Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğiniz ne kadar erken yürüdü? nasıl oldu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

...DiLeK...

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
208
0
96
Diğer
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu başlığı "endişe"den değil "merak"tan açtım..

Sonuçta her çocuk istediğinde yürür...kimi 10.ayında ayaklanır (6. ayda yürüyen bebek bile varmış) kimi de 18 ayı bile bulabiilir, ama genelde 12-14 aylar arasında diye okudum
bunları burada tartışacak değiliz...

Benim çok çok merak ettiğim birşey var ki, erken yürüyen bebekler hiç mi yürüteç kullanmadı, hoppalaya binmediler?
Mesela kaç aylıkken yuvarlandı da ardından kaç aylıkken yürüdü? Düzenli olarak yüzükoyun yattılar mı? Emekleyip mi yürülüler, yoksa direkt mi?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum..hihoyyyt

Ben kızımı hiç hoppalaya bindirmedim...

7 aylıkken örümceğe bindirdim... Yine 7 aylıkken emeklemeye başladı... Dönüyordu karnının üstüne gidiyordu....

Ve 10. ayı biterken yürüdü... Örümceğe binen çocuklar geç yürür derler ama bizde öyle olmadı canım....

oğlum 4 aylık dönüyordu.. 6 aylıkken örümceğe koyduk.. 3 ay örümceğe bindi sonra kendisi binmek istenmedi....dokuzuncu ayında tutunarak yürümeye başladı.. 10 aylık şuan yürüyor...

yürüteç kullanmadık hoppalaya da binmedik ayakkabı da giymedik 6,5 aylık emekledik 7,5 aylıkken tutunarak kalkmaya ve sıralamaya başladık 10 ay 1 haftalıkken yürüdük

barış yanlış hatırlamıyorsam 5 aylıkken dönmüştü 6 aylık emekledi aynı anda tutunup kalkmaya başladı
yütüteç aldım ama hiç oturmadı sevmedi
elini tutup yürütmemizi çok seviyordu
ayağına da panduf giydirdim
birkaç defa düştüğü için yürümesi duraklamıştı korkuyu attı artık üzerinden birkaç gündür gayet güzel yürüyor
gerçi derlerdi yürüyünce daha zor diye öylemiş gerçekten

tatlım bebeğin kaç aylık eğer erken yürümesini istiyorsan bol bol yere bırak sürünsün kolları ve bacakları kuvetlensin eğer dokuz on aylık ise elinden tutarak yada yürümesine yardımcı bir oyuncak yada tabure vs..kullanarak yürüş yaptır bebeğin erken yürümesi bebeğin isteğine ve o kadarda annenin isteğine bağlı.Ben bir bebeğin yapa bileceğini başka bebeğinde yapa bileceğine inanıyorum sadece o ortamı ona sağlamak gerekli mesela ben zeka gelişimine çok önem veriyorum benim oğluma köpeği al ve babaya ver dersen dediğini yapar kaldıki bu küçük bir örnek çünkü konuşuyorum anlatıyorum kitap okuyorum.Zor bir ismim var söylüyor başka bebeklerde yapar benimki özel olduğundan değil benim öğretmek istediğimden kaynaklanıyor sende niye çekiniyorsun tartışma olmasından bebeğin erken yürümesi için bilgi almak hiçte kötü bişey değil tatlım.

kızlar benim oğlum bütün gün yemek yerken emerken ve uyurken hariç ellerinden tutmamızı ve yürütmemizi istiyor ve bütün günümüz ben iki büklüm oglumun kolları havada geziyoruz evin içinde.bu ne kadar sürer bilmiyorum,yere bıraktığımda yada oturttuğumda durmuyor,sıralamıyorda kuzum.zor valla,yürüse bir dert yürümese bir dert....

benim oğluşum yaşına girdi ama hala tutunarak yürüyor bu hiçte sorun değil benim için zeka gelişimi daha önemli ne zaman isterse ozaman yürür.acelemiz yok.

yürüteç ve hoppala kullanmadım 7 aylık emekledi 7 ay bir haftada tutunup ayağa kalktı 8 aylık sıraladı 9 aylık ellerini bırakarak ayakta durdu 10 aylık yürüdü şimdi koşmaya başladı valla çok zor ya arkasından bende koşmaktan öldüm elindende tuturmuyor.

bende yürüteç ve hoppala kullanmadım 6,5 aylıkken emekledi tam zamanını hatırlamıyorum ama emeklemesinden kısa bir süre sonra tutunarak yürümeye başladı bende ellerinden tutup sürekli yürüttüm çok hoşuna gidiyordu zaten 10 aylıkken yavaş yavaş ellerini bırakmaya başladı kısa süre sonrada düşe kalka öğrendi yürümeyi :) şimdi tutunmadan ayağa kalkıyor

merhaba benim kızım hiç birşey kullanmadan 6 aylık emekledi, 7 aylık sıraladı ve 9 aylıkta yürüdü şimdi 11 aylık olacak bir alış veriş merkezinde rahatlıkla geziyor,

benim kızım 9 aylık tutunarak kalkıp sıralamaya başladı. insanın çocuğunun büyüyüşünü seyretmek kadar heyecan verici başka ne var acaba...

valla ben bizim oğlanı sık sık yatağın üzerine bırakıp izliyorum, az bi mesafeye oyuncağını koyuyorum ama tembel hemen yorulup yüzüme bakıyo yalvararak :) zaten nefes nefese kalıyo çok komik

kızlar benim kızım 9.5 aylık 7 aylıkdan yürütece koyduk ne emeklıo nede yerde oynamak istıo yürütecde gezmeyi cok sevio napcam bilmıom..yarından yere koycam artık aglasada alışsın ya yürütecide gizlerim görmesin...

Bizde hiç yürüteç kullanmadık hoppalayada çok nadir bindi..benimki 5 aylık emeklemeye 7 aylık sıralamaya 9. ayın sonundada yürümeye başladı..şimdi koşuyor tabi tutabilene aşkolsun..biz daha yeni doğmuştu hep yüzüstü yatırıyoduk oda kendini döndürüyodu daha ozaman hatta videoya bile aldık...oyüzden bence kol ve bacak kasları çabuk kuvvetlendi..

Gülce hiç emeklemedi 7 aylıkken yürütece koyduk onunla her işini görüyordu 10 aylıkken desteksiz ayakta durmaya başladı çok sürmedi yürüdü yürüdükten sonra emeklemeyi öğrendi arada emekliyor şimdi çok hoşuna gidiyor bizimki tersine oldu biraz

Oğlum biçok şeyi çok geç yaptı yürüme hariç.Mesela 6,5 aylıkken ilk kez döndü.8 aylıktı anca sürünüyodu.9 ayını geçmişti emeklemeye başladığında ama bir ay içinde kaltı ve 10ay 10 günlükken yürüdü.ılk dişini bile yaşından sonra çıkardı.Yani hiç belli olmuyo ne zaman ne yapacakları:))))

canım bizim kızda 6 aylıkken geri geri emeklemeye başladı ama bir türlü kayarak ileriye emeklemek istemedi aslında yapıyor amaistemiyor kendisi kayarak sürünerek emekelemeyi şimdilerde ise yenice artık hem 1 ,2 adım atıyor aynı anda da ama dizlerini kullanarak zoru başarrmak istercesine emeklemeye başladı ....2 sini bir yapmaya çalışıyor...
Gülce hiç emeklemedi 7 aylıkken yürütece koyduk onunla her işini görüyordu 10 aylıkken desteksiz ayakta durmaya başladı çok sürmedi yürüdü yürüdükten sonra emeklemeyi öğrendi arada emekliyor şimdi çok hoşuna gidiyor bizimki tersine oldu biraz

Benim çok çok merak ettiğim birşey var ki, erken yürüyen bebekler hiç mi yürüteç kullanmadı, hoppalaya binmediler?
Mesela kaç aylıkken yuvarlandı da ardından kaç aylıkken yürüdü? Düzenli olarak yüzükoyun yattılar mı? Emekleyip mi yürülüler, yoksa direkt mi?

--
Merhaba..
Kızım 4 aylıkken yuvarlanmaya başladı,5inci ayında destekle ayakta duurabiliyordu,sürekli yere bırakıp biraz uzağına ilgisini çeken objeley koyduk ve ona doğru ilerleme gayretiyle de emeklemeye başladı..
Biz her ilerleyişinde sevincimizi ve taktirimizi gösterik bu onları daha çok motive eder ve geliştirir.
Daha sonra emeklemeye başladı..Hoppala kullanmadık,yütüteç de kısa bir dönem kullandık sonrasında bıraktık..
Ellerinden tutarak başladık egzersizlere,9uncu ayı bittiğinde yürümeye başladı düşe kalka.
İlk doğum gününde çok güzel yürüyordu,oturmuştu.
Şuan 17 aylık..Koşuyor bir o yana bir bu yana..
Hepsine maşallah kocaman..
Bebekler bambaşkadır hiçbiri aynı olamaz,benzemezler.
Kıyaslamak bir kere çok yanlış.
Aynı annenin farklı gebelikleri arasında dahi uçuurum oluyor özellik bkımından..
Herkese sevgiler

Back
X