• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginizin kulagini ne zamn deldirdiniz.

Merhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Istedigin zaman takarsin dedi. Küçüklüğümden beri benimde hep kupem vardi. Kizima da heveslendim sordum Bir kac . 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. suanlik düşüncem biraz daha büyümesi 1 yasinda. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.

Benim kızım 18 aylık, deldirmedim. Deldirmeyi de düşünmüyorum, büyüdüğünde isterse gider deldiririz.

Benimkini deldirmişler de ne olmuş, 30’uma dayandım bi tane küpem yok sevmiyorum takmayı keşke deldirmeseymiş annem boşu boşuna kötü görünüyor.

Kulaklarım dolu bulduğum heryeri deldirdim kaş göbek neresi varsa hatta dermal yaptıricam çok severim ama bebeklerin neden kulakları delinir anlamam 🤦🏼‍♀️ kücücük bebelerin kulağında bileginde altinlar 🤦🏼‍♀️ ben 10 yaşında falandım galiba deldirdiğimde

Bence deldirmeyin. Kulağında bir anda patlayan bir ses, tanımadığı bir acı, üstelik yabancı bir insan müdahalesi yüzünden ve buna izin veren de annesi. Onun açısından düşünün ne kadar etkileneceğini anlayacaksınız. Bir de sağlık boyutu var bu işin. Bizim görüştüğümüz kişilerin dediğine göre kulak deldirip takılan hazır küpeler çinden gelen ilaçlı küpeler. Ne ilac var kimse bilmez bunu dediler. Minicik bir bebeği ben olsam bununla karşı karşıya bırakmazdım.

Ben kızımın kulağını deldirmedim. Kendi ne zaman isterse o zaman deldiririz diye konuştuk eşimle. Kızım 4 yaşında çok istedi deldirmeyi. Çocukların kulak deldirdigi pozitif videolar izlettim. Çok az acıdığını ama çocukların daha çok sesten çekindiği için ağladığını, kulaklarına küpenin ne kadar yakıştığını gördüklerinde acıyı unuttuklarını söyledim. Birlikte küpesini seçtik, çok kibar bir beyfendiye deldirdik. Gözleri doldu, aynada kendine bakmak ister misin dedim, ağlamayı unutup gülmeye başladı. Diğer kulağı deldirme cesaretini de böyle kazandı.
ne kadar güzel bi bakış açısı böyle düşünmemiştim hiç ne kadar mantıklı..

Merhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Istedigin zaman takarsin dedi. Küçüklüğümden beri benimde hep kupem vardi. Kizima da heveslendim sordum Bir kac . 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. suanlik düşüncem biraz daha büyümesi 1 yasinda. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.
İlk kızıma tam 6aylikken eczanede deldirdim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. İkinci kizimida 10 aylık deldirdim. Herşeyin dahada farkında olduğu için çok ağladı. Elini sürekli kulağına götürdü. Küpeleri hissetti çekmek istedi.

İlk kızıma tam 6aylikken eczanede deldirdim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. İkinci kizimida 10 aylık deldirdim. Herşeyin dahada farkında olduğu için çok ağladı. Elini sürekli kulağına götürdü. Küpeleri hissetti çekmek istedi.
Bunu yazmak için geldim konu sonuna. Aynı sünnet meselesi gibi, küçükken yapılınca ağlama acı o oranda az oluyor.

Dokular küçükken daha çabuk onarıyor kendini. Yazmıştım tekrar yazıyorum, asla tabanca ile yaptırmayın, ben intraketle acısız deldiklerini bilmiyordum. Bir klinikte yapılırsa, acısız ve risksiz oluyor. Birde Bepanthol tarzı kremle kuleye adaptasyon hızlanır

Kızım 16 aylık 2 yaşında deldireceğim

Son düzenleme:
Eczane deliyor mu

Back
X