Bebeğiniz kaç aylıkken çalışmaya başladınız..pişmanliklariniz iyikileriniz¿¿¿

Ben anne degilim ama annemin terbiye mantığından gözlemlediğim kadarıyla bu sorunu yaşama sebebinizi nacizane söyleyebilirim. Çocuğunuzla vedalaşın. Kaçamak şekilde kandırarak gitmeniz asıl ona sorun yaşatıyor. Gitmeniz değil. Ona makul ve anlayacağı şekilde açıklayın durumunuzu. Ve kararlı olun. O da anlayacaktır zaten. Onun da bizim kadar aklı var. Sadece tecrübesi yok. Boyle kandırarak güven duygusunu kırmayın.

Dediğim gibi anne değilim. Sadece gözlemim bu. Dinlemeye değer bulursanız diye söylemek istedim.

Allah huzurla büyütmek nasip etsin
Amin canım çok saol.. Güzel yorumlara fikirlere tabikide açıgim tesekkur ederim..

Bebeğim 3.5 aylıkken başladım ve annem baktı, bakıyor.
Sadece anne sütü alsaydı zorlanabilirdik ama mama da aldığı için bir sorun yaşamadık.
Erken alıştığı için peşimden ağlama , eve dönünce yüzüme bakmama gibi sorunlar da yaşamadık.

1. Yorumlarınız icin cok tesekkur ederim hanimlarr
Benim bebegim Allah bağışlasin bu ayin onunda 5.ay bitecek..yani 1 ay daha durayin kasim 14 de başlayacağım ama müdürüm 1.dönemi kapatin diyor..ben çocuğuma bakacak annemi ve k.validemi ayarlayip ek gidaya da baslatip oyle ayrılacağım..ayni sehirde değiliz bu arada

tam da konuya gelmişim:)

7 aylık bir bebeğim var..5 aylıkken bırakmak zorunda kaldım...(bebeğim mamayla besleniyordu doktor yönlendiresiyle 4. ayda ek gıdalara başladık..)

özel durum sebebiyle 3 hafta kendi annem(kendi evinde) 1 hafta kv (bizim evimizde) bakıyor bebeğime..

mutluyum çünkü :
çalışmak iyi geldi..
dışarıda da bir hayat olduğunu hatırladım ve karıştım..
giyinip süslenmek için nedenlerim var..
doğum kilolarımı verdim..
para kazanıyorum - üretiyorum..(iş yeriyle anlaştım doğum izninde de evden çalıştım)..
maddi olarak tabiki daha farklı oluyoruz..
kızıma gönlümce alışveriş yapabiliyorum..
ev kredimizi rahatlıkla ödeyebiliyoruz..(şükür)
kızıma 5 dk bile erken kavuşmak için eve dönmek için yollarda koşturuyorum..
kızım beni görünce deli gibi seviniyor bunu görebiliriyorum..

mutsuzum çünkü :
çok özlüyorum
dışarıda anneyle çocuk birlikte gördüğüm an bile gözlerim doluyor..
sabahları gülüp eğlenirken yanında değilim..
ağlarken sarılıp sakinleştiremiyorum..
onu yalnız bıraktığım için çok üzgünüm..
en güzel tekrarı olmayacak zamanlarını kaçırıyorum..
korkunç bir hengamenin içindeyim..(bebeği anneye bırak - işe git-işten dön-bebeği al-ilgilen-yemek-bebek bakımı-ev işi- ütü vs.....akşamları 01:00 'den önce yatamıyorum)
ileride bu yüzden beni suçlayacak mı bilemiyorum..

ve bir bebeğin yeri annesinin kucağıdır diye düşünüyorum..

yinede halime şükürler olsun ama çok zor...şartlar elveriyorsa kesinlikle anne bebeğiyle olmalı !

9 aylıkken başladım, pişmanlığım yok. Gayet güzel zamanlar geçirdik o sürede, uzun süreli çalıltığım için kv yatılı kalmıştı, keşke bir tek o konuda farklı bir çözüm düşünseymişiz.

Değerlieanneler Merhaba.....♥
Benim bebeğim 5 aylık maşallah..Ikilemde kalıyorum kimi ek gidaya başlayacak zaten basla diyor kimisi yaşına kadar bekle... günlük 6 -7 saatlik yokluğum olacak ve annem bakacak...Fikirlerinzi deneyimlerinizi paylasir mısınız¿¿¿

Bebişim 3 aylık iken başladım her ikisinde .
Birine anaannne birine babaanne bakıyor sütümü sağardım hergün 6 aylık ikende ek gıdaya başlayarak destekledim.
Tabiki ilk zamanlar özellikle anne için zor oluyor ama alışıyorsun çocuk içinde 1 yaşından sonra bu sefer o sizi bırakamıyor ağlıyor.AMA oda bir zaman sonra alışıyor .Yani insan alıştıkça alışıyor :)

bebgim 8 aylik. calismayi birakmayi dusunuyorum... buradaki yorumlardan herkes ya ananeye ya da babaneye birakmis ben de o durum yok. o nedenle ayrilicam sanirim ::

Bebeğim 3.5 aylıkken başladım ve annem baktı, bakıyor.
Sadece anne sütü alsaydı zorlanabilirdik ama mama da aldığı için bir sorun yaşamadık.
Erken alıştığı için peşimden ağlama , eve dönünce yüzüme bakmama gibi sorunlar da yaşamadık.

ben de 3,5 aylıkken başladım

şirketten bulduğum bakıcı günde 11 saat baktı Cumartesi dahil

hiç mama vs de kullanmadık sağdım içti

erken alıştığı için annenin işe gitmesi vs olağan şeyler oldu

zaten o 4-5 aylık bebek bile geleceğin saati öğreniyor biliyor

Ne kadar erken baslarsan okadar iyi 4 aylikken ek gidaya baslayabiliyosun. Ek gidaya basla hepsinden tattir hepsini sevme sansi daha buyuk olur

5 ayını doldurunca başladım .Annem baktı sağolsun ama bırakıp gitmek zordu hele ki hasta olduğu zamanlarda o_O

İmkanlar ile alakalı bir durum.
Eğer bebek öncesi çalışma hayatınız olduysa ve artık işinize dönmek istiyorsanız başlayın tabii ki.
Ben iş yerim kapandıktan sonra tesadüfen hamile kaldığımı öğrenmiştim.
Benim için bir avantaj oldu, hamileliğimi ve oğlum 1 yaşına gelene kadar geçen zamanı evde geçirdim.
Oğlum 6 aylıkken iş arayışına başladım ve yaşına girmeden 1 ay önce iş bulup başlamıştım.

Benim çalışmam gerekiyordu ayrı mevzu.
Hem maddi açıdan hem de kendi maneviyatım açısından.
Uzun yıllara dayanan bir iş geçmişim var, evde oturmak bana göre değil.
Evet ben de isterdim ev hanımı olmayı ve çocuklarımı tek kendim büyütmeyi.
Fakat masraflar ve standartlar söz konusu olunca, 1 maaş yerine 2 maaşın eve girmesi avantaj oluyor.

Çalıştığım için bugüne kadar pişmanlık duymadım.
Benim için kendi geleceğim de önemli, ilerde emekli olmak vs. gibi nedenler.

Karar tamamen sizin ve eşiniz ile birlikte alacağınız bir karar.
Eğer zaten annenizde bakarım diyorsa düşünmeyin derim.
İş bulmakta artık eskisi kadar kolay değil tabii ki.

Bende 4 aylıkken çalışmaya başlayacağm annem bakacak. Ama korkuyorum acaba nasıl olacak? Bırakıp gidicem. Benden soğur mu ki.

MERHABA bende yeni üyeyim tamda benlik bir konuymuş size bir sorum olacak kreş fiyatları ve saatleriyle ilgili hiç bir bilgim yok bende 1 seneye kadar işe girmek istiyorum ama kreş saatleriyle olan uyumsuzluk korkutuyor beni nasıl baş ediyorsunuz ?

Henüz bebeğim yok, yakınca doğacak Allah izin verirse. Resmi izin sürem dolunca yani 8 haftanın sonunda 2 hafta da yıllık izin kullanıp sonra işe başlayacağım. Pişmanlık veya iyiki demelik bir durumum yok, tabii ben de isterim evde durayım oğluşuma ben bakayım ama çocuğumun iyi gelişiminin anne sevgisi ve şevkatiyle değil sağlıklı yiyerek, güzel aktivitelerde bulunarak olacağına inanıyorum. işten gelince ona yine ilgi gösteririm oyunlar oynarım ama tek maaşla geçinebilmek için çocuğu doğalgaz fazla gelmesin diye lahana gibi sarıp sarmalayıp hareket kabiliyetini kısıtlamayı, organik tavuk çok pahalı diye almayıp tavuk bile olmayan bir şeyi yedirmeyi, kültür ve sanat namına hiç bir şey görmeden tatmadan büyütmeyi hiç doğru bulmuyorum.

Back
X