Doğuma Hazırlık Bebek Alışverişi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
offf off 22 haftalık hamileyim ve hiçbir şey almadım ne almalıyım ne zaman almalıyım bilmiyorum kafam çok karışık,odası nezaman olmalı çok acemiyim ilk bebeğim........

Marka Marka Yorumlu Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi
By pusetimkoltugum on 30 Nisan 2012
İşte yaklaşık 2 seneyi bulan araştırmalarım ve arkadaş, forumlar vs. tavsiyeleriyle hazırladığım yenidoğan bebek ihtiyaç listem:

Emzirme

Emzirme sütyeni: Günlük Dagi* yada Elija, dışarıda Marks&Spencer* süngerli
Göğüs pedi: Lansinoh ** (Boyutları ve ergonomik yapısıyla en iyisi Lansinoh. Avent’in ki çok kötü)
Göğüs pompası: Ameda Lactaline ** (Ameda bir yana diğer pompalar bir yana, Ameda’da daha fazla süt çıkıyor)
Süt saklama poşeti: Lansinoh
Göğüs Kalkanı: Avent
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem **
Emzirme yastığı: Mycey (Başta gerek yok gibi gelse de özellikle yatakta emzirirken büyük rahatlık)

Bakım

Bebek bezi: Prima Premium Care 5 yıldız 1 numara (stok yapmayın her bebeğin 1 numarayı kullanım süresi farklı)
Islak mendil: Unibaby Yenidoğan ** (stok yapılabilir, çok uzun süre kullanılıyor)
Küvet ve Ayak: Farketmez ama ayak şart. (Küvet giderli olursa daha iyi olur, pis su dışarı akar)
Banyo termometresi: Yüzen ördekli, balıklı vs bir termometre (almak şart değil, kısa zamanda elinizle anlayacaksınız)
Kova/Maşrapa: Farketmez
Tırnak makası seti: Bebedor, Chicco vs (çıtçıt, normal makas, törpü)
Tarak ve fırça seti: Chicco olabilir (gerçek kıldan olacak)
Banyo süngeri: Doğal sünger, yamuk yumuk olanlardan (kesinlikle Chicco’nun turuncu renkli top gibi olanı değil)
Şampuan: Mustela köpük şampuan* (konak önleyici, konak olursa da alınabilir)
Saç ve vücut şampuanı: Mustela ** (500 ml pompalı şişe, bir şişe 10 aya yakın gidiyor)
Bebe yağı: Mustela **
Pişik Önleyici Krem: Mustela Vitamin Barrier Creme ** (pompalı şişesi daha uzun gidiyor, 5 ay kadar)
Pişik Kremi: Desitin %40 çinkolu olandan (çok güçlü bir krem ama maalesef paraben içeriyor, pişik olursa kullanılabilir)
Banyo havlusu: Üçgen başlıklılardan (içine tülbent yapılacak mutlaka)
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı veya dalin sıvı ve yumuşatıcı veya dalan roxy
Ateşölçer: Braun yada Weewell kulaktan ölçer
Burun açıcı: Otri bebe nazal aspiratör ** (uzun hortumlu olanlardan, yedek başlık da alınmalı)

Beslenme

Emzik: Philips Avent 0-3 ay*
Biberon: Dr.Browns ** (tombiklerden – gaz oluşumunu en iyi önleyen biberon Dr.Browns’tur)
Biberon fırçası: Farketmez
Biberon ısıtıcısı: Weewell (digital olduğundan)
Sterilizatör: Weewell (boyutları küçük olduğundan – eğer sürekli biberon, pompa vs kullanacaksanız sterilazatör şart, günde 3 kere dünyanın içme suyunu kaynatmakla uğraşmayın)

Oda

Mobilya: şart değil (alınacaksa büyüyen karyola, minimum üç kapılı dolap, şifonyer)
Beşik: hafif pratik bişi, max 3 ay kullanılıyor (uzun süre annenin yanında yatacaksa park yatak alınabilir)
Nevresim Takımı-Uyku Seti: Funna baby yada Taç
Yan yatma yastığı: Farketmez
Pike-Battaniye: Farketmez
Yatak: Normal yaylı bebek yatağı, idaş-yataş-işbir vs (bebeğin yüzü gömülebileceğinden visco olmamalı)
Alez: Farketmez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Alt açma pedi: Dalin ** (boyutları büyük olduğundan sokakta da çok kullanışlı)
Telsiz: Weewell (alınabiliyorsa kameralısından)
Dönence: 1,5 aydan sonra lazım (tomy winnie the pooh olmasın 5 dk da duruyor çok sinir)
Oda termometresi: Weewell, Arzum vs.

Taşıma

Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente yada Maclaren (araba ya tam yatmalı yada anakucağı bağlanmalı, kesinlikle hafif olmalı (max 9 kg), yoksa 9. ayda baston puset almak zorunda kalırsınız), (Chicco almayın, en kötü ve en hantal arabalardan biridir).
Ana kucağı: Maxi-Cosi Pebble*
Güneşlik: Yazın araba camı için
Anne çantası: Farketmez (hafif olmalı)
Portbebe: Çok gereksiz, kesinlikle almayın. Bebekler 1 aydan sonra tam sırt üstü yatmak istemiyorlar.

*: bu ürün çok iyi

**: ihtiyaç varsa, mutlaka bu ürün alınacak

Hanımlar bebeklerinizi beklerken kendimize de gerektiği özeni göstermek gerek. konudan bağımsız ama okuyunca sizinle paylaşmak istedim.

Meyveler sebzeler ve bunlar hakkındaki şaşırtıcı bilgiler!!

Meyve ve sebzeler ile insan organları arasında büyük bir benzerlik var. Dahası vücut organlarına benzeyen bu meyva ve sebzeler o organlara şifa veriyor.

İncir tohum doludur ve ağaçta ikili olarak asılarak büyür. İncir sperm sayısını ve hareketliliğini arttırır ayrıca erkek kısırlığını önler.

HAVUÇ VE GÖZ: Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.

DOMATES VE KAN: Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve kan için faydalı olduğunu göstermiştir.

ÜZÜM VE KALP: Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araştırmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.

CEVİZ VE BEYİN: Ceviz küçük bir beyin görünümündedir. Ve beyin fonksiyonlar için faydalıdır

FASULYE VE BÖBREK: Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

KEREVİZ VE KEMİK: Sap kereviz ve Çin lahanası kemiklere benzer. Bu gıdalar kemikler için faydalıdır, sodyum oranları eşit ve %23 dür. Gıdanızda yeterli sodyum yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar. Bu gıdalar iskeletinize faydalıdır.

PATLICAN VE RAHİM: Patlıcan, avokado ve armut kadınların rahmine benzer ve fonksiyonlarını hedefler ve görünümleri bu organlara benzerler. Araştırmalar kadınların haftada bir avokado yemeleri halinde hormonları dengelediğini, istenmeyen doğum sonrası kilolarını azalttığını ve rahim kanserini önlediğini göstermiştir.

PATATES VE PANKREAS: Tatlı patatesin görünümü pankreasa benzer ve şeker hastalarının glisemik indeksini dengeler

PORTAKAL VE GÖGÜS: Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın göğsüne benzer ve bunların sağlığına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

SOĞAN VE HÜCRE: Soğan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarının yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur.

ZEYTİN VE YUMURTALIK: Zeytin yumurtalıkların sağlığına ve fonksiyonuna yardımcı olur.

KAYNAK:Sabah

Göğüs Pedi ve Göğüs koruyucu çeşitleri = https://www.facebook.com/media/set/?set=a.232411920202884.46702.100003022346530&type=1&l=dd896b3aae
:49::49::49::49::49:

$Antibakteriyel-60-goguspedi-chicco.webp $Bebedor-36li-Ultra-Emici.webp $Dalin-30lu-gouspedi.webp $Lansinoh-60li-ped.webp

Son düzenleme:
kızlar unnoda dan siparişlerim vardı. geçen hafta vermiştim hala gelmedi. tatile çıkacağız biz yokken gelmeleri muhtemel. Hep böyle geç mi gelir ya da ne kadar sürede gelir, bileniniz var mı?

kızlar unnoda dan siparişlerim vardı. geçen hafta vermiştim hala gelmedi. tatile çıkacağız biz yokken gelmeleri muhtemel. Hep böyle geç mi gelir ya da ne kadar sürede gelir, bileniniz var mı?

İndirim sitelerinde öyle oluyo kampanya bittikten sonra geliyo sipariş o da yaklaşık 10 günü buluyo. kargoyu arayıp tatil dönüşününe kadar bekletmekten başka çaren yok. eğer söylemezsen 3 gün bekletip geri gönderiyorlar diye biliyorum.

Marka Marka Yorumlu Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi
By pusetimkoltugum on 30 Nisan 2012
İşte yaklaşık 2 seneyi bulan araştırmalarım ve arkadaş, forumlar vs. tavsiyeleriyle hazırladığım yenidoğan bebek ihtiyaç listem:

Emzirme

Emzirme sütyeni: Günlük Dagi* yada Elija, dışarıda Marks&Spencer* süngerli
Göğüs pedi: Lansinoh ** (Boyutları ve ergonomik yapısıyla en iyisi Lansinoh. Avent’in ki çok kötü)
Göğüs pompası: Ameda Lactaline ** (Ameda bir yana diğer pompalar bir yana, Ameda’da daha fazla süt çıkıyor)
Süt saklama poşeti: Lansinoh
Göğüs Kalkanı: Avent
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem **
Emzirme yastığı: Mycey (Başta gerek yok gibi gelse de özellikle yatakta emzirirken büyük rahatlık)

Bakım

Bebek bezi: Prima Premium Care 5 yıldız 1 numara (stok yapmayın her bebeğin 1 numarayı kullanım süresi farklı)
Islak mendil: Unibaby Yenidoğan ** (stok yapılabilir, çok uzun süre kullanılıyor)
Küvet ve Ayak: Farketmez ama ayak şart. (Küvet giderli olursa daha iyi olur, pis su dışarı akar)
Banyo termometresi: Yüzen ördekli, balıklı vs bir termometre (almak şart değil, kısa zamanda elinizle anlayacaksınız)
Kova/Maşrapa: Farketmez
Tırnak makası seti: Bebedor, Chicco vs (çıtçıt, normal makas, törpü)
Tarak ve fırça seti: Chicco olabilir (gerçek kıldan olacak)
Banyo süngeri: Doğal sünger, yamuk yumuk olanlardan (kesinlikle Chicco’nun turuncu renkli top gibi olanı değil)
Şampuan: Mustela köpük şampuan* (konak önleyici, konak olursa da alınabilir)
Saç ve vücut şampuanı: Mustela ** (500 ml pompalı şişe, bir şişe 10 aya yakın gidiyor)
Bebe yağı: Mustela **
Pişik Önleyici Krem: Mustela Vitamin Barrier Creme ** (pompalı şişesi daha uzun gidiyor, 5 ay kadar)
Pişik Kremi: Desitin %40 çinkolu olandan (çok güçlü bir krem ama maalesef paraben içeriyor, pişik olursa kullanılabilir)
Banyo havlusu: Üçgen başlıklılardan (içine tülbent yapılacak mutlaka)
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı veya dalin sıvı ve yumuşatıcı veya dalan roxy
Ateşölçer: Braun yada Weewell kulaktan ölçer
Burun açıcı: Otri bebe nazal aspiratör ** (uzun hortumlu olanlardan, yedek başlık da alınmalı)

Beslenme

Emzik: Philips Avent 0-3 ay*
Biberon: Dr.Browns ** (tombiklerden – gaz oluşumunu en iyi önleyen biberon Dr.Browns’tur)
Biberon fırçası: Farketmez
Biberon ısıtıcısı: Weewell (digital olduğundan)
Sterilizatör: Weewell (boyutları küçük olduğundan – eğer sürekli biberon, pompa vs kullanacaksanız sterilazatör şart, günde 3 kere dünyanın içme suyunu kaynatmakla uğraşmayın)

Oda

Mobilya: şart değil (alınacaksa büyüyen karyola, minimum üç kapılı dolap, şifonyer)
Beşik: hafif pratik bişi, max 3 ay kullanılıyor (uzun süre annenin yanında yatacaksa park yatak alınabilir)
Nevresim Takımı-Uyku Seti: Funna baby yada Taç
Yan yatma yastığı: Farketmez
Pike-Battaniye: Farketmez
Yatak: Normal yaylı bebek yatağı, idaş-yataş-işbir vs (bebeğin yüzü gömülebileceğinden visco olmamalı)
Alez: Farketmez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Alt açma pedi: Dalin ** (boyutları büyük olduğundan sokakta da çok kullanışlı)
Telsiz: Weewell (alınabiliyorsa kameralısından)
Dönence: 1,5 aydan sonra lazım (tomy winnie the pooh olmasın 5 dk da duruyor çok sinir)
Oda termometresi: Weewell, Arzum vs.

Taşıma

Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente yada Maclaren (araba ya tam yatmalı yada anakucağı bağlanmalı, kesinlikle hafif olmalı (max 9 kg), yoksa 9. ayda baston puset almak zorunda kalırsınız), (Chicco almayın, en kötü ve en hantal arabalardan biridir).
Ana kucağı: Maxi-Cosi Pebble*
Güneşlik: Yazın araba camı için
Anne çantası: Farketmez (hafif olmalı)
Portbebe: Çok gereksiz, kesinlikle almayın. Bebekler 1 aydan sonra tam sırt üstü yatmak istemiyorlar.

*: bu ürün çok iyi

**: ihtiyaç varsa, mutlaka bu ürün alınacak

Merhabalar,
28. haftanın içindeyim. ve tam ihtiyacım olan ihtiyaç listesi :)
Öncelikle araştırmalarınız, emeğiniz için çok teşekkürler.
Bazı sorularım olucak...

Mesela chicco araba almayın kesinlikle demişsiniz.. Ben anlayamıyorum.. Bir başkası da diyor ki, Maclaren aslaaa alma ''kendi rahatın için bebeğin rahatını bozuyosun '' ...
Yani bu bebek arabası olayı biraz göreceli bi kavram sanırım.. Kafam çok karıştı bu hususta...

Bunun dışında biberon mevzusu..
Biberon şartmı ? Bu konuyu da çok merak ediyorum ben...
Emeğiniz için tekrar teşekkürler..

Merhabalar,
28. haftanın içindeyim. ve tam ihtiyacım olan ihtiyaç listesi :)
Öncelikle araştırmalarınız, emeğiniz için çok teşekkürler.
Bazı sorularım olucak...

Mesela chicco araba almayın kesinlikle demişsiniz.. Ben anlayamıyorum.. Bir başkası da diyor ki, Maclaren aslaaa alma ''kendi rahatın için bebeğin rahatını bozuyosun '' ...
Yani bu bebek arabası olayı biraz göreceli bi kavram sanırım.. Kafam çok karıştı bu hususta...

Bunun dışında biberon mevzusu..
Biberon şartmı ? Bu konuyu da çok merak ediyorum ben...
Emeğiniz için tekrar teşekkürler..
bana sormamışsın ama şahsi kanaatimi söyleyeyim
ablam yeğenimde chicco lite way kullandı
çok da memnundu, çünkü çok hafif bir puset
biberon da şart mı demişsin
sütünün ilk günden bolca geleceğine eminsen ve ben bebeğimsiz dışarı çıkmam diyorsan şart değil
ama ilk bikaç gün sütün az olursa biberon kullamak durumunda kalabilrisin
ama erkenden alman şart değil
gerekirse de hastane yakınlarından biyerden alabilirsin bence

ilk annelik duygusunu tadacagım için hiçbirşey bilmiyorum sürekli internetten araştırıyorum yakınlarıma sorarsam listedekilerin bir çoğunu aldırmayacaklar gereksiz die.mesela gögüs pompası, çok karışık kafam neler alacagımı hiç bilmiorum 6,ayımda bitmek üzereeeee

kızlar bebk için kauçuk mu silikon mu emzik hiç bi fikrim yok hangisi daha iyi olur acaba :50:

bence gerekli...doğum bu ne olacağı bilinmez o yüzden bence alın.hatta bende lansinoh var garantili elektrikli çift bir kere kullanıldı.90 lira

önerdiğiniz pişik önleyici krem var mı ?? dün :4: kardeşim için alşveriş yaptık annmle ama o krem için karar veremedik bizde almadık burdan öneri alabileceğimi düşündüm :1: önerdğinz bi krem var mı ? (marka olrak)

ben sebamed aldım canım ama daha kullanmadık tabiki genelde sebamedi öneriyorlar :49:

Back
X