıklamasıda var internetten araştırdığında okumuşsundur üstünden çok zaman geçdi ben unuttum ama aklımda içi su dolu kesecikler gibi birşey kalmış bu kistle ilgili

zaten o olusan kist beyindeki artıklarmıs drumun söledigine göre ben 18. haftada ögrenmiştim..

Ben de ilk hamileligimde yasamistim buna benzer bir durum. 17 haftalikken beyninde kistler gorunmustu kizimin. Bir de, 3'lu testte yuksek Down sendromu riski cikmisti. Beyindeki kistler down sendromu bulgusuymus ama doktorumuz bu cocukta buyuk olasilikla down sendromu cikmayacak, 27-28 haftalarda gelin kistler kaybolacak dedi. Amniyosentez oldum ve de down sendromu cikmadi. 27-28 haftalarda gittigimizde de kistler kaybolmustu, doktorun dedigi gibi. Ilk gittigimizde zaten doktor soyle soylemisti: "Bu kistler beyin gelisimi surecinde normal; daha sonra gecer."

Lutfen, kalbini ferah tut. Bir sey yoktur.Su anda birsey varsa, gececektir.

benim bebeğimde de var. geçicek dedi geçsin diye bekliyoruz. geçmeme ihtimali de varmış ama tek başına sorun değilmiş. onunla beraber herhangi bir organında gelişim bozukluğu varsa ozaman sorun demekmiş. içinizi ferah tutun. bizde çok ağladık eşimle. ama sonra araştırdık. ve gerçekten önemli olmadığın gördük. bol bol dua et kendini üzme emi annesi bebeğin de üzülmesin

canım arkadaşım Rabbim acil şifalar versin bebişine.oğlum aslında iyi gelişiyor maaşallah 1050 gr olmuş boyu falan iyi ama doktorumda benim titiz bir tip bunun ne olduğunu öğrenmemeiz lazım dedi .. Allahım kimseye yaşatmasın ilk çocuğumuz bi de eşimle ruh gibi döndük eve.

okudum canım Allah razı olsun senden. ama işte insan panik oluyo akşamdan beri ağlamaktan mahvoldum namazımı kıldım dua edince çok şükür açıldım biraz

geçmiş olsun canım.

Allah razı olsun canım..

ben sadece 2'li test yaptırdım doktorum diğerlerine gerek görmedi. şeker yüklemem falanda iyiydi.herhangi başka bi problem yok çok şükür rabbime.yarın ünv. e gideceğiz doktor mr çekilsin dedi. rabbim sağlık verir inşallah

size bebeğin mr ı çekilsin bakalım falan dendi mi arkadaşım??

amin canım herkesin bebegini bagıslasın Allah ım salıkla kucagımıza alalım

canım öncelikle çok geçmiş olsun, yaşadığınız sıkıntılar için...merak etme hiç bişey çıkmaz ondan bu görülen bişey ve genelde kendiliğinden kayboluyor, kaybolmasa da sorun oluşturmuor çünkü zaten organ gelişimine büyümesine vs hiç bi etkisi olmamış görüldüğü gibi, herşeyi normal bebeğinin, gayet sağlıklı:) bazen doktorlar bu detaycılıkları yüzünden bizleri de sıkıntıya sokabiliyorlar çok da gerekmediği halde...şu yaşadığın stres eminim o kistten daha zararlıdır bebeğine...böyle şeyler duyunca doktorlara kızıyorum istemeden:)) onlar da işlerini yapmaya çalışıyolar tabi ama işte olan bize oluyo:) sen içini ferah tut, bebişini de kendini de eşini de üzme. Herşey çok çok güzel gidicek emin ol, yavrunu sağlıkla alıcaksın kucağına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…