bebeğinin ismini zorla kayınvalde kayınbaba ismi koymak zorunda olanlar

melic38

boş hayyaller
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
492
103
Arkadaşlar bu durumdan çok rahatsızım ilk bebeğim ben erkek kız olmasını aramıyorum yeterki sağlıklı olsun çok seviyorum çocukları ama eşim babasının ismini koymayı istedi bende başta çok sevdigimden kabul etmiştim ama kabul ettiğimde hamile değildim yanına ek koymak şartıyla kırılmasın diye şimdi artık öyle bi mecburiyetim kalmadı eşim hamile kalmadan önce bana yanlışı oldu daha sonra yanlış yapan bi adamın babasının adamını neden koyucağımki artık dedim .mecburiyetimde yok dedim .ama her ortamda erkek olursa babamın adını koyacağım dedi eğer güzel normal bi isim olsa rağzıyım bebeğin cinsiyet belli değil ama sırf isim yüzünden kız çocugu diyorum allahın gücüne gitmesin diyorum ama inan sinirleniyorum ismi sizce nekadar mantıklı yanına ek koyacağımı söyledim çocuguma ağır olacağını ilerde bana sitem etmesinden korktuğumu şimdiki çocukların isimlerinin hep fit ve yeni isimler olacağını söyledim ve ilerde çocugum zorluk çekecek en azından yanına güzel bir isim koymak ilerde çocugum beğendiğini kulannsın dedim ama bu konuda çok sinirliyim nasıl üstesinden gelirim annesi filan hevesli eşimde dalga geçer gibi babamın yanında adıyla seslenemem baba derim diyerek dalga geçmesi beni daha da sinir ediyor ne yapmalıyım ailesiyle aram çok iyi beni hep severler aramızda şimdiye kadar bi problemimiz olmadı bu konudan dolayıda kötü olmak istemiyorum ama isimide koymak istemiyorum sizlerde bu tarz isim olsa koyarmıydınız

Son düzenleme:
yerinde olsam koymazdım.koymak zorunda da değilsin bence. çocuğunun ilerideki psikolojisini etkiler ismini sevmezse. baba ve annenin ortak kararı olmalı isim,uzlaşılmalı diye düşünüyorum. sadece bir tarafın istemesiyle isim konulmamalı. genelde uzlaşamayan çiftler iki isim koyuyor biri annenin istediği diğeri babanın. Ama olan çocuğua oluyor,bocalıyor.

Arkadaşlar bu durumdan çok rahatsızım ilk bebeğim ben erkek kız olmasını aramıyorum yeterki sağlıklı olsun çok seviyorum çocukları ama eşim babasının ismini koymayı istedi bende başta çok sevdigimden kabul etmiştim ama kabul ettiğimde hamile değildim yanına ek koymak şartıyla kırılmasın diye şimdi artık öyle bi mecburiyetim kalmadı eşim hamile kalmadan önce bana yanlışı oldu daha sonra yanlış yapan bi adamın babasının adamını neden koyucağımki artık dedim .mecburiyetimde yok dedim .ama her ortamda erkek olursa babamın adını koyacağım dedi eğer güzel normal bi isim olsa rağzıyım bebeğin cinsiyet belli değil ama sırf isim yüzünden kız çocugu diyorum allahın gücüne gitmesin diyorum ama inan sinirleniyorum (RÜSTEM ) ismi sizce nekadar mantıklı yanına ek koyacağımı söyledim çocuguma ağır olacağını ilerde bana sitem etmesinden korktuğumu şimdiki çocukların isimlerinin hep fit ve yeni isimler olacağını söyledim ve ilerde çocugum zorluk çekecek en azından yanına güzel bir isim koymak ilerde çocugum beğendiğini kulannsın dedim ama bu konuda çok sinirliyim nasıl üstesinden gelirim annesi filan hevesli eşimde dalga geçer gibi babamın yanında adıyla seslenemem baba derim diyerek dalga geçmesi beni daha da sinir ediyor ne yapmalıyım ailesiyle aram çok iyi beni hep severler aramızda şimdiye kadar bi problemimiz olmadı bu konudan dolayıda kötü olmak istemiyorum ama isimide koymak istemiyorum sizlerde bu tarz isim olsa koyarmıydınız
öncelikle iki isim koyarım gönülleri olsun diye ve ben kendi koyduğum ismi kullanırım fikrini unutun çünkü senin kendi koyduğun ismi kullandırtmıyorlar canım.
benim kızım yaşına girdi kv adım da adım diye tutturdu boşanacak hale getirtti ne kavgalar ettik velhasıl acıdım hadi benim seçeceğim isimden sonra formalite olsun adet yerini bulsun dedim yok efendim önce onun adı olacakmış adını öne aldırdı ben onun adını kullanmıyorum ben kullanmadıkça evde kavga çıkartıyor. açıkça dedim kocamla aramı bozdu bu isim istemiyorum kullanmayacağım diye hala aynı boşanırsanız boşanın hatta direk boşanın artık diyor...
ama bende alışamadım bir yıldır onun ismiyle çocuğuma hitap ediliyor ve acayip sinir oluyorum.

öncelikle iki isim koyarım gönülleri olsun diye ve ben kendi koyduğum ismi kullanırım fikrini unutun çünkü senin kendi koyduğun ismi kullandırtmıyorlar canım.
benim kızım yaşına girdi kv adım da adım diye tutturdu boşanacak hale getirtti ne kavgalar ettik velhasıl acıdım hadi benim seçeceğim isimden sonra formalite olsun adet yerini bulsun dedim yok efendim önce onun adı olacakmış adını öne aldırdı ben onun adını kullanmıyorum ben kullanmadıkça evde kavga çıkartıyor. açıkça dedim kocamla aramı bozdu bu isim istemiyorum kullanmayacağım diye hala aynı boşanırsanız boşanın hatta direk boşanın artık diyor...
ama bende alışamadım bir yıldır onun ismiyle çocuğuma hitap ediliyor ve acayip sinir oluyorum.

İNSANLARI BÖYLE ZORLA ZORA SOKMALARI BENİ ÇİLEDEN ÇIKARIYOR SEN 9AY SIKINTISINI ÇEK DIŞKAPININ DIŞ MANDALLARI SANA MUDAHALE ETSİNLER NEFRET EDİYORUM BU DURUMDAN BANA DAHA BİŞEY DİYEN OLMADI AMA EŞİM ŞİMDİDEN BAŞLADI ONLARIN AKLINDA YOKKEN AKLINA SOKUCAKLAR OYUZDEN DELİRİYORUM ALLAH SANA SABIR VERSİN CANIM

İNSANLARI BÖYLE ZORLA ZORA SOKMALARI BENİ ÇİLEDEN ÇIKARIYOR SEN 9AY SIKINTISINI ÇEK DIŞKAPININ DIŞ MANDALLARI SANA MUDAHALE ETSİNLER NEFRET EDİYORUM BU DURUMDAN BANA DAHA BİŞEY DİYEN OLMADI AMA EŞİM ŞİMDİDEN BAŞLADI ONLARIN AKLINDA YOKKEN AKLINA SOKUCAKLAR OYUZDEN DELİRİYORUM ALLAH SANA SABIR VERSİN CANIM
7,5 ay canım stresten erken doğum yaptım :)
işin şakası bi yana evet neler yaşadık neler kv nin kardeşi hastaneyi aradı telefonda azarladı neden iki isim koyuyormuşum sadece onun ablasının adını koyacakmışım. benim bebeğim yoğun bakımda onlar isim derdine düştüler ben 2 gün çocuğumu görmedim bebeğim bebeğim diye ağlıyorum onlar adı da adı...
şu mübarek gün ya hakkımı helal etmiyorum hiçbirine tabi eşime hala öfkeliyim öfkem geçmiyor üzerinden yıl da geçse ona bakışım değişti soğudum ..ki ilk zamanlar adımı koyun dese itiraz etmezdim hatta anne adını kolayım diyordum 5 ay hayır ben adımı istemem dedi durdu bana .ama benim dışımda herkese adımı koymazsa gelip gitmem sevmem bakmam vs bir sürü şey demişler. eşime bi baskı eşimde istemiyordu ama ne yaptı etti koydurttu adını .
bu arada o beni azarlayan dayının oğlunun adı da evlilik programındaki bi çocuğun adı dayının annesi çok beğeniyormuş o oğlanı ve tek oğlu var oda baba adı koymadı :)

Koymazsan seni bi ay iki ay üzerler belki.ama o ismi koyarsan da sen hep üzüleceksin.benim bi akrabam kayınvalidesinin ismini koydu.kadın ölmüş de değildi.neymiş kocası çok istemiş
.isim NURİYE .Şimdi o bebeğe nuriye diyen bi Allah ın kulu yok.nuniş,nuni,nuriş... şimdi de diyo ki büyüyünce babasına hesap sorsun.ben çocuğun yerinde olsam anneme de hesap sorardım.bebeğinize karşı en önemli vazifelerinizden biri de ona güzel bir isim koymak

evet doğru ama başta koyarım deyip sonra vazgeçtim çok ağır filan nasıl derim diye düşünüyorum ama eşim illa koyacağım diyor babasnın haberi bile yok annesi ablası biliyor onlarda eşime gaz veriyorlar babam duyunca çok sevinecek falan diye eltimin 2 oğlu var iksinede koymamış kız çocuguna sadece kayınvaldemin adını koymuş doğal olarak onda kayınvaldemin adı olunca eşimde bizde babasının isminin olmasını istiyor oofff bunaldım inan dua edesim geliyor bebeğim kız olsun die ama yapamıyorum sağlıklı olsun diyorum günaha girmek istemiyorum ofisimdeki arkadaşlar öğrendi söyledim rüstem paşa rüstem ağa nasıl die dalga geçiyorlar onlara çok komik geliyor isim hatta gerçekten koyacakmısın diyorlar

çok saçma geliyor bana anne babanın ismini koymak
kayınpederinin yanında sen çocuga rüstemm buraya gel desen insanın garibine gider ya
koyma boşver
madem eşinin sana yanlışı var onu kullanarak koydurma ismi

ben olsam bende koymazdım cocugun ısmı hem farklı hem manası guzel hemde modern caga ayak uyduran bır ısım olmalı ben oyle ahmet mehmet onlara da karsıyım ne o oyle herkeste aynı ısım :KK66:
mesela ılerde kızım olursa adını eftalya koymak ıstıyorum. oglan olursa da aklımdakı ısım efe :KK66:
neden ee lerden gıdıyorsun dersenız de hem soy adı ıle uyumlu hem sevıyorum bu ısımlerı :KK66:

ben olsam bende koymazdım cocugun ısmı hem farklı hem manası guzel hemde modern caga ayak uyduran bır ısım olmalı ben oyle ahmet mehmet onlara da karsıyım ne o oyle herkeste aynı ısım :KK66:
mesela ılerde kızım olursa adını eftalya koymak ıstıyorum. oglan olursa da aklımdakı ısım efe :KK66:
neden ee lerden gıdıyorsun dersenız de hem soy adı ıle uyumlu hem sevıyorum bu ısımlerı :KK66:
babaanne anne hala yeğen aynı isim sırf babanne adı konacak diye hatun da aynı isim olunca evde herkes aynı isim :)

Arkadaşlar bu durumdan çok rahatsızım ilk bebeğim ben erkek kız olmasını aramıyorum yeterki sağlıklı olsun çok seviyorum çocukları ama eşim babasının ismini koymayı istedi bende başta çok sevdigimden kabul etmiştim ama kabul ettiğimde hamile değildim yanına ek koymak şartıyla kırılmasın diye şimdi artık öyle bi mecburiyetim kalmadı eşim hamile kalmadan önce bana yanlışı oldu daha sonra yanlış yapan bi adamın babasının adamını neden koyucağımki artık dedim .mecburiyetimde yok dedim .ama her ortamda erkek olursa babamın adını koyacağım dedi eğer güzel normal bi isim olsa rağzıyım bebeğin cinsiyet belli değil ama sırf isim yüzünden kız çocugu diyorum allahın gücüne gitmesin diyorum ama inan sinirleniyorum (RÜSTEM ) ismi sizce nekadar mantıklı yanına ek koyacağımı söyledim çocuguma ağır olacağını ilerde bana sitem etmesinden korktuğumu şimdiki çocukların isimlerinin hep fit ve yeni isimler olacağını söyledim ve ilerde çocugum zorluk çekecek en azından yanına güzel bir isim koymak ilerde çocugum beğendiğini kulannsın dedim ama bu konuda çok sinirliyim nasıl üstesinden gelirim annesi filan hevesli eşimde dalga geçer gibi babamın yanında adıyla seslenemem baba derim diyerek dalga geçmesi beni daha da sinir ediyor ne yapmalıyım ailesiyle aram çok iyi beni hep severler aramızda şimdiye kadar bi problemimiz olmadı bu konudan dolayıda kötü olmak istemiyorum ama isimide koymak istemiyorum sizlerde bu tarz isim olsa koyarmıydınız

''bana yanlış yapan adamın babasının adını neden koyacağım ki'' bu nasıl bir cümle.zaten ondan hamile kalmadınız mı? bu kadar nefret ettircek yanlış yaptıysa neden hamile kaldınız.yazık çocuğa rüstem nedir...

''bana yanlış yapan adamın babasının adını neden koyacağım ki'' bu nasıl bir cümle.zaten ondan hamile kalmadınız mı? bu kadar nefret ettircek yanlış yaptıysa neden hamile kaldınız.yazık çocuğa rüstem nedir...

canım zaten hamileymişim olaydan hemen sonra öğrendim cana nasıl kıyıp aldırayım

Ayni durum su an bende de var.daha sevgiliyken babasi vefat etti esimin.o zaman bende tamam demistim isim konusuna.gecen sene 18 haftalik kaybim oldu erkekti benim disimdaki herkes isim konusunda soz sahibiydi.nezaketen bana soran bile olmadi ben cok bozuldum ama belli etmedim kimseye.simdi tekrar hamileyim.simdiden canimi sıkmiyayim diye cinsiyeti ogrenmek istemegimi soyledim doktora.yanlis anladi galiba soyledigimi bebegim erkek oldugunu soyledi.bir kac gun sonra esim ne koyucaz adini dedi.esimde koymak istemiyor cunku memleketleri haricinde bilinen ve kullanilan bir isim degil.cocuk buyuyunce kufur etmesin bana diyor.ama annesgilden cekiniyor.sen karisma sakin ben halledicem dedi.
sen esini ikna etmeye bak tatli dille.nerede yasiyorsun bilmiyorum ama benim en buyuk artim esimin memleketinde yasamiyor olusumuz.yoksa kesinlikle babasinin adi olurdu

Canım sen eşini ikna etmeye bak bütün zorluğunu ben cekiyorum de Allahtan kp ismini istemez köy durmak yoksa halim nice olurdu ismi Şaban çünkü

canım zaten hamileymişim olaydan hemen sonra öğrendim cana nasıl kıyıp aldırayım
ay allah korusun canım.tabiki de aldır demedim.ama kızlar sizlerde söz sahibi olun bu konu birtek anne ve babayı ilgilendirir.ne tek başına babayı ne de başka şahısları.ağırlığınızı koyun bence.şu an bana o kadar fena geldi ki bu durum.cidden üzüldüm.benim çocuğumun ismine kimse karışamaz ya..

Ayni durum su an bende de var.daha sevgiliyken babasi vefat etti esimin.o zaman bende tamam demistim isim konusuna.gecen sene 18 haftalik kaybim oldu erkekti benim disimdaki herkes isim konusunda soz sahibiydi.nezaketen bana soran bile olmadi ben cok bozuldum ama belli etmedim kimseye.simdi tekrar hamileyim.simdiden canimi sıkmiyayim diye cinsiyeti ogrenmek istemegimi soyledim doktora.yanlis anladi galiba soyledigimi bebegim erkek oldugunu soyledi.bir kac gun sonra esim ne koyucaz adini dedi.esimde koymak istemiyor cunku memleketleri haricinde bilinen ve kullanilan bir isim degil.cocuk buyuyunce kufur etmesin bana diyor.ama annesgilden cekiniyor.sen karisma sakin ben halledicem dedi.
sen esini ikna etmeye bak tatli dille.nerede yasiyorsun bilmiyorum ama benim en buyuk artim esimin memleketinde yasamiyor olusumuz.yoksa kesinlikle babasinin adi olurdu
canım sıkıntı şurda eşim koymak istiyor kimse karışmazken eşim sölediği için herkez ümitleniyor doğal olarak nasıl vazgeçtirsem bilemedim

Canım sen eşini ikna etmeye bak bütün zorluğunu ben cekiyorum de Allahtan kp ismini istemez köy durmak yoksa halim nice olurdu ismi Şaban çünkü

seninkide benden beter şaban ismide zor ve ağır bir isim bakalım bu durumdan kurtulabilecekmiyim

ay allah korusun canım.tabiki de aldır demedim.ama kızlar sizlerde söz sahibi olun bu konu birtek anne ve babayı ilgilendirir.ne tek başına babayı ne de başka şahısları.ağırlığınızı koyun bence.şu an bana o kadar fena geldi ki bu durum.cidden üzüldüm.benim çocuğumun ismine kimse karışamaz ya..
haklısın işte ama keşke eşimin önünde durabilsem kavga döğüş istemiyorum bizim aile danışmanımız var sürekli terapilere gideriz eşime sormuş babamın ismini koyacağım erkek olursa demiş bende eşime ne istiyorsan koy ama yeterki bu agır ismi çocuguma koyma dedim ama erkek ismini sen koy dedim çok ağır ilerde sıkıntısını çekeriz dedim ...iki isim koyalım hangisini kullanmak isterse kullansın dedi ben babamın ismini söylerim kendi istedigini kullansın dedi vazgeçmiyecek gibi ama inşallah imanaa gelirde istemez dur bakalım babam isteyecekmi dedi babam istemezsse koymayız dedi ama sanmıyorum babası ister neden istemesin

X