Bebek Beslenmesi bebeğinize suyu ne ile/ nasıl/ ne miktarda veriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

luzysombra

denizkızı
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
26
0
16
Ankara
arkadaşlar biliyorsunuz 6 aydan sonra ek gıdaya geçişte bebeğimize su da vermeye başlıyoruz.
fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum.
bebişim biberonu kabul etmiyor ; ben de suyu kaşıkla ya da yeni aldığım suluk ile vermeye çalışıyorum.
suluğu tam çekemiyor ; belki biraz daha zaman gerekli. ben de genelde kaşıkla veriyorum.
sizler nasıl yapıyorsunuz?
miktarını nasıl ayarlıyorsunuz ?
:)
 
aynen senin gibi benm oğlumda sulukla içmedi baştan..hep çay kaşığıyla verdim ben ..sonra zaman geçtikçe alıştı şuan suluktan içiyor..kendileri 8 buçuk aylık..açıkçası miktarı konusunda ne desem yalan olur..sık sık veriyorum belki günde 8 10 kere..o zaten yeterli miktarı içiyo..
 
Önceleri biberonla suyu içmiyordu
kaşıkla vermek de çok zor oluyordu ama 1 haftadır biberonla çok rahat içiyor
havalar ısındığı için su ihtiyacı artmış olabilir bence,
 
bana aile hekimimi reddedene kadar suyu verebilirsin dedi.ama aç karına vermemek lazım diye biliyorum bide.karnı suyla dolarsa yemek yiyemez diye
 
Biz Mersin'de yaşıyoruz..Buranın sıcağı da nemi de çok fazla..Ben oğluma sık sık su veriyorum..Zaten sulukla içtiği için o istediği kadar içiyor..Ama çok su içtiğini söyleyebilirim..Hatta gece bile uyanıp içtiği oluyor..Bu arada suluğu diş kaşıma için kullanma olayı bizde de var..:1:
 
Benim ki ne biberon aldı ne de suluk.Bardakla veriyorum..Susuzluğu geçince de baloncuk yapıyor fıstıkım:37:
 
Kizim 5.5 aylik suyu biberinla arada bir de bardakla iciyor. Gunde 200 ml su iciyor toplam. Her yemekten sonra ve her terlediginde su veriyorum
 
benim kızım da biberon tutmuyor. suyu verdikçe birkaç yudum alıp bırakıyordu. ben de anne sütü yetiyor heralde diye düşünüyordum. 5.5 aylıkken ek gıdaya başladım yavaştan.
sonra idrarı iyice koyulaşmaya başladı. ve çok az idrar yapmaya başladı. zorluyorum yine de almıyordu. sonra iki kere bezinde pembelik gördüm (ürat kristalleri) kayış koptu bende, iyice dehidrate kalıyordu. elimde biberon habire veriyordum ağzına.
aslında biberonla emme hareketini yapabiliyor ama iki yudum çekip kafasını çeviriyordu, ben de yavaş yavaş tutar sanıyordum.
bazen de iki çekiyor, sonra elini sokup eliyle biberonun emziğini sıkıyor :DDD
sonra birkaç arkadaş bardakla veriyorlarmış, içemez diye düşünüyordum ama döke saça da olsa içiyor iki gündür, bardakla vericem artık, susuz kalmasından iyidir. çaybardağından daha küçük bardak olsa daha iyi. nerden bulabilirim acaba??
yemeği de diliyle ata ata yediği için kaşıkla çok zor oluyor, o içmiyor üstü içiyor suyu.
bu arada suluklara baktım da o damlatmayan valvli suluklardan içmeleri için çocuğun çekmesi gerekiyor herhalde???? biberondan çekemeyen ondan da çekemez, eski model sulukları deneyeceğim yoksa bardağa devam.
 
Biberonla veriyorum suyu. Benim bebeğim 7. ayı dolmak üzere, gün içinde çoğunlukla yere bırakıyorum oğlumu, su biberonu da ortalarda oluyor genelde, kendisi alıyor, içiyor. Susayınca da farklı bir mızıldanması oluyor, anlıyorum ben, dayıyorum ağzına suyu, istediği kadar içiyor. Benim ilk bebeğim (şu an 3 yaşında ve gayet sağlıklı çok şükür), anne sütü yetersiz geldiği için susuz kalmış, 3 günlükken hastanelik oldu, 1 hafta yattı hastanede. O nedenle ikinci bebeğime doğduğundan beri su verdim ben. Tabii kaynatılmış ılıtılmış olmak üzere ve her emmeden sonra iki üç çay kaşığı ile sınırlı kalmak kaydıyla. Dehidratasyona bağlı havale geçireceğine, ver suyu, ver ıhlamuru! Doktorlar su verme deseler de dinleme! Ben ilkinde su vermedim, az daha susuzluktan bebeğimi kaybediyordum! Amaaannnn Allah kimselere göstermesin evlat acısı!

Çocuk yetiştirme konusundaki deneyimlerimi bloguma yazıyorum. İlgilenenler için :

denizvebaris.blogspot.com
 
Back
X