Geldim geldim. Kitap yazabilirim bu konuda
Öncelikle tulum alma kıyafet olarak. Alt değişimi zor oluyor, iki parça candır.
Yenidoğan için önü bağlamalı atletler var, gerek yok. Çıtçıtlı body kalp ben.
2 penye 2 kalın battaniye yetiyor. Abartma o konuda. Bende yorgan falan var nereye kaldıracağımı şaşırdım.
Hastane çıkışı 3 takım yeter. 3 takım da 0 1 ay al, 5 takım da 0-3 ay al yeter. Kalanı lazım oldukça ekle ama hediye geldikçe gerek kalmayabilir. Zaten her gün çamaşır yıkanıyor, 50 takım olsa da böyle bu. Abartma. Çoğunu gerçekten giymiyor.
Küvet al ama fileli olandan değil, içi kaydıraklı gibi olandan al. Kullanımı daha rahat. Tripper var bende, tek başıma yıkayabiliyorsam aha bu küvet sayesinde. Su için termometre falan çok gereksiz, alma hiç. Hatta cesaretliysen koca maşrapa falan da alma. Ben kullanmıyorum, duş başlığı forever.
Reflü yastığı kesinlikle almalısın. Yanına alırken falan kolay oluyor.
Sling al bi tane ya da yenidoğan aparatlı ergonomik kanguru. Evde bile kullan onları aşırı rahatlık oluyor.
Anakucağı şart görülüyor ama benim bir işime yaramadı açıkçası, sadece gece gündüz farkını anlamasını sağladı. Orda uyuyorsa kısa, beşiğinde uyuyorsa uzun uyuması gerektiğini anladı. Bu şekilde mis gibi düzen kurdum alacaksan da o sebeple al.
Bebek arabası hemen alma, sling 7 kgya kadar mis gibi. Kanguru desen 7 kgdan sonra da mis gibi. Araba ilk etapta bayağı gereksiz.
Aklıma ilk bunlar geldi.
Başka sorun varsa alırım.
Ya daha 28 aralıkta doğurdum ama yine doğurasım geldi.