Bebek Beslenmesi Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bilinmeyenkisisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
57
8
36
35
Arkadaşlar benim ilk bebeğim ve tecrübesizim. Geceleri emdikten sonra gaz çıkarıyor musunuz? Ben bazen uykusu bölünmesin diye çıkarmıyorum. Bu sorun oluşturu mu? Bir de bazı geceler bebeğim çok huzursuz oluyor ağlama değil de mızıklama şeklinde sesler çıkarıyor gece boyu bu gazı olduğunun göstergesi midir? Ne yapmalıyım bu konuda? Tecrübeli arkadaşlardan çare istiyorum

Bebeginiz ne kadarlik? Ilk bir bucuk ay uyurken kivraniyordu. Mizildama cikariyordu bizimki de. O zamanalrda gazi baslamisti. Sonra gecti hepsi. O zamnalard uyurken hep cikarmaya calisiyodum. Cikmazsa sonrasi daha kotu. Ama biraz ugrastiktan sonra cikmazsa da yatiriyordum. Kucagimda da cok uyuttum. Alisir dediler ama ilk 2-3 ay alismiyor. Sevginizi verin. Sonra kendi yatagina aldim. Simdi bir sorun yok. Uyuturken eline oyuncak veriyorum. Kenara gizlenip bekliyorum. O kendi kendine daliyor. Dalinca oyuncagini aliyorum.

Bebeğim 1 buçuk aylık mama veriyorum mamadan sonra gazini mutlaka çıkarıyorum yoksa akşam olunca o bizden acisini cikariyor. Sallamadan uyutmaya dikkat edyorum kimseye de sallatmiyorum( ilk cocukta cok çektim carsaflarda sallardik.) Gaz ciktiktan sonra yataga bas yuksek olacak sekilde yatiriyorum yedikten hemen sonra basin yuksek olmasi gerekir sonra ağzına emzik (zorlada olsa)veriyorum ee pis piss diyorum olmadiysa kucagima alip sallamadan ağzında emzik olmasi sarti ile ee pis pis diyorum gazi yoksa cabuk dalıyor. . Varsa karnını ovalarken uyuyor

Bebeğim yeni daha 20 günlük. Çok yeniyiz daha alışmaya çalışıyoruz. Ayakta sallamadım hiç düşğnmüyorum da. Herkes kucaklama kucağa alıştırma diyor. Ben de pış pış uyutuyorum bir şekilde

Bebeğim 3 aylık ve akşam emzirirken gazını çıkarmıyorum. Doğduğundan beri onun gazını çıkarmıyorum kendisini sıkıp çıkartıyor. Ayağımda hiç sallamadım, benimki de ağlamaz mızmızlanır :) ağlıyorsa gerçekten canı yanmıştır mesela.
Mızmızlandığında almıyorum uzun süre sonra o uyuyor. Kendi kendine uyumaya alıştırdım böylece. Ha ağlarsa alırım severim. Uyanık olduğunda hep oynarım. Konuşurum. Sanırım bu da onu mutlu ediyor ve raha uyuyor. Şimdi kalktı yatakta mızmızlanıyor oynuyor ama almam lazım çünkü dün 19.00dan beri yatıyor daha öğlene kadar yatmaz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…