Doğuma Hazırlık Bebeğinizde gaz sorunu olmasın istiyorsanız,doğar doğmaz bunu yapın!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebeğinizin gaz ve pişik sorunu olmaması için yediklerinize çok dikkat etmelisiniz hanımlar.. Emzirme süresi boyunca kendinizde gaz yapabilecek şeylerden uzak durun, yemeklerinizden kimyonu eksik etmeyin (gazınızı alır) acı yemeyin, bebeğinizin poposunu ıslak mendille değil bizzat kendi ıslattığınız pamukla silin.. Ne bebeğinizde gaz olur, ne altı pişer evelallah...

ben bizzat denedim kızlar. kendim çok gazlı bi insanım herkes yandın sen gazın bebeğe geçicek diyodu. çok korktum bi yan etkisi olur diye. annem de nar kızım altı üstü napabilir dedi. ben size neler yedirirdim dedi. sıktık bizde ağzına. ondan mı bilmiyorum ama emzirirken pırt pırt osuruyo oğlum. daha omzuma koymadan da geğiriyo. :nazar: :nazar: :nazar:
gaz öyle kötü bi problem ki tıkayın kulağınızı zararlı diyenlere deneyin bence hiç zararı olmaz. gazlı olursa ne damlalar kullanıcaksınız onlar daha zararlı bence.

bi de ben sancı vurunca unuttum buzluktan narı yanıma almayı. ertesi gün eve gelince içirmiştim. böyle de oldu yani tavsiye ederim. şiddetle...:3:

4 ay uyku nedir bilmedim öyle bir illet bu gaz.
bebeğime kıyamam demeyin ben kıyamadım 4 ay ne o uyudu ne ben.
deneyen herkes memnun ben yapmadıgıma pişmanım
bir daha bebeğim olursa yapmak istiyorum inşallah faydasını görürüm gazlı çocuk çok zor

ınsallah rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsn
tatıl dönusu klım a kızımı hasta ettı dr göturdum emzırırken dr konusuyorum hadı gazını çıkart rahatlasın muayene edeyım dedı bende bız öle seyler bılmıyoruz ben ona nar suyu verdım kendı cıkarır dedım sasırdı kaldı kadıncagız
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

bende denemeyi düşünüyorum nisanda doğumum daha var merak ettiğim nar suyunu mu sıkıp dondurayım yoksa tanelerini mi atayım buzluğa

bende ikinci çocuğu düşünenlerdenim
konuyu okuyupta faydasını görenleri okudukça aklıma yattı doğrusu
oğlum inanılmaz gazlıydı 6 ay hem o çekti hemde ben gitmediğimiz doktor denemediğimiz şey kalmadı
allah kısmet ederde ikinciyi nasip ederse tereddüt etmeden yapıcam bunu
içtikleri mamalar sanki çok masum ama emmiyorsa veriyoruz el mahkum
şifa niyetine denicem inşallah işe yarar :49:

bebişim 20 günlük geç mi kaldım acaba şimdi versem benim ki çok ağlıyo gazdan ya:( ve bu çok önemli bi konu yeni anne olacaklar mutlaka bunu bilmeli

Bebekteki gaz problemi sadece annenin sütüyle alakalı bir durum değil..ayakları karnı üşür gaz olur. bağırsaklarında parazit oranı artmıştır gaz olur..strese girmiştir gaz olur..vs vs..yanı sadece başlı başına anne sütü etkili olmadığı için nar suyu gerçekten faydalıda olabilir olmayabilirde ama iki damla nardan hiç bir sorun gelmez..bende Abdi İbrahim'in el kitapçığında duydum eskilerde söylermiş anne düzenli rezene çayı içtiğinde bebekte sütten kaynaklanan gaz oranı cok azalıyormuş..ayrıca bebeği 20 dk.kadan fazla emzirmemek gerekiyormuş çünkü 20-25dk.da bebek doyarmış ve hala emzirmeye devam edilirse hava yutmaya başlarmış,emzirdikten sonrada 10-15 dk. omzunuza dayayıp gazını çırttırmak gerekiyormuş ondan sonra yatmalıymış..son olarakda eğer havalar soğuksa ve hala gazı varsa bir havluyu ısıtıp ısıtıp karnına koymak çok faydalı olduğunu duydum.

Bir suru kisiden duydum bunu ben de deneyecegim ins. Dogum mayis ayinda olacak simdiden dolaba aticam nari , denersem burdan ise yarayip yaramadigini yazarim :)

nar suyu alerjik oldugundan 1 yaşından önce bebeklere verilmez cunku doğar doğmaz ağız sutu alması gereken bebeğin midesine asit oranı bu denli yuksek bir madde gitmesi sadece bebeği şoka sokabilir,buyuk ihtimalle bağırsak ve mide florasına ciddi zarar verdiğindende gaz sorunu yasamazsınız.çunku bebeğinizin mide ve bağırsagının ilerde daha ciddi sorunları olacaktır.gaz sorununun sebebi bebeğin sindirim sisteminde yararlı bakterilerin olmamasıdır.nar suyu birden içildiğinde yetişkin bir insanı bile bayıltabilir.gaz sonunun tek çözümü biogaia,bifilor veya colinox gibi bağırsak kültürü içeren damlalar kullanmanız ve bebeğinizin sindirim sistemi oturana kadar iki bucuk 3 ay beklemenizidir.siz gaz sorunu yaşamayacaksınız diye bebeklerinize zarar vermeyin lütfen .ve geleneksel yöntemleri mutlaka iyi araştırın.çok gazlı bir bebekse sab simplex,metsil gibi doğal simetikon içeriği olan damlalarda kullanabilirsiniz.bunların dahi kar etmediği bebeklerde ise saç kurutma,süpürge sesi,netten buzuki orhanın kolik bebek cdsini deneyin.youtubede white noiseda bazı bebekleri rahatlatıyor dinleyince.ama nar suyu lütfen doktora falan danısın.benim doktorum asla dedi.nasıl bir tehlike farkındalar mı dedi.bir kere hiçbişey olmazsa ağız sutu colostumun etkisi azalıyor.lütfen dikkat edin.

Bu konu açıldığında 2009 yilinda ilk cocuguma hamileydim ve bu paylasimi gorunce ve olumlu yorumlarida okuyunca doguma giderken yanimda nar da goturdum kizim dogduktan sonra agzina 1-2 nar tanesinin suyunu sıktık ve daha sonra emzirdim gaz sorunu yok denecek kadar az oldu ve hicbir saglik sorunu da yasamadi cok şükür. ..Daha sonra bir kizim daha oldu ona da yaptik ve gaz sancisi cok az oldu yan etki vs.hic olmadi.simdi 2 aylik bir oglum var erkek bebekler daha gazli olur dediler hamileyken tedirgin olmustum acaba gazli bir bebek olur mu diye tabi ona da denedik sonuc ne derseniz onda da sancisi cok az :) 3 çocuğum ne şoka girdi ne bir sorunu oldu cok sukur ...simdi buyuk kizim 5.5 yasinda oldukca saglikli midesinde vs. Hicbir sorunu yok! Belki nardan belki de degil bilmiyorum ama 3 cocugumda da ben kolik yasamadim..Bu yaziyi paylasan arkadasa teşekkür ederim .

silkinin kendinize gelin ! yeni doğmuş bebeğe nar suyuymuş ! ne kadar çok vebal var üzerinizde biliyor musunuz?ya birimizin çocuğuna bir şey olsa?

Bu konu açıldığında 2009 yilinda ilk cocuguma hamileydim ve bu paylasimi gorunce ve olumlu yorumlarida okuyunca doguma giderken yanimda nar da goturdum kizim dogduktan sonra agzina 1-2 nar tanesinin suyunu sıktık ve daha sonra emzirdim gaz sorunu yok denecek kadar az oldu ve hicbir saglik sorunu da yasamadi cok şükür. ..Daha sonra bir kizim daha oldu ona da yaptik ve gaz sancisi cok az oldu yan etki vs.hic olmadi.simdi 2 aylik bir oglum var erkek bebekler daha gazli olur dediler hamileyken tedirgin olmustum acaba gazli bir bebek olur mu diye tabi ona da denedik sonuc ne derseniz onda da sancisi cok az :) 3 çocuğum ne şoka girdi ne bir sorunu oldu cok sukur ...simdi buyuk kizim 5.5 yasinda oldukca saglikli midesinde vs. Hicbir sorunu yok! Belki nardan belki de degil bilmiyorum ama 3 cocugumda da ben kolik yasamadim..Bu yaziyi paylasan arkadasa teşekkür ederim .[/QUO

Zaten her bebek gaz sancısı çekeek diye bir şey yok. Yukarda bir arkadaş tıbbi bir açıklama yapmış. Bebeğe ilk gitmesi gereken şey anne stüdür. Nar suyunun asit oranı çok fazla.

Bu konu açıldığında 2009 yilinda ilk cocuguma hamileydim ve bu paylasimi gorunce ve olumlu yorumlarida okuyunca doguma giderken yanimda nar da goturdum kizim dogduktan sonra agzina 1-2 nar tanesinin suyunu sıktık ve daha sonra emzirdim gaz sorunu yok denecek kadar az oldu ve hicbir saglik sorunu da yasamadi cok şükür. ..Daha sonra bir kizim daha oldu ona da yaptik ve gaz sancisi cok az oldu yan etki vs.hic olmadi.simdi 2 aylik bir oglum var erkek bebekler daha gazli olur dediler hamileyken tedirgin olmustum acaba gazli bir bebek olur mu diye tabi ona da denedik sonuc ne derseniz onda da sancisi cok az :) 3 çocuğum ne şoka girdi ne bir sorunu oldu cok sukur ...simdi buyuk kizim 5.5 yasinda oldukca saglikli midesinde vs. Hicbir sorunu yok! Belki nardan belki de degil bilmiyorum ama 3 cocugumda da ben kolik yasamadim..Bu yaziyi paylasan arkadasa teşekkür ederim .

Çocukların /ergenlerin bağırsak sorunları sindirim sorunları vs zaten 5 yaşında ortaya çıkmaz.Her çocuk gaz ancısı çekecek diye bir şey yok. Bebeğe ilk verilmesi gereken şey anne sütü diye bas bas bağırıyor bu ülkede doktorlar yıllarca.

Ya arkadaslar herkesin kendi karari veren versin bebegine nar suyu vermek istemeyen vermez..veripde 1 bardak icirin demiyor ki 1 damla diyor,....

Su bile içirilmeyen bebeğe nar suyu içirmek ne ola ki?
O nar suyu içirip de bebeği gazlı olmayanların bebeği içirmese kesin gazlı mı olacaktı acaba?
Bir bebeğin midesi ne kadar ki 1 bardaktan 1 damladan bahsediyorsunuz? Farkı mı var sanıyorsunuz?
Yeni doğmuş bebeğe anne sütünden daha faydalı herhangi bir şey olamaz. Sizler denemiş olabilirsiniz ama doğruluğu ispatlanmamış hiç bir şeyi bu kadar ısrarla tavsiye etmeyin, arkadaşın da dediği gibi vebal altına girmeyin.

Back
X