Bebek Beslenmesi Bebeğinizi Nasıl Yıkıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeyneplim

minik kızım ada..
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
325
1
46
Diğer
bebeğimi her yıkayışta burnuna ve kulaklarına su kaçırıyorum.eşim de işten geç gelio onu beklemek istemiyorum.korkudan su yutturcam diye başı ya şampuanlı kalıo ya da yarım yamalak yıkıyorum. bazen komşumdan yardım istiyorum ama nereye kadar..sizler bebeklarinizinasıl yıkıyorsunuz acaba..

ben henuz dogum yapmadim ama en cok korktugum sey bu benimde, bu bebis nasil yikancak diye:26:. Sanirim bebek kuvetleri var onda daha kolay olmazmi acaba ben ondan almayi dusunuyorum.:44:

tıckerınde yanlıs gormedıysem bebegın henuz 1 aylık kendı basına yıkamak ıcın cok erken canım bıyerını acıtabılırsın yardımla yıkaman daha dogru olur esını bekle derım ben aksam uykusu acısından da ıyı olur bebıs ıcın......benım kızım daha yenı 7.ayına geldı oturumuna geldıgı ıcın surda daha 1 aydır kendım yıkıyorum hanı ınsan korkuyor ya su yutarsa ya bısey olursa dıye soyle 3 4 aylık olsa rahat yıkardın tek basına ya esını bekle yada komsundan yardım almaya devam et derım......

Kırkımız çıkana kadar annem yanımdaydı onla yıkardık şimdide eşimle akşamları yıkıyoruz.bebek küvetine file üzerine yatırıyorum yıkıyoruz.arkadaşın dediği gibi tek yıkamak için erken ben yapamam.zaten böyle bile su yutturuyoruz :44:
banyo sonrası kakası yeşil oldu dün bebeğimin su yuttuğundan mı acaba bileniniz var mı ?

korkuyorsan komşulardan yardım alman iyi olur canım ya da eşin olsun yanında

ben 4 aylıkken başladım ancak tek yıkamaya
duşakabine koyuyrum yere de bir havlu, o yatıyor ben yıkıyorum
sonra da yüzüstü yatırıp şampuan sürüyorum ve bitti
bebeğin pisliği ne olacak zaten mis gibiler

Benim ablam da yeğenim doğduğu zamandan beri bebe küvetine takılan filenin üzerine yatırıp yıkıyordu eşiyle. Çok da kolay oluyordu ama gene de korktuğu için tek yıkamıyordu şimdi yeni yeni tek başına yıkıyor 6,5 aylık oldu :)

bebğim 4 aylık yaklaşık 1 aydır kendim yıkıyorum...önce küvetinde yani filenin üzerine sırt üstü yatırıyorum vucudunu şampuanlıyorum..sırt üstü yatarken başını şampuanlıyorum daha sonra da bacaklarımın arasına kıstırıp yüz üstü pozisyondayden başını güzelce yıkıyorumm...her gün yıkıyorum alıştım artık sanırım hiç zor gelmiyorr...

Kırkımız çıkana kadar annem yanımdaydı onla yıkardık şimdide eşimle akşamları yıkıyoruz.bebek küvetine file üzerine yatırıyorum yıkıyoruz.arkadaşın dediği gibi tek yıkamak için erken ben yapamam.zaten böyle bile su yutturuyoruz :44:
banyo sonrası kakası yeşil oldu dün bebeğimin su yuttuğundan mı acaba bileniniz var mı ?

bence su yuttuğu için değildir canım..eğer sadece senin sütünü alıyosa yediklerinle alakalıdır..

Annem 15 gün yanımızda kaldı o yıkıyordu mecbur o gittikten sonra iş başa düştü
Bebeğim 16 günlükken başladım yıkamaya ilk zamanlar eşim tuttu ben yıkadım daha sonraları ise tek başıma yıkamaya başladım.Kışın küvetinde yıkıyordum ama çok tedirgindi ağlıyordu.Yaz geldi geleli alıyorum kucağıma ben banyo yaparken fıskiye yardımıyla onu da yıkıyorum.Dizime falan yatırıp ,bacak arasına kıstırıp başını vücudunu yıkıyorum.Ve artık çok kolay benim için.bebeğim 5 aylık bu arada.Ama sende üzerine atlet falan giyersen bebeği maazallah kaydırmassın.

Canım üşütmüş olmasın :26:
Üşütünce kaka yeşile dönüyor diyorlar eğer sadece anne sütü alıyorsa

wallah kendi banyosu var bazen onda ama cogu birlikte tek kolumla tutuyorum otekiyle iyice sabunluyorum.zorlanmadan benim oglan suyu cok sever:)

arkadaşlar ne güzel kendiniz yıkıyosunuz. benim anlamadığım kulağını nasıl kapatıyosunuz yada kapatıyomusunuz. küvette yıkarken yani...:26:

Ben kulağını kapamıyorum.sadece suyu tutarken yan dönükse düzeltiyorum aşağı bakarsa su kaçmıyor,sonra kurularken iyice tülbentle kurutuyorum içlerini..

biz de küvetinde file üstünde yıkıyoruz babasıyla.en son kafasını yıkıyoruz ama yine de su kaçırdığımız ve köpüğü yaladığı oluyo.
ama eşimin annesi geldiğinde çok değişik bir stille tek başına yıkadı.bebiş ne ağladı ne su yuttu çok kolay oldu.ama sonra biz denedik yapamadık tabi.
kuvetin içinde taburede oturdu ayaklarını öne uzatıp hafif eğim oldu dizine doğru koydu bebeğin kafasını önce vucudunu yıkadı arkasınıda yanlara döndererek yıkadı çok farklı geldi bana hiç incitmedi ama biz beceremedik.

biz de küvetinde file üstünde yıkıyoruz babasıyla.en son kafasını yıkıyoruz ama yine de su kaçırdığımız ve köpüğü yaladığı oluyo.
ama eşimin annesi geldiğinde çok değişik bir stille tek başına yıkadı.bebiş ne ağladı ne su yuttu çok kolay oldu.ama sonra biz denedik yapamadık tabi.
kuvetin içinde taburede oturdu ayaklarını öne uzatıp hafif eğim oldu dizine doğru koydu bebeğin kafasını önce vucudunu yıkadı arkasınıda yanlara döndererek yıkadı çok farklı geldi bana hiç incitmedi ama biz beceremedik.

güzel fikir ama kaymazmı bebek ya:40:

Ben de tek bsşıma yikayamiyorum 3 aylik oldu ve ancak haftada bir yikiyoruz. Kendimiz bile en geç 2 günde bir yikanirken bebeği gec yıkamak kotu ama yapacak bir sey yok :37:

Biz filede yıkamayı beceremedik eşimle şimdi kıyafetlerden destek yapıyoruz kafasının altına küvete su doldurup içine yatırıp yıkıyoruz en son da ters çevirip babası tutarken ben de başını yıkıyorum. Suyun içinde olduğu için üşümüyor hem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X