Bebeğinize karışan kayinvalideye neler yaptınız 😔

Hayırlısıyla gelsin.He he deyin geçin.Yoksa ya kavga edersiniz yada alttan almak zorunda kalırsınız.

ben yaşadım he tmm dedim..dedikleri de yapıyordum bebegimin ilk doğumunda..
sonra sürekli sürekli söylenip durdu..
6 yaşındaki kızımın çorap işine karıştı hava soğuk giydirmeseydin bla bla..
hevesini kırıyo ya ben istedim giydirdim..
en son karışamazsin sinirliyim üstüme gelmeyin dedim
görümce neymiş anneme neden öle şeyler söylüyorsun diyor.
çok yüz vermişim bunlara .
şimdi hiç bişeye tamam demem...
hihi de geçerim valla inanki sabrimi taşirdi..
Allah sana sabir versin.. 8 sene çok iyi dayandim gerçekten.

Yanlış şeyler demiyor idare edin ya bakın kv bana hep çocuğu yüz üstü yıka derdi bende senin gibi sinir olup kendi bildiğim gibi eşimle yikamistm bebekte kulağına sıvı toplanması olmuş enfeksiyon kaptı ne çekmiştik bazen büyük lafı dinlemek iyidr aslinda

Banyodan kulağa su girmez. Başka bir problem yaşanmıştır. :)

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Umarım iyisinizdir.
Biz de yakınlarımza bir şeyler soyleriz ,yardım etmek adına. Yaşınız ve tecrübenizi olsada , inanın farklı tecrübelerde olabiliyor.
Haklısınız insan bu yaşta, ihtiyaç duymuyor ama niyeti kötü gelmedi bana.
Yani benim annem de çok söylenir. Mantigima uyarsa dinlerim ,uymazsa dinlemem . He tamam derim .
Kafanıza takip stres yapmayın , her insan farklı iste

Girmiş bizzat doktorumuz söyledi banyoda yapılan hatali yıkama diye

Ortakulak enfeksiyonları konusunda ihtisas yaptım resmen. Her ay geçiriyoruz. Doktorlar banyo deniz suyu kulağa girmez diyor kulak zarında bir delik yoksa. Genelde o birikme içeriden oluyor. Geniz eti burun tıkanıklığı vs ile kulak yolu tıkanıyor. İçeride kulak sıvısı birikip atılamıyor enfeksiyon oluyor. Kulak zarı sağlamsa içeri su girişi mümkün değil fiziksel olarak.
Neyse çözdüyseniz sorun yok size geçmiş olsun

Eşin seni destekliyosa bence çok da sorun etmemeye çalış. Sen bi şey bilmediğinden değil de, büyükler nasihat etmeye programlı oldukları için kendince konuşuyor işte, gelip seni kenara itip karışmıyorsa geçiştirilebilir. İleri giderse gerekeni söylersin, şimdiden bu kadar strese gerek yok.

Eşime söyledim evden gitmesini istiyorum yoksa ben giderim dedim ve gittim
Bu arada KV bana yaptığı bir şey yoktu işimi gücümü yapıyor yardımcı oluyordu. Ben biraz depresyona girmiştim benden kaynaklıydı. Kimseyi görmek istemiyordum.

Usandırana kadar açıklama yaparak çözdüm. Çok karışmazdı zaten kv ama genel çevremde kim neye aslında şöyle yapsan daha iyi olur dediğinde bol bol uzatarak anlattım sıkıldılar.

Kötü şeyler değil aslında söyledikleri.
Biraz duymazdan geleceksiniz biraz serbest bırakacaksınız. Zaten 24 saat bir arada yaşamıyorsunuz.
Benim kayınvalidem kötü niyetle yaklaşmayacağını biliyordum. Serbest bırakıyorum. Torununa kötü davranmayacağını biliyorum. Ki ben anne şunu yesin yemesin desem dikkat eder de. Çok şükür çocukla birlikte ilişkinizde düzeldi

benim kayınvalidemde çocuk bakmaktan çok anlıyor gibi her işime karışmaya kalktı, ilk günden şekerli su vermekten tut, kucağa alıştırma kucağa alışırsa fenalara kadar, ne istiyorsam onu yaptım ama beni depresyona soktu yinede varlığı yetiyordu zira, tepemdeydi sürekli. ben önce doktor demekle kurtuldum, sonra cinnet geçirdim.. doktor lafını ağzınızdan düşürmeyin doktor öyle söyledi, doktor böyle söyledi kapanır çenesi inşallah. sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.

Yaa ne güzel heyecanlar heyecanınızı yasayın kulağınızı kapayın yeniden anne olmak cok cok güzeldir eminim ki. Zaten yasınız var tercübelisinizde kendinize gelince sınırı cizersiniz

Bende 5 aylık hamileyim . Bayramda kayınvalideydik . Daha şimdiden o da başladı . Tv açmazsın neye alıştırırsan öyle gider demeye . Aynen aynen bende öyle yapıcam zaten bazen duymayarak bazen tamam diyerek bazen umursamayarak geçiyor . Benimki ilk torun dolayısıyla heves var gibi görünüyor bayramda . Normal zamanda aramazdı sormazdı merak etmezdi yada oğlunun yanında ayak yaptı .. ama fark ettim ki sormadan göstermeden bir şey yapmıyor ..

Annelik yolundan geçen herkes yaptığı yanlışları başkası yapmasın diye önerilerde bulunuyor.Ama her bebek farklı buda bı gerçek Yaşayıp ögreneceksiniz anneliği..Kitaplarda yazılanlar gibide değil kaç yaşında olursanız olun başta bocalamalar olacaktır.Kv kötü niyetli olmasada idare edin.Onun kaygılarını hafifletecek sözler söyleyin geçin.
Benim kayınvalidem baktı 2 çocuğumuda güzel büyüttüm şimdi kim doğum yapsa hemen bana yönlendiriyor,gelinim bilir dur hangi damlaydı,gaz masajı nasıldı gibi gibi.
Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum

Bir cinnet hepsini çözer bizzat tecrübe ettim.Onun salak salak sari yazma sevdasi yüzünden cocuğun sapsari oldugunu farkedemedik cocuk sari gibi degil mi dedigimde agzini hayra ac dedi ertesi gün kontrolde cocugun sarilık degeri 25 cıkti söyleye söyleye cocugu sarılik ettiniz dedi esimle bana hala aklima geldikce sinirleniyorum nasıl orada yolmamışim onu..

Beni hamileyken cok sık aramaya baslamisti, konusmak istemiyordum, her aradiginda acmiyordum. Sonra bi gun dogumdan sonra kim kalicak falan dedi, annem birkac gun kalip gidecek dedim. Olmaaaz siz bakamazsiniz cocuga , ben bakarim dedi. O an kendi kendime dedim ki "musade edersen bu kadin burnunu evinden çıkarmaz". O andan itibaren telefonlarına bakmadim, esim konusurken kenardan bi selam verdim geçtim. Ne zaman gelirsiniz ne kadar kalirsiniz diye onlara sormadan, "dogumdan hemen sonraki haftasonu gelin bir gece kalin gidin, esim rahat edemez" dedirttim esime de. Misafir gibi geldi gittiler. Asla talimat almadim talimat vermesine izin vermedim. Acemi, tereddutlu gibi vs gorunmedim. Hep ben baksrim cocuguma ben hallederim modunda oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…