Bebeğinizi emzirmek için uyandırıyor musunuz?

Notfromhere

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mart 2019
8
0
1
35
Arkadaşlar merhaba. Bu konuda bazı eski yazılanlar mevcut ama sonrasında hangi yöntemleri denediniz ve başarılı oldu. Oglum 12 günlük. Doktor muhakkak 2.5 3 saate uyandırmalısın dıyor. Uyanınca da mama saatine yakın anca uyuyor. Sonra kaldırabilmek işkence. Nolur deneyimlerinizi benımle paylaşın. Ne yapacağımı şaşırdım.

Arkadaşlar merhaba. Bu konuda bazı eski yazılanlar mevcut ama sonrasında hangi yöntemleri denediniz ve başarılı oldu. Oglum 12 günlük. Doktor muhakkak 2.5 3 saate uyandırmalısın dıyor. Uyanınca da mama saatine yakın anca uyuyor. Sonra kaldırabilmek işkence. Nolur deneyimlerinizi benımle paylaşın. Ne yapacağımı şaşırdım.
Ben şuan hamileyim ama benim bildiğim kadarıyla uyandırılması lazım daha doğrusu zaten emerken o çok yoruluyor gözleri kapalı uyuyor meme agzindayken dinlene dinlene emer uyuyorsa memeyi ağzına verip çenesinden hafif dokunmayı düşünüyorum.zaten size de Dr uyandırın demiş

uyandırmak icin ayaklarini uyarabilirsiniz oyle uyanıyorlar burda biz ne desek boş doktorunuzu dinleyin bence. ilk 1 ay biz de uyandiriyorduk sonraları kendiliğinden uyanmaya başladı

Ilk zamanlar uyandirman gerekli sarilik olmamasi ve kan sekeri dusmemesi icin. Zaten ilk 40 gun surekli bebegi uyandirma, emzirme, uyutma ve tekrar ayni seyler oluyo. Arada cok fazla bosluk kalmiyor. Doktorunun dedigi gibi 2 saatte bir uyandir.

Bir de memeyi kabul etmek istemiyor. Saati geldiğinde uyandırmak ve memeyi ağzına koymak için ekstra bir saat daha harcıyorum. Cok ızdıraplı oluyor. Doktor uyandırmak için bazı yontemler soyledı. Topuguna vuruyorum aglıyor bana mısın demeden geri uyuyor. Sarılık tehlıkesı de bitti gibi. Sarılık halsizlıgı de degıl bu artık. Çıkmaza girdim resmen. Ruh halımı cok etkiliyo. Sütüm de zaten az. Hepten stres oluyorum.

Memeye alisma evreleri bunlar daha. Pes etme. Biraz daha surer bir ay sonra bebegin memeye iyice alisir. Bir sure sonra sen ayirmak istesen de o kopmayacak. Sutum az diye de dusunme. Ben sagiyodum bardagin dibini anca kapiyodu sutum. Herkes baski yapti, sutun yok fiskirmiyor diye. Sonra aglaya aglaya saglik ocagina gittim. Kiloya bakildi, 1 bucuk kilo almis. Az sandigin sutun benimki gibi yaramis olabilir. Bir de ne kadar sik emzirirsen sutun artıyor. Biraz daha disini sik. Bu ay da surekli uyandirma, memede tutmaya ugrasmakla gecer. Sonra rahatlayacaksin.

Memeye alisma evreleri bunlar daha. Pes etme. Biraz daha surer bir ay sonra bebegin memeye iyice alisir. Bir sure sonra sen ayirmak istesen de o kopmayacak. Sutum az diye de dusunme. Ben sagiyodum bardagin dibini anca kapiyodu sutum. Herkes baski yapti, sutun yok fiskirmiyor diye. Sonra aglaya aglaya saglik ocagina gittim. Kiloya bakildi, 1 bucuk kilo almis. Az sandigin sutun benimki gibi yaramis olabilir. Bir de ne kadar sik emzirirsen sutun artıyor. Biraz daha disini sik. Bu ay da surekli uyandirma, memede tutmaya ugrasmakla gecer. Sonra rahatlayacaksin.
Çok teşekkürler hepgenç. Benim de sütüm aynen o kadar gelıyor. Cok üzülüyorum. Doktorlar mama takviyesi yapman şart dediği için mama da veriyorum mecburen yoksa aglıyor doymuyor. İnşallah bir an önce memeye alışır. Uykusunda meme tutup emen anneleri o kadar kıskanıyorum ki!

Çok teşekkürler hepgenç. Benim de sütüm aynen o kadar gelıyor. Cok üzülüyorum. Doktorlar mama takviyesi yapman şart dediği için mama da veriyorum mecburen yoksa aglıyor doymuyor. İnşallah bir an önce memeye alışır. Uykusunda meme tutup emen anneleri o kadar kıskanıyorum ki!
Kilo alimina dikkat et. Gerekirse doktor degistir. Tabi gercekten sutun az olabilir ama bu cok nadir olan bir sey aslinda. Sut yok diye diye yok oluyo, var diye diye var oluyo buna inaniyorum. Seninki de uykusunda tutacak merak etme.

Back
X