Çocuk Hastalıkları Bebek anneleri yardım :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yorqunn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
173
22
18
Bebeğim 5 ay 11 günlük 10 gündür ek gıdaya ve mamaya geçtik kilo olmadığı için ama emzirmeye devam ediyorum kızım her gün kakasını yapıyor ama çok zorlanıyor ve sert bir şekilde yapıyor kakasını yaparken resmen kıvrandığını görüyorum ne yapmalıyım moralim bozuluyor

Kayısı şeftali armut gibi meyvelerin püresi rahatlatır bsğırsaklarını. 1 çay kaşığı zeytinyağı koy yoğurda yada çorba fln veriyorsan. Sık sık su ver. Zamanla düzene girer. İlk başladığımızda bizdede oldu aynı durum,bağırsaklar alışmaya çalışıyor tabi.

Bir çay kaşığı zeytin yağı verebilirsin canm ben kızım zorlanınca veririm bir zararıda olmaz hem. Poposunun acısıdığını düşünüyprsan popişinede biraz süre bilirsin birde kabız yapacak şeyler fazla yedirme geçmiş olşun ʚʚ̴ ू

Çocuk resmen işkence çekiyor zaten armut şeftali kayısı yoğurt ve havuç dışında daha bişey vermedim akşamları da sadece 2 kaşık ölçüyle aptamil kaşık mama veriyorum acaba omu yaptı

Doktoruna danıştın mı? Doktoruna da söyle bence.
Benim oğlumda işe yarayanlar;
gün kurusu dedikleri kayısıyı biraz su ile ocağa koyup iyice yumuşayınca blendırdan geçirip ya tek başına ya da yoğurda katarak verebilirsin.
Bir çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin, yeğenimde çok çabuk işe yarıyordu bu.
Poposuna zeytinyağı sürebilrisin ama bol bol (tuvaletini yaparken hem bi nebze rahat yapıyordu hem de yara vs olmuyordu)
Ben hipp marka kavanoz meyve pürelerinden de alıyorum arada. Armut ve kayısı benim oğlanın bağırsaklarını baya bi hızlandırıyor. Üstüne geçecek kadar vahim olabiliyor. Bunları verince bezi doldu mu diye tetikte bekliyorum, denemek istersen bilgin olsun :)
Bir de verdiğin mama kabız yapıyor olabilir, değiştirmeyi de denerdim sanırım ben. Arkadaşlarımdan duymuştum değiştirdiklerinde problemleri azalmış ama onların gaz sancısı da çok oluyordu. Ben mama kullanmadım hiç ama ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık problemi yaşıyoruz ara ara, tabii başlarda daha sık ve zorluydu ama şöyle söyliyeyim oğlum 11aylık halen düzenli bi ek gıda programımız yok ama halen ara ara kabız olur gene de. Yani kabızlık biraz da gıdalara alışma süreçleri sanırım, panik olma :)

Kabak versene . Yeşil kabak . Bebeklerin en rahat sindrdigi seydr o. Yoğurda zeytinyağı koy uykusundan uyanınca ver bi de beben yağı ile karnina masaj yap

Kayısıdan hoşaf yapıp içir yada kuru kayısıyı kaynat suyunu içir Canım. Bide bol su içir bağırsakları çalıştırır

Bebeğim 5 ay 11 günlük 10 gündür ek gıdaya ve mamaya geçtik kilo olmadığı için ama emzirmeye devam ediyorum kızım her gün kakasını yapıyor ama çok zorlanıyor ve sert bir şekilde yapıyor kakasını yaparken resmen kıvrandığını görüyorum ne yapmalıyım moralim bozuluyor
Tatlim merhaba ben 1 sene boyunca kizimin kabizligindan yakindim hatta burda konu acmisligim bile var dr a goturdum duphalac tedavisi uyguladik aylarca yurumeye baslayinca hop duzeldi hergun gunde 3 kere bile yapiyo simdi ara ara yine keci pisligi gibi oluyo ama yediklerinden kaynakli bak seftali kayisi kavun karpuz erik bol bunlari pure yap yedir probiyotikli yogurt da faydali elbette ama dr a gotur popoda catlak olmadan catlarsa poposu bu defa yapmak istemiycek o yapmadikca katilasacak kakasi yani kisir dongu mutlaka dr a gotur ve posali gidalar yedir cok gecmis olsun yuryyunce duzelecek az sabir

Kabak versene . Yeşil kabak . Bebeklerin en rahat sindrdigi seydr o. Yoğurda zeytinyağı koy uykusundan uyanınca ver bi de beben yağı ile karnina masaj yap
Üç gündür kabak yiyor zaten ama çok sert çıkıo kakası dün yağ verdim bi kaşık bide her ezdigim pure ye zeytin yağı zaten koyuyorum :/

Su veriyor musun?
Artık su vermeyede başla ve bence kaşık mamadansa aptamil devam sütü 2 numarayı ver
Çocuk sıvı alsın

havuç, muz ve şeftali verme canım, bunlarf kabızlık yapabilir.... mamayı da doktora danışıp değiştir

kayısı ve armut püresi iyi gelir aslında... incir de öyle... ama belki bebeğinin bağırsağı ek gıdaya hazır değildir... doktorunla konuş mutlaka... mama da tahıllı olmasın o da rahatsız ediyor olabilir

Çocuk resmen işkence çekiyor zaten armut şeftali kayısı yoğurt ve havuç dışında daha bişey vermedim akşamları da sadece 2 kaşık ölçüyle aptamil kaşık mama veriyorum acaba omu yaptı

canım bunları ver de porsiyonlar ne kadar,
benim oğlum da kilolu bebek olduğu için ben de erken başlamıştım ek gıdaya, ama çok çok yavaş.

mesela ablam 6 aylıkken başladı, o 3 gün ara ile değişik şeyler denedi, ben 4,5 aylıkken başladım, denediğim gıdalar arası daha uzundu, bir yiyeceğe alışması 2 haftayı bulduğu oluyor mesela, bir de çok çok az veriyordum, amacım 6. aya kadar ek gıda tadına alışması sonrasında öğün olarak alması idi.

sen şimdiden bir öğünde ek gıdaya geçti isen ve gıdaları peşi sıra başlattıysan alışamamış olabilir.
daha yavaştan almayı denemelisin bence.

Ben de kizima her gün şeftali yediriyordum çok feci kabız oldu. Sonrâ Bir internetten baktim erik çok iyi geliyormuş. Katı meyve sikacaginda mor erikleri sıktım içince akşama yapabildi.mama veriyorsan her biberonum içine bir çay kaşığı gerçek sızma zeytinyağından koy. Bizim doktorumuz öyle derdi hep

612, member: 490433"]Doktoruna danıştın mı? Doktoruna da söyle bence.
Benim oğlumda işe yarayanlar;
gün kurusu dedikleri kayısıyı biraz su ile ocağa koyup iyice yumuşayınca blendırdan geçirip ya tek başına ya da yoğurda katarak verebilirsin.
Bir çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin
yeğenimde çok çabuk işe yarıyordu bu.
Poposuna zeytinyağı sürebilrisin ama bol bol (tuvaletini yaparken hem bi nebze rahat yapıyordu hem de yara vs olmuyordu)
Ben hipp marka kavanoz meyve pürelerinden de alıyorum arada. Armut ve kayısı benim oğlanın bağırsaklarını baya bi hızlandırıyor. Üstüne geçecek kadar vahim olabiliyor. Bunları verince bezi doldu mu diye tetikte bekliyorum, denemek istersen bilgin olsun :)
Bir de verdiğin mama kabız yapıyor olabilir, değiştirmeyi de denerdim sanırım ben. Arkadaşlarımdan duymuştum değiştirdiklerinde problemleri azalmış ama
onların gaz sancısı da çok oluyordu. Ben mama kullanmadım hiç ama ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık problemi ya
şıyoruz ara ara, tabii başlarda daha sık ve zorluydu ama şöyle söyliyeyim oğlum 11aylık halen düzenli bi ek gıda programımız yok ama
halen ara ara kabız olur gene de. Yani kabızlık biraz da gıdalara alışma süreçleri sanırım,
panik olma :)
Benimkide 11 aylık sizinki kaç kilo.

mamasının içine bir çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin

Back
X