Bebeğiniz doğduğunda onu sahiplenememe, sevememe, bağ kuramama gibi şeyler yaşadınız mı?

Yaşadıysanız geçti mi? Zamanla geçer diyorlar. Bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. 1 ay oldu doğum yapalı. Sanki başkasının bebeğiymiş gibi hissediyorum. Tüm bakımını annem üstlendi. Bağ kuramıyorum bebeğimle. Antidepresan tedavisi görüyorum 3 haftadır ama değişen bir şey yok. İçim daralıyor. Bir ömür kapana kısılmış gibi hissediyorum. Özgürlüğüm elimden alınmış gibi.
İşte insan kınadığıyla sınanıyo olayının 2 ayaklı gezen örneğisiniz siz. Allah tükürdüğünü nasıl yalatıyo ama

üstünkörü uye mıllete neler yazmıs dıye bı gırıyosunuz onun analıgını vurmus bunun kadınlıgını vurmus.. berikinin zekasını.. ayyy. midem kalktı. ıste sen herkese lap lap lap saydırır ezmeye calısırsan daha yeni dogan bebegın varken mıllete ben anayım sen ana degılsın oegh pıs kadın falan yazarsan allah işte... sımdı de anne gıbı hıssetmıyorum ok cocugum gıbı sayamıyorum.. amaaan.. cok dır dır yapmıycaksın bu hayatta az bı ders al.

IMG_1093.webp

pamuk musun nesin pamuk musun nesin 😂😂😂 Allah akıl fikir versin

Yaşadıysanız geçti mi? Zamanla geçer diyorlar. Bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. 1 ay oldu doğum yapalı. Sanki başkasının bebeğiymiş gibi hissediyorum. Tüm bakımını annem üstlendi. Bağ kuramıyorum bebeğimle. Antidepresan tedavisi görüyorum 3 haftadır ama değişen bir şey yok. İçim daralıyor. Bir ömür kapana kısılmış gibi hissediyorum. Özgürlüğüm elimden alınmış gibi.
Geçecek güzel anne geçecek 🩷
Ben tüp bebek tedavisi gördüm allaha şükür doğum yaptım bende yaşadım depresyon, bu şekilde ağır değil ama yaşadım. Çok zorlandım ama zaman her şeye ilaç.

Son düzenleme:
Ben ilk başta hamile olduğumu öğrenince hem de doğum günümde öğrendim..
Benim için çok özel unutulmaz bir andı.
🥰😍
heyecanla merakla 9 ayı geçirdim.
doğduktan sonra tabiki merak heyecan
Bakabilicekmiyim nasıl geçecek olacakmı olmayacakmı gibi tabi düşündüm.
Ama annemin yardımı ve desteğiyle oldu.
10 günde.
10 gün sonra tek kaldım.
Herkes dağıldı.
Onla bağım oluştu,
Kırkı çıktıktan sonra da o beni anladı ben onu anladım.
Yani ağlayınca ne için ağladığını falan
bence sizde içten sabırla
Zamanla alışırsınız diye düşünüyorum.
🙏🏻 allah kolaylık versin inşallah.
eşinizde destek mi bu süreçte ??
Babası çok küçük diye çocuğu kucağına bile alamıyor. Bunlar oyuncak bebek bekliyodu sanırım. Böyle sürekli ağlayan kolu bacağı tutmayan bebek görünce depresyona girdiler

Kızlar yorumlara baktım ama anlamadım aşırı ağır yorumlar var.
Aslında lohusa depresyonu bir çok kadında olur.
Soru soran arkadaşı olumlu yorumlarla yönlendirmemiz gerekmez mi?
Daha önce büyük mü konuştu kalp mi kırdı anlamadım ondan mı böyle yorumlar var konuya yabancı kaldım çok şaşırdım yorumlara

Daha önce büyük mü konuştu kalp mi kırdı anlamadım ondan mı böyle yorumlar var konuya yabancı kaldım çok şaşırdım yorumlara
Tüp bebeğe imitasyon dedi, lohusa bunalımındaki kadına bakamıcaksan doğurmasaydın anne misin sen dedi, bide genel olarak kk üyelerine cahil diye seslendi sağolsun😂😂 vajinismuslu kadına yapmak zorunda mısın tarzı konuştu neler neler

Konu Mesajı 'Bebeğimi annem bakıp büyütmek istiyor, bende kalsın diyor. Sizce vermeli miyim?' https://www.kadinlarkulubu.com/konu/bebegimi-annem-bakip-buyutmek-istiyor-bende-kalsin-diyor-sizce-vermeli-miyim.1559441/post-79924439🤦🏻‍♀️

33 yaşındayım, geç evlendim. İlk çocuğumu nasipse 5 hafta sonra kucağıma alacağım. Hiç ara vermeden ikinci çocuğu da yapayım diye düşünüyorum. Zor olur mu? Tecrübeli olanlardan yorum bekliyorum. Aslında vücudun toparlanması için 2 yıla ihtiyaç var diyorlar ama onu göz ardı ediyorum artık. Zar zor bir çocuğum daha olsun istiyorum.

35 haftalık hamileyim. Bundan önce 17 haftalık bir kaybım olmuştu. Gece rüyamda evimin içinde fırtına koptuğunu, tüm eşyaların camdan dışarı fırladığını gördüm. Fırtınadan önce bebeğim koltuğun üstünde beşikte yatıyordu, fırtınayla beraber o da savruldu gitti. Arıyorum arıyorum yok. Her yere baktım bulamadım. Annemi aradım bebeğim kayboldu bulamıyorum diye. O da geldi aradı bulamadı. Gözümün önünden kayboldı gitti yavrum. Bulamadım.
Böyle bir rüya gördüm gece ve uyandığımda terden sırılsıklam olmuştum. Acaba bu bebeğimi de mi kaybedicem diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim :(

Hayat dersi gibi profilin var birbaktim birbaktim

köprüyü siz kimden aldınız? herkes değişebilir zamanında büyük konuştuysa şimdi yaşıyor, değişir belki nereden biliyorsunuz?
Kusura bakmayın ama buraya bu yazdıklarınız o kadar boş şeyler ki. İnsanlar büyük konuşabilir insanız hepimiz zaman zaman bu hataya düşebiliriz, sonra pişman olmakta çok insanidir, amaa tutup lohusa kadınlarla, zor zaman geçiren insanlarla dalga geçmek, hor görmek “büyük konuşmak” değildir, KÖTÜ olmaktır.
Siz bu iki ayrımı yapamayacak kadar insan tanımamışsınız belli ki, bunu değişir belki demenize ithafen söylüyorum.
Tüp bebeğe suni demek, vajinismusla dalga geçmek, lohusa kadınları anneliğinden vurmak hata mıdır? Buna hata diyorsanız sizde dönüp insani duygularınızı sorgulayın.
Değişir diyip durmuşsun değişen insan helallik ister, hata yaptım büyük sözüme tövbe ederim der. Siz ne anlatıyosunuz, neyi savunuyosunuz mesela?
Değişir belki diye deccal gibi olan insanları bağrımıza basacak kadar şuursuz değiliz. Sizede tavsiye ederim. Çünkü can hıraş savununca ya çok saf yada konu sahibi ile aynı yolu yürümüş biri gibi duruyorsunuz.

Kusura bakmayın ama buraya bu yazdıklarınız o kadar boş şeyler ki. İnsanlar büyük konuşabilir insanız hepimiz zaman zaman bu hataya düşebiliriz, sonra pişman olmakta çok insanidir, amaa tutup lohusa kadınlarla, zor zaman geçiren insanlarla dalga geçmek, hor görmek “büyük konuşmak” değildir, KÖTÜ olmaktır.
Siz bu iki ayrımı yapamayacak kadar insan tanımamışsınız belli ki, bunu değişir belki demenize ithafen söylüyorum.
Tüp bebeğe suni demek, vajinismusla dalga geçmek, lohusa kadınları anneliğinden vurmak hata mıdır? Buna hata diyorsanız sizde dönüp insani duygularınızı sorgulayın.
Değişir diyip durmuşsun değişen insan helallik ister, hata yaptım büyük sözüme tövbe ederim der. Siz ne anlatıyosunuz, neyi savunuyosunuz mesela?
Değişir belki diye deccal gibi olan insanları bağrımıza basacak kadar şuursuz değiliz. Sizede tavsiye ederim. Çünkü can hıraş savununca ya çok saf yada konu sahibi ile aynı yolu yürümüş biri gibi duruyorsunuz.
hiç aynı yolu yürümedim insanların ikinci şansı hak ettiğine inanırım dalga geçtiyse bu onun vicdanıyla ilgili siz insanlara karşı bu kadar katı olmayı ne zaman öğrendiniz? böyle bakınca siz de hiç haklı gibi durmuyorsunuz kadın nelerle uğraşıyor şu an eski konulara gidip tek tek nasıl özür dileyebilir ki hangi akıl ve mantık bu? yaptığının bedelini ödüyor diyorum bunun neresi savunma?

Bebeğim doğduğunda cılız bir ağlama sesi duydum. Sadece gözlerini görebildiğim anestezi uzmanına, bu benim bebeğim mi? dedim. Evet, dedi güldü. Ben de güdüm. Bekledim getirip yanağıma dokundururlar diye. Sanki erken değil de zamanında doğmuş gibi. Gelmedi bir türlü. Tekrar sordum, bebeğimi götürdüler mi? Hayır dedi, yan tarafta müdahale ediyorlar başını çevirebiliyorsan bakabilirsin. Baktım. Döndürmeye çalışıyorlardı. Sonrası yok. Bayılmışım herhalde. Anestezi uzmanı bana, iyi misin dedi bir ara. Belki o zamandır. Tekrar sordum, evet kuvözle gitti dedi.

Dört gün sonra bebeğimi kucağıma vermek istediler. Enfeksiyon kapmıştım korktum bulaştırırım diye almadım. Aynı günü ağlayarak geçirdim alamadım diye. Ertesi gün istedim, göğsüme koydular. Minicik başını kaldırıp yüzüme baktı. Ben o andan sonra bebeğimi kimseye veremedim, birazcık baksın da ben uyuyayım diye bile.

Siz büyük büyük laflar etmişsiniz herkese. Hepsinden teker teker özür dileyin. Gönül alın. Bebeğinizi annenize vermek ne demek? Onun size çok ihtiyacı var. Annesi sizsiniz. Ona sarılın. Bebeğinize yazık etmeyin. Sevginizden mahrum büyümesin. Sizin kokunuzu biliyor, sizin kalp atışınızı tanıyor. Siz onun bütün dünyasısınız şu anda. Lütfen içinizden gelmese bile bebeğinizi kucaklayın, besleyin, koynunuza yatırın, ten teması yapın.
:KK200:

Bebeğim doğduğunda cılız bir ağlama sesi duydum. Sadece gözlerini görebildiğim anestezi uzmanına, bu benim bebeğim mi? dedim. Evet, dedi güldü. Ben de güdüm. Bekledim getirip yanağıma dokundururlar diye. Sanki erken değil de zamanında doğmuş gibi. Gelmedi bir türlü. Tekrar sordum, bebeğimi götürdüler mi? Hayır dedi, yan tarafta müdahale ediyorlar başını çevirebiliyorsan bakabilirsin. Baktım. Döndürmeye çalışıyorlardı. Sonrası yok. Bayılmışım herhalde. Anestezi uzmanı bana, iyi misin dedi bir ara. Belki o zamandır. Tekrar sordum, evet kuvözle gitti dedi.

Dört gün sonra bebeğimi kucağıma vermek istediler. Enfeksiyon kapmıştım korktum bulaştırırım diye almadım. Aynı günü ağlayarak geçirdim alamadım diye. Ertesi gün istedim, göğsüme koydular. Minicik başını kaldırıp yüzüme baktı. Ben o andan sonra bebeğimi kimseye veremedim, birazcık baksın da ben uyuyayım diye bile.

Siz büyük büyük laflar etmişsiniz herkese. Hepsinden teker teker özür dileyin. Gönül alın. Bebeğinizi annenize vermek ne demek? Onun size çok ihtiyacı var. Annesi sizsiniz. Ona sarılın. Bebeğinize yazık etmeyin. Sevginizden mahrum büyümesin. Sizin kokunuzu biliyor, sizin kalp atışınızı tanıyor. Siz onun bütün dünyasısınız şu anda. Lütfen içinizden gelmese bile bebeğinizi kucaklayın, besleyin, koynunuza yatırın, ten teması yapın.
herkesin saçma sapan düşmanca yorumlarından sonra en güzel yorum bu
Hepsinden teker teker özür dileyin.
bence konu sahibi psikolojisi düzeldiğinde yapacaktır bunu

Back
X