Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebek alışverişi

seydaa_

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
73
41
32
Merhaba hanımlar. ilk gebeliğimi yaşıyorum ve ne yazıkkı bana yardımcı olacak bilgi verecek kimse yok çevremde. eşimle internet başında ömür geçiriyoruz neyi nasıl yapacağız diye.o_O Neler almalıyım ve kaçar tane olmalı hiç bilmiyorum. Kıyafet, taşıma,beslenme aklınıza gelen tüm konularda yardımınıza ihtiyacım var ..

Aynı yollardayız :)) Öncelikle Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah. Ben alışverişlerimin bir kısmını annemle yaptım, gerisini kendim. Biz ilk başta bol bol zıbın, mendil, pijama aldık. Sayıca daha az olarak ikili takım, elbise, çorap vs aldım. Sonra oda takımı aldım. Yerleştirirken farkettim ki bebeğimin hiç üstü yok :)) Şimdi de ikili takım ve t-shirt aldım. Geceleri üşür diye 5 tane uzun kollu tulum, gündüzlere kısa kollu tulum aldım. Sanırım toplamda 15 kısa kollu zıbın, 8-10 uzun kollu zıbın, 5 uzun kollu tulum, 10 kadar kısa kollu tulum, 5-6 tane ikili uzun kollu takım, 5-6 takım iç çamaşırı takımı, bol bol mendil, yaklaşık 15 tane çorap, 7-8 kısa kollu t-shirt, yaklaşık 10 kadar alt pijama (ikili takımlardan çok önce aldığım için galiba fazla gelecek) aldım. Eldiven almam lazım sanırım. Kundak, battaniye onları annem aldı. Senin doğum yazın bitimine denk geliyor. Sanırım birazı kısa kollu, büyük kısmı uzun kollu kıyafetler alman gerekir. Ben de tam bilmiyorum aslında. Foruma bunu sormak için girmiştim. Kısa kollu giydirsem üşür mü diye? Bunun dışında ana kucağı, evim dublex olduğu için park yatak, 1 tane aylık bez paketi aldım. Şampuanı, kremi vs son aya bırakacağım. Bir de kendime doğum için tüm gecelik aldım. Ama emzirmek için düğmeli almayı unutmuşum :)) Tekrar almam gerekecek. Doğum çantası için zaten ayrı başlık var, oradan da faydalanabilirsin. Kıyafet alırken ben marka değil de kumaşa baktım. Yumuşak penye olmasına dikkat ettim. Bir de baskılı kıyafetler alırken sert olmamasına ve naylon baskı olmamasına dikkat etmek lazım galiba. Çünkü sert olursa bebeğin canı acır, naylon olunca da bebeğin göğsünü, karnını üşütürmüş. Ha bir de 3-5 tane önlük aldım. Benim aklıma gelenler bunlar. Az mı çok mu ben de bilmiyorum. Ama aldıktan sonra bi bakarsın, ne eksik diye. Ben güya tamamlamıştım ama dedim ya hiç üstü yokmuş :))) Kalan eksikleri de zamanla alabilirsin. Keyifli alışverişler :)))

çok teşekkür ederim ne alacağımı şaşırmış durumdaydım bende çok iyi oldu bilgi vermen canım. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıkla inş canım :)

Ben de alışverişimi yaptım, şu an heryer heryerde. Sanırım dolap yerşeşirken daha akıllı bi sıralama yapıcam:)))

Ben de alışverişimi yaptım, şu an heryer heryerde. Sanırım dolap yerşeşirken daha akıllı bi sıralama yapıcam:)))
kolay gelsın canım :) ben bı almaya baslayabılsem keske sadece bıkac parca bırseyler aldım sımdılık. ne alacagımı bılemedıgım ıcın öylece beklıyorum :KK70:

kolay gelsın canım :) ben bı almaya baslayabılsem keske sadece bıkac parca bırseyler aldım sımdılık. ne alacagımı bılemedıgım ıcın öylece beklıyorum :KK70:
Daha erken zaten, yavaş yavaş al bence.. Acele etme:))) güaelce alınacaklar listesi yaparsın kendine

valla gözüm dönüyor çarşıya inince ne alacağımı şaşırıyorum :) ama kendimi frenliyorum çünkü ciddi ciddi bilinçsiz bi alışvriş olacak. bi liste yaptım şimdi onunla gezeceğim aartık yavaş yavaş toparlarım sanırım :) bir de park yatak mı önerirsiniz normal beşik mi bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba ?

Canım dediğim gibi benim ev dublex olduğu için odasına beşik, alt kata park yatak aldım. Sanırım park yatakla bir süre idare eden de çok. Biraz maddiyatla da ilgili. Ben ileride oyuncaklarını koyarım diye de aldım. Tabi bir de ikinci olunca (pek ara vermicem) ilkini ona yatırırım diye düşündüm. Belki onu sonlarabırakırsakn daha iyi olur. Düşünecek çok zamanın var :) Bu konuda kafa karışıklığı bile ne kadar keyif veriyor değil mi :))))

aynen canım. işin maddi kısmında degılım ama sadece en saglıklı verımı hangısınden alırım bılemedım cok farklı görüş ayrılıkları var. kafam allak bullak oldu .. bugun yıne bı cıkacagım carsıya bakalım tekrar gözden gecırecegım bakalım ne olacak :)

Kızlar ben de 7 haftalık hamileyim, ilk gebeliğim. Ben de hiç bilmiyorum neler alınır ne yapılır.
Yatak ve bebek arabası baktık sadece, biraz erken gerçi ama :)
Yatağını ikea'dan alıcaz. Park yatakların naylonumsu görüntüsünü sevmiyorum.
Arabasını da mamas papas armadillo flip alacağız gibi.
Değişmezse tabi fikirler.

Merhaba kızlar bende 33 haftalık hamileyim ilk aydan itibaren her ay birşeyler almaya yapmaya başladım şuan hiç eksiğim kalmadı gibi baya uzun bi süreç sürekli ne almalıyım nasıl olmalı onu aldım bunu da aldım şu kaldı gibi düşünceler bitmiyor :) rabbim sağlıkla kucağımıza almaya nasip eder inş

X