Aynı yollardayız :)) Öncelikle Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah. Ben alışverişlerimin bir kısmını annemle yaptım, gerisini kendim. Biz ilk başta bol bol zıbın, mendil, pijama aldık. Sayıca daha az olarak ikili takım, elbise, çorap vs aldım. Sonra oda takımı aldım. Yerleştirirken farkettim ki bebeğimin hiç üstü yok :)) Şimdi de ikili takım ve t-shirt aldım. Geceleri üşür diye 5 tane uzun kollu tulum, gündüzlere kısa kollu tulum aldım. Sanırım toplamda 15 kısa kollu zıbın, 8-10 uzun kollu zıbın, 5 uzun kollu tulum, 10 kadar kısa kollu tulum, 5-6 tane ikili uzun kollu takım, 5-6 takım iç çamaşırı takımı, bol bol mendil, yaklaşık 15 tane çorap, 7-8 kısa kollu t-shirt, yaklaşık 10 kadar alt pijama (ikili takımlardan çok önce aldığım için galiba fazla gelecek) aldım. Eldiven almam lazım sanırım. Kundak, battaniye onları annem aldı. Senin doğum yazın bitimine denk geliyor. Sanırım birazı kısa kollu, büyük kısmı uzun kollu kıyafetler alman gerekir. Ben de tam bilmiyorum aslında. Foruma bunu sormak için girmiştim. Kısa kollu giydirsem üşür mü diye? Bunun dışında ana kucağı, evim dublex olduğu için park yatak, 1 tane aylık bez paketi aldım. Şampuanı, kremi vs son aya bırakacağım. Bir de kendime doğum için tüm gecelik aldım. Ama emzirmek için düğmeli almayı unutmuşum :)) Tekrar almam gerekecek. Doğum çantası için zaten ayrı başlık var, oradan da faydalanabilirsin. Kıyafet alırken ben marka değil de kumaşa baktım. Yumuşak penye olmasına dikkat ettim. Bir de baskılı kıyafetler alırken sert olmamasına ve naylon baskı olmamasına dikkat etmek lazım galiba. Çünkü sert olursa bebeğin canı acır, naylon olunca da bebeğin göğsünü, karnını üşütürmüş. Ha bir de 3-5 tane önlük aldım. Benim aklıma gelenler bunlar. Az mı çok mu ben de bilmiyorum. Ama aldıktan sonra bi bakarsın, ne eksik diye. Ben güya tamamlamıştım ama dedim ya hiç üstü yokmuş :))) Kalan eksikleri de zamanla alabilirsin. Keyifli alışverişler :)))