Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Çok sağlıklı, huzurlu ve mutlu ve kolaylıklarla dolu bir doğum olsun inşallah
Yarın bebişinize kavuşacaksınız, oturup kayınvalideyi dert etmenize hiç gerek yok. Beyniniz stresi yönetmek için böyle bir yöntem seçmiş olsa gerek. Şuan kayınvalide zurnanın son deliği. Siz duanızı edin, dileklerinizde bulunun. Yarın evladınız göğsünüzde olucak
Kayınvalideye yüz verirseniz ipleri eline alır. Şunu bilin ki sizden daha iyi kimse bebeğinize bakamaz ve onun iyiliğini isteyemez. Önce bunu siz bilin ve farkedin. Daha ilk günden sınırı çizin. Kucağınız da mı büyüsün istiyorsunuz deyin ki evladım benim ve babasının koynunda büyüyecek ben böyle tercih ediyorum. Laf söylerse iyk miyk derse hiç sallamayın, bildiğinizi okumaya devam edin. Ya da istemediğiniz birşey mi yapıyor hemen müdahale edin. Gerekirse kalp kırcaksınız yapacak birşey yok maalesef. Nasıl alışıyorsa öyle gidiyor. Eşinizin tutumu nasıl? Oda en belirleyici faktör. Onun konuşması uyarması daha etkili olur.
Emzirme ve mama konularına da bu benim ve bebeğimin özeli müdahil olamanı istemiyorum diyebilirsiniz. Her şeye karışmasın bir zahmet. Laftan anlamıyorsa tavırlarınızla işinizi halledersiniz. Kimseye muhtaç değilsiniz.