Doktoruna danıştın mı? Doktoruna da söyle bence.
Benim oğlumda işe yarayanlar;
gün kurusu dedikleri kayısıyı biraz su ile ocağa koyup iyice yumuşayınca blendırdan geçirip ya tek başına ya da yoğurda katarak verebilirsin.
Bir çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin, yeğenimde çok çabuk işe yarıyordu bu.
Poposuna zeytinyağı sürebilrisin ama bol bol (tuvaletini yaparken hem bi nebze rahat yapıyordu hem de yara vs olmuyordu)
Ben hipp marka kavanoz meyve pürelerinden de alıyorum arada. Armut ve kayısı benim oğlanın bağırsaklarını baya bi hızlandırıyor. Üstüne geçecek kadar vahim olabiliyor. Bunları verince bezi doldu mu diye tetikte bekliyorum, denemek istersen bilgin olsun :)
Bir de verdiğin mama kabız yapıyor olabilir, değiştirmeyi de denerdim sanırım ben. Arkadaşlarımdan duymuştum değiştirdiklerinde problemleri azalmış ama onların gaz sancısı da çok oluyordu. Ben mama kullanmadım hiç ama ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık problemi yaşıyoruz ara ara, tabii başlarda daha sık ve zorluydu ama şöyle söyliyeyim oğlum 11aylık halen düzenli bi ek gıda programımız yok ama halen ara ara kabız olur gene de. Yani kabızlık biraz da gıdalara alışma süreçleri sanırım, panik olma :)