• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
Merhaba arkadaşlar çevremde bunu yaşayan biri var..bundan dolayı yola cıkarak sizlerin düşüncelerini merak ettim...allah kimsenin başına vermesin tabiki ama böyle bi durum yaşasaydınız bebeğinizin engelli olacağını bilseydiniz onu aldırırmıydınız...

engelli olacağını bilsem kesinlikle aldırırdım...
hem o yavruya hem kendime eziyet etmeyi kaldırmazdım sanırım..

dr engelli olacak demesine ragmen hatta dr un israrina ragmen aldirmayip sapasaglam dogan bi cok bebek var.cok yakin cevremden duyduklarim bu..yakin bi arkadasimda dr cok saglikli dedigi halde ozurlu bi bebek dunyaya getirdi.cok zor bir karar tabi.Allah tum bebek bekleyenlere saglikli sihhatli kucaklarina almayi nasip etsin​

Bu çok acı bi durum ama ben de aldırırdım sanırım.
Allah kimsenin başına vermesin

Doğduktan sonra onun çekeceği eziyetleri ve benim yaşayacağım zorlukları düşünürüm.

Allah korusun bana bişey olsa ona benim gibi kim bakabilir ki?
Sabırsız vicdansız birinin eline düşse ne olur bi düşünsenize.

Onun günahını üzerime alıp aldırırdım :50:

aldırırdım. :59: aldırmasam onunda benimde hayatımız çok zor olacak en çok da bebeğin. yıllar geçtikçe gençlik dönemlerinde ona daha bir zor olacak. anne herşeye katlanır yeri gelir bir ömür bakar. fakat anne ölünce o çocuğa kimse bakmaz. :50: o yüzden ona bu haksızlığı yapamam. aldırırım.

eger anne hamilelik döneminde sagligindan olacaksa aldirabilir onun haricinde aldirmak günah diye biliyorum.... cok zor bir karar ama onu verende Allah degil mi???

asla aldırmazdım....asla...

Aldırırdım tabiki,bile bile bu acıyı yaşamayı ve yaşatmayı göze alamazdım.

allahım ne kadar zor bir şey ben kıyamazdım herhlde ama bakamamakta var ve cocgun çekebilecegi sorunlar okulda, toplumda..cok zor bır karar valla Allh kımsenın başına vermesin ben karar veremedim:59:

ben 21 yaşındayım, annem 40 yaşında.
hamile kaldı annem. çocuk düşünmüyolardı bu yaştan sonra diye
annemin yaşından dolayı %60 özürlü olacak dediler. bir sürü test amniyosentez falan filan
doktor gebeliği sonlandıralım dedi
büyük bir risk alarak kabul etmedik
kardeşim sağlıklı çok şükür
doktorların bile bilemeyeceği şeyler olabilir

Son düzenleme:
Aldırmazdım
Mevlamın bir bildiği var demek ki beni o bebekle sınayacak
Allah kimsenin başına vermesin

bende bu düşünceyi anlayamıyorum... pek tabii inanç meselesi ama ben o bebekle sınanıosam bebegin suçu ne... hem kendimi hem bebeği düşünerek aldırırdım. onun gelecegi dünya zaten kötü, birde ben girmeyim günahına.
( sakat bir bebegin tüm yaşamına hatta ölümüne acıı cekişine şahit oldugum için bu kadar tepkiliyim..)

Allah bizi bununla sınamasın demeliyim bu durumda ...

Tabikide alırmazdım:20:
Yakın bi akrabamın bebeğine özürlü denmişti hamileyken ama kadın doğurucam dedi ve bebek sapa sağlam doğdu
Ayrıca binamızda komşumuzun oğlu ; benzetmeye bile dilim varmıyo, çocuk et yığını gibiydi :59:oturamıyo konuşamıyo hiç birşey yapamıyordu
Anneciği onu sürekli tedaviye götürdü Ve Maşallh şimdi normal bir çocuk gibi
Yürüyo konuşuyo , top oynuyo , okula giiyo , normakbi çocuk gibi yani
Yokmu sonradan düzelmeyen...Tabiki var
Ama Gerçekten özürlümü olucak , sonradan ne olucak emin olamdığım birşey için o cana kıymazdım, kıyamazdım

ALDIRMAZDIM!! o öylede böylede BENIM bebegim ya. Allahimin bana bir vergisi belki beni böyle test ediyo. sonradan saglikli dogan cocuklarda oluyo. hayatta aldirmazdim!!

anne olunca anladım asla aldırmazdım annelik her türlü çok güzel Rabbim sabrını veriyor dağına göre kış verir bir bildiği vardır Yaradan ın...

Back
X