Doğuma Hazırlık bebeğinize ne zaman alışveriş yapmaya başladınız ve neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.592
723
merhaba hanımlar..
oğluşum şuan 5 aylık oldu... Allah nasip ederse inşallah martta doğum yapacağım..
şuana kadar hiçbir şey almadım bir çorap dışında:)
siz ne zaman başladınız kıyafet,bebek arabası,beşik vs almaya..
şuan benim için erken mi sizce..

Canım ben yeni almaya başladım. Şubatta Doğumum. Yanı 7. Ay en uygun zaman ama ondan önce tek tek gordukce alabilirsin diye dusunuyorum. Benim maddi olarak rahatladigim dönem bu ay oldu o yüzden şimdi alıyorum. :)

merhaba hanımlar..
oğluşum şuan 5 aylık oldu... Allah nasip ederse inşallah martta doğum yapacağım..
Bence de 6.ay cıvarı ufak seyler alınabılır ama buyuk seylerı arastırmaya da baslayın
Oda mı yapacaksın ? Park yatak mı besık mı?
Hangı bebek arabası vs
Buyuk seyler ıcın 30 hafta cıvarını bekledım .zaten para olduktan ve karar verdıkten sonra hersey alınıyor hemen.indirimleri takıp et buarada vs.

ben de 5. ayın ıcındeyım , kızım olacak ve kıyafet anlamında ananesı ve dedesı bır ton sey aldılar, yastık yorgan battanıye, nevresım, bıberon ve emzıkte almışlar...
bızım evımızde ayrı odamız yok bebek ıcın, ev alma durumumuz var ev alırsak oda takımı alacagım, ev alamazsak ya park yatak yada buyuyen karyola alacagım sadece mobılya olarak onuda yatak odamıza koyacagım...
bu hafta bebek arabası ve hastane cıkısı falan bakmak ıcın carsıya ınecegım..
bence kıyafet-ayakkabı vs.. gıbı ufak seyler yavas yavas alınabılınır.
buyuk esyalarında fıyatları , kullanılırlıgı falan test edılıp son ıkı ay alınabılınır dıye dusunuyorum.

Canım ben yeni almaya başladım. Şubatta Doğumum. Yanı 7. Ay en uygun zaman ama ondan önce tek tek gordukce alabilirsin diye dusunuyorum. Benim maddi olarak rahatladigim dönem bu ay oldu o yüzden şimdi alıyorum. :)

teşekkür ederim Allah ssağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.. Allah hepimize görmeyi nasip etsin..gebeliğimle ilgili bazı sağlık sorunları yaşayınca korktum çok mu erken davranıyorum diye...

ben de 5. ayın ıcındeyım , kızım olacak ve kıyafet anlamında ananesı ve dedesı bır ton sey aldılar, yastık yorgan battanıye, nevresım, bıberon ve emzıkte almışlar...
bızım evımızde ayrı odamız yok bebek ıcın, ev alma durumumuz var ev alırsak oda takımı alacagım, ev alamazsak ya park yatak yada buyuyen karyola alacagım sadece mobılya olarak onuda yatak odamıza koyacagım...
bu hafta bebek arabası ve hastane cıkısı falan bakmak ıcın carsıya ınecegım..
bence kıyafet-ayakkabı vs.. gıbı ufak seyler yavas yavas alınabılınır.
buyuk esyalarında fıyatları , kullanılırlıgı falan test edılıp son ıkı ay alınabılınır dıye dusunuyorum.

çok teşekkür ederim sağlıkla alın kucağına bebeğinizi..
kayınvalidemde almış bir sürü kıyafet sen bişey alma diyor..
ben sadece büyük eşyalarını almak istiyorum ama aceleci mi davranıyorum diye endişelendim.. birde sıkıntılı geçiyor hamileliğim 8. ayda çarşıda gezmem zor olur diye almak istiyorum ama bilemedim..
en iyisi bir iki yavaş yavaş alayım...
anca tamamlanır heralde :)

Bence de 6.ay cıvarı ufak seyler alınabılır ama buyuk seylerı arastırmaya da baslayın
Oda mı yapacaksın ? Park yatak mı besık mı?
Hangı bebek arabası vs
Buyuk seyler ıcın 30 hafta cıvarını bekledım .zaten para olduktan ve karar verdıkten sonra hersey alınıyor hemen.indirimleri takıp et buarada vs.

teşekkür ederim... aslında oda mı yapsam park beşik mi ondada karsızım:)
odayı kullanır mıyız boşa masraf mı olur karar veremedim..
siz arabayı, beşiğini hangi marka tercih ettiniz..
çok tecrübesizim :) yalnız yaşıyoruz eşimle bu şehirde...başka kimsemiz yok hiç bişeye karar veremiyoruz bilmiyoruz:)

teşekkür ederim... aslında oda mı yapsam park beşik mi ondada karsızım:)
odayı kullanır mıyız boşa masraf mı olur karar veremedim..
siz arabayı, beşiğini hangi marka tercih ettiniz..
çok tecrübesizim :) yalnız yaşıyoruz eşimle bu şehirde...başka kimsemiz yok hiç bişeye karar veremiyoruz bilmiyoruz:)
İsteginize göre değişir ama baslangıc ıcın oda sart değil.özellikle ikk 3 ay cocugunuz yanınızda kalacak.
Ama sonrasında odasına alıştırmaya baslamak lazım ama oda takımı almak yıne sart değil.
Arabamız hedıye inglesina aldık,biraz pahalı.
Ben oda yaptım buyumeyen yatak ve dolap aldım.besık için bir mobılyacıdan aldık herhangı bır markası yok..
Zaten ınsan ne alacagını bır turlu bılemıyor.
Gercekçı davran zaten kesın bırsey yok cocuktan cocuga degısır ne kullabılecegin.
Abartma sadece hıçbirşeyi.daha vakıt var zaten acele etme

çok teşekkür ederim sağlıkla alın kucağına bebeğinizi..
kayınvalidemde almış bir sürü kıyafet sen bişey alma diyor..
ben sadece büyük eşyalarını almak istiyorum ama aceleci mi davranıyorum diye endişelendim.. birde sıkıntılı geçiyor hamileliğim 8. ayda çarşıda gezmem zor olur diye almak istiyorum ama bilemedim..
en iyisi bir iki yavaş yavaş alayım...
anca tamamlanır heralde :)
carsıya ınecegım demıstım ya aman Allahım kendımi eve zor attım, asırı kalabalıktı bırkaç cıcı aldım kızıma...
Bebek arabası ve yataklara baktım , bende puset ve anakucagı var onları evde kullanmayı dusunuyorum, pusetı arac koltugu gıbıde kullanabılırım ılk zamanlar....
O nedenle baston tarzı ya da pusetsız tek araba olan modellere baktım... Fiyatlar ıyı olsun dersen kalıtesı ortalama 500 den baslıyor. Bastonlarda cıft yon secenegı yok, tutma kolu ıkı yandan gerısı uc aşağı beş yukarı hep aynı özellikler...
Park yataklara baktım , genıslıgı ve uzunlugu degısıyor. Kraftın 500 tl ye yatagı ve donenncesı dahıl en genıs modelını 450-500 Tl arası alabılecegı bır yer buldum, baya genıs ( ben bıle yatarım) 1.80 boyu var yatagın çünkü.... Ama bir karyola kadar şık durmuyor ve plastik aksamı olması saglık açısından pek iyi değil..
Umarım sana da fikir açısından yardımcı olmuşumdur...

carsıya ınecegım demıstım ya aman Allahım kendımi eve zor attım, asırı kalabalıktı bırkaç cıcı aldım kızıma...
Bebek arabası ve yataklara baktım , bende puset ve anakucagı var onları evde kullanmayı dusunuyorum, pusetı arac koltugu gıbıde kullanabılırım ılk zamanlar....
O nedenle baston tarzı ya da pusetsız tek araba olan modellere baktım... Fiyatlar ıyı olsun dersen kalıtesı ortalama 500 den baslıyor. Bastonlarda cıft yon secenegı yok, tutma kolu ıkı yandan gerısı uc aşağı beş yukarı hep aynı özellikler...
Park yataklara baktım , genıslıgı ve uzunlugu degısıyor. Kraftın 500 tl ye yatagı ve donenncesı dahıl en genıs modelını 450-500 Tl arası alabılecegı bır yer buldum, baya genıs ( ben bıle yatarım) 1.80 boyu var yatagın çünkü.... Ama bir karyola kadar şık durmuyor ve plastik aksamı olması saglık açısından pek iyi değil..
Umarım sana da fikir açısından yardımcı olmuşumdur...

çok teşekkür ederim yardımların için...güle güle giysin cicilerini :) ben daha hiç kıyafet almadım.. eşim son ay topluca alalım diyor.. ama sanırım ben o kadar dayanamam...:)
bende dün baktım biraz ama kafam iyice karıştı sanki :)
baston tarzı olan araba beğendim ama dediğin gibi çift yön kullanılmıyor.. yiğenime almıştık öyle bişey annesini görmediği zaman huzursuz oluyordu arabada durmuyordu.. o yüzden vagzeçtim
pusetli olanlar güzel ama tek başıma nasıl dolmuşa bindiririm bilemedim:) 779 tl ye beğendik bitane oldukça güzeldi.. onu alabilirim.. civil ve jokere baktım.. jokerdeki fiyatlar baya uçuktu.. civildekini alacağım sanırım..
park yatakta karar kıldım ben.. çünkü 2 sene sonra kaldırıp oda takımı almayı düşünüyorum..
çok zormuş gerçekten seçenek çok olunca kafada karışıyor..

çok teşekkür ederim yardımların için...güle güle giysin cicilerini :) ben daha hiç kıyafet almadım.. eşim son ay topluca alalım diyor.. ama sanırım ben o kadar dayanamam...:)
bende dün baktım biraz ama kafam iyice karıştı sanki :)
baston tarzı olan araba beğendim ama dediğin gibi çift yön kullanılmıyor.. yiğenime almıştık öyle bişey annesini görmediği zaman huzursuz oluyordu arabada durmuyordu.. o yüzden vagzeçtim
pusetli olanlar güzel ama tek başıma nasıl dolmuşa bindiririm bilemedim:) 779 tl ye beğendik bitane oldukça güzeldi.. onu alabilirim.. civil ve jokere baktım.. jokerdeki fiyatlar baya uçuktu.. civildekini alacağım sanırım..
park yatakta karar kıldım ben.. çünkü 2 sene sonra kaldırıp oda takımı almayı düşünüyorum..
çok zormuş gerçekten seçenek çok olunca kafada karışıyor..
bebek arabası da ben kendı adıma chicco lite way baston puset ya da kraftın auro normal çift yönlü bebek arabasını tavsıye ederım..
özellik açısından ve kalite tabiki :KK66: ben ikisinden birini almaya karar verdim..

Ben öğrendiğimden beri beğendiğim bişey oldukça aldım. Arabasını 5. Ayda beşiğini 6. Ayda aldım. Giysilerini buldukça beğendikçe aldım. Uyku setini battaniye falan bu ay aldım.
Nevresim takımı alıcam bu günlerde biraz daha tulum alt üst takım daha alıcam biticek inşallah. İi ki son aya bırakmamışım diyorum çünkü belim ağrıyo artık. Yürümek zor geliyo. ☺

Ben cinsiyeti netlesince bir alt ust takim bir cift ayakkabi aldim.
Alisverisimi ilk hamileligimde oldugu gibi 7. Ayda yapmayi dusunuyorum ama kar kis soguk olunca yapabilirmiyim bilemedim.

Bebek arabasi arayisindayim travel sistem dusunuyorum. Doguma kadar indirimleri takip edip oyle alacagim. Tavsiye ettiginiz travel sistem varmi acaba bu arad

İlk aylar için kaçar tane tulum alt üst takım çıtçıtlı bady yeterli olur?

merhaba hanımlar..
canım ben arabayı internetten aldım ve 6 aylıktı hamileliğim araştırmamı öncesinde yaptım yani.kıyafetlerini de 7 bucuk aylıkken felan aldım çok geçe bırakmadım yani iyi ki de öyle yapmışım şimdi son iki bucuk haftam var doğuma ve iki haftadır iyice ağırlaştım bel ağrılarım arttı ayakta kalamıyorum eskisi gibi son anlara bırakma derim en uygunu 7 ay zamanı bence..şimdiden hayırlı doğumlar sana bana tüm gebelere:anneadayı::KK49:

kızlar bizim prensesin cicileri tamam, ben aldım bırkaç bısı, halası almış bırkaç sey, dedesı ve anneannesı doldurdu bır suru sey :KK66:
yegenımın kızı var 8 aylık , onun kuculenlerınden saglam ve temız olanlarda gelecek..
battanıyesı-yorganı-alezı-alt açması da alındı.
puset ve anakucagı da var.
eksıklerı banyo malzemesı-kozmetık (sampuan-sabun-pişik kremi vs.)-deterjan ve yumusatıcı (çamaşırları için)-bebek arabası ve yatak.
bugun trendyolda indirimden tırnak makası setı-sac fırcası ve tarak setı ve bıberon setı de aldım...
sanırım bu gıdısle 7. ayda herseyı tamamlanmış olacak, son aylardada kendime pijama-gecelık vs almayı dusunuyorum..

Ben de 7.ayımı bekliyorum alışveriş yapmak için. 3.aydan bebek arabası alanlar yatak alanlar var. Ben pek taraftar değilim tabiki de herkesin kendi görüşü. İlk heyecanı olabilir. Allah nasip ederse 7.ayda başlarım diyorum ama içim içimi de yemiyor değil gördükçe eşyaları :) :) :)

Back
X