Bebeğiniz içinizden sizi görüyor

koalayim

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2007
961
332
42
Yedinci aydan sonra bebeğiniz etrafında olup biten her şeyi duyar, hisseder ve görür. Dünyaya 'merhaba' demek için sabırsızlanan bebek, içerdeki son rötuşlarını yaparken onun bu hareketliliği sizi son birkaç hafta uykusuz bırakabilir

30. Hafta: Burası pekde karanlık değilmiş

Bebek artık etrafının farkına varmaya başlar. Rahmin içi genellikte zifiri karanlık gibi düşünülse de; anne adayının bulunduğu çevreye bağlı olarak aydınlık ya da karanlık olabilir ve bebek bunun ayrımını yapabilir. Bebeğin ağırlığı, artık doğumda alacağı kilonun üçte ikisine ulaşmıştır.

31. Hafta: Daha fazla kalsiyum

Bebeğinizin beyni hızla olgunlaşmaya devam ediyor. Gelişen başka bölümü ise kemikleri... Bu yüzden bebeğiniz bu haftalarda her zamankinden daha fazla kalsiyuma gereksinim duyar. Dolayısıyla siz de süt ve süt ürünlerini bolca tüketmeli, doktorunuz gerek gördüğü takdirde kalsiyum ilaçları kullanmalısınız.

32. Hafta: Artık rengi pembe

Cilt altı yağ dokusu gelişmeye devam ettikçe,bebeğinizin rengi de kırmızıdan pembeye doğru dönmeye başlar. Bu haftada bebeğinizin hareketlerinin iyice arttığını fark edebilirsiniz. Bebeğin hareketleri, onun iyilik halinin bir göstergesidir.

33. Hafta: Renkli rüyalar

Son haftalar hızla yaklaştıkça bebeğiniz duyabilir, hissedebilir ve görebilir. Bu dönemde bebeğinizin baş çapı eskiye oranla daha hızlı büyümeye başlar. Göz bebekleri de; tıpkı sizinkiler gibi ışıkta küçülüp, karanlıkta büyüme yeteneği kazanır. Bu sayede bebeğiniz bulanık da olsa görebilir.

34. Hafta: Ohh ciğerlerim bayram etti

Ağırlığı artık 2 kilo civarındadır. Boyu ise yaklaşık 42 santimetre... Onun böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar sizde süt üretimini başlatabilir. Bebeğinizin bağışıklık sistemi gelişmektedir. Basit ve hafif enfeksiyonlarla mücadele edebilecek yeteneği kazanmıştır.

35. Hafta: Doğum izni zamanı geldi

Bu haftalarda halsizlik ve yorgunluk, pek çok hamile kadının en fazla şikayet ettiği konulardan biridir. Uyuma güçlükleri, kilo artışı ve buna bağlı olarak hareket yeteneğindeki azalma; sorun yaşamanıza neden olur. Bu dönemde cinsel isteksizlik de yaşayabilirsiniz.

36. Hafta: Durdurmayın beni

Artık erken doğum sancılarınız başlasa bile doktorunuz durdurmaya çalışmaz. Çünkü bebeğinizin tüm organları gelişim ve olgunlaşmasını tamamlamıştır. Artık son rötuşlar yapılmaktadır. Bu haftalara geldiğinizde sizin uykusuzluk probleminiz büyük ölçüde artış gösterebilir.

37. Hafta: Bir makas alabilirmiyim?

Mutlu finale sadece 4 hafta kaldı. Bebek de hemen hemen hazırlandı. Her an doğum kanalına girebilir. Bu haftada yağ birikimi diz ve dirseklerde hızlanıyor. Bebeğinizin diş etleri de olgunlaşmasını tamamladı ve artık sert! Yanaklarındaysa yağlar birikti ve artık sıkılacak bir hal aldı.

38. Hafta: Artık hazırım

Bebeğiniz rahim içinde soluk alıp verme hareketleri yapar. Bu haftaya kadar rahim ağzınız ve onu rahim içine bağlayan kanal, sümüğümsü bir tıkaç tarafından doldurulmaktaydı. Bu tıkaç; rahminizin içini ve bebeğinizi, vajinadan gelebilecek mikrop ve enfeksiyonlara karşı koruma görevi görüyordu.

39. Hafta: Anne daha sıkılmadınmı?

Eğer planlı sezaryen olacaksanız; bu haftadan sonra herhangi bir günde güvenle doğumunuzu yapabilirsiniz. Bazı durumlarda normal doğum planlanan gebelerde, doktorunuz suni sancı vererek doğumunuzu gerçekleştirebilir.

40. Hafta: Tüylera veda

Son haftaya girildiğinde bebeğinizin ağırlığı 3 bin gramın üzerindedir ve rahmin büyük bir kısmını doldurmaktadır. Bebeğinizin cildini kaplayan tüyler de büyük ölçüde dökülür. Son haftada amniyon zarı her an açılabilir ve sularınız gelebilir. Bazen bardaktan boşalırcasına hızlı ve fazla miktarda olan bu olay, bazen de çok yavaş olabilir.

41. Hafta: Ve final...

Eğer daha doğum yapmadıysanız 'iyice sıkılmaya ve sabırsızlanmaya başladınız' demektir. Sabırlı olmaya çalışın. Siz herhangi bir ağrı hissetmeseniz bile rahim ağzınız, açılmaya başlamış olabilir. Rahim ağzındaki açıklık ve incelme artmaya başlar. Açıklık 10 cm. olduğunda, doğumun ilk evresi tamamlanır. İkinci evrede bebeğiniz dünyaya ve size 'merhaba' der. Vajinal doğumda kafa doğduktan sonra doktor bebeğin ağzını siler ve ilk ağlaması odada yankılanmaya başlar...
 
koalayım paylaştıgın için saol.
bu arada ben senin hamile kaldıgını yeni öğreniyorum
maşallah maşallah çok sevindim.
sağlıkla gelsin inşallah kuzuun
 
canımcım tam benim bulunduğum süreci konu almışsın bir çok sitede defalarca okudum ama bıkmıyorum her okuduğumda heyecanlanıyorum o kadar finale yaklaşıyorum diye :)
 
Benim Daha çooooook Var 30lu Haftalarima ..:çok üzgünüm:
Saol Ilknurcum Nerden De Bulusun Böyle Güzel Konulari Ellerine Sağlik Canimj..a.s.
 
bende henüz 21. haftadayım ama ben şimdiden bebeğimle iletişim kurabiliyorum onunda beni duyduğuna inanıyorum
 
tam benim olduğum dönem.insan çok heyecanlanıyor bu konuları okuyunca.hele bide doğumun yaklaştığını düşününce ayyyy çok heyecanlanıyorum her geçen gün.teşekkürler koala.
 
X