Bebek ,bakıcı ,sorun ne?

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Merhaba arkadaşlar 22 aylık bir oğlum var son zamanlarda şunu farkediyorum oğlum ürkek özellikle yaşıtlarına karşı mesela birşeyi almak istese benim elimden tutup işaret ediyor çok üzülüyorum. Oğluna komşum bakiyor konuşma güveniyorum iyi bir insan ezdigini sanmıyorum ama oğlundan bir yaş büyük kızı var o biraz baskın bir karakter ondan korktuğunu özellikle a lgiladim.oğlumun özgüvenini çok önemsiyorum hiç istemiyorum böyle olmasını. Bakıcıya değiştiremez çünkü şu an başka sansim yok.ama bebegimin böyle olmasını istemiyorum.bu konuyu konussam eminim aramız bozulacak ve iyi olmayacak.biz aslında oğlumu kisitlamiyoruz çok üzülüyorum bunu yenmek için ne yapabilirim fikri olan var mi?

Merhaba arkadaşlar 22 aylık bir oğlum var son zamanlarda şunu farkediyorum oğlum ürkek özellikle yaşıtlarına karşı mesela birşeyi almak istese benim elimden tutup işaret ediyor çok üzülüyorum. Oğluna komşum bakiyor konuşma güveniyorum iyi bir insan ezdigini sanmıyorum ama oğlundan bir yaş büyük kızı var o biraz baskın bir karakter ondan korktuğunu özellikle a lgiladim.oğlumun özgüvenini çok önemsiyorum hiç istemiyorum böyle olmasını. Bakıcıya değiştiremez çünkü şu an başka sansim yok.ama bebegimin böyle olmasını istemiyorum.bu konuyu konussam eminim aramız bozulacak ve iyi olmayacak.biz aslında oğlumu kisitlamiyoruz çok üzülüyorum bunu yenmek için ne yapabilirim fikri olan var mi?
Bence komşunuza bırakmayın artık.
Aile büyüklerine bırakma ihtimaliniz varsa çok daha iyi olur.

Muhtemelen tam konusamiyordur benimde oğlum o aylarda şu istese bile elimden tutup mutfağa gotururdu ve bakıcı baktı o aylarda. . Ezildigini falan dusunmedim ben bakiciya verirken tepki gosteriyor mu ? Ağlıyor mu mesela yada o kızı gördüğünde. Benim oğlum bakiciyi gördüğünde boynuna atlardi. .

Bu Arada çocuğunuzu komşunuza bırakırken gitmek istemiyor gibi bir durumu var mı ?
En son bu Üvey anne muhabbetinden sonra herşey bekliyorum insanlardan

Herkese tavsiye ederim,uyaririm: kendi evinizde baksin bakici..ben cok pismanim cünkü..

Söyle düsünün bi de birinin yaninda annesi var ama onun yok..yazik yavrucaga..

Aileniz gelebilecekse bi süre idare etsinler..siz de bu arada yeni birini bulun

Canim canını sıkmak istemem ama keşke cocugu olmayan birini bulabilsem yani en azından aynı ortamda bakilmasacocuklar çünkü diyelim ki oyuncak araba var hem oğlun hem o kiz onun için ağladı sence konsun kime verir oyuncağı bence kendi kızına peki oğluna ne der sen baska seyle oyna sonuç ne olur başka bir çocuğa karşı isteklerinde oglun ürkek veya çekingen olur senin desteğiyle hareket eder anlatabildim mi .biraz karışık yazdım ama detaylara dikkat et

Neden kreşe göndermiyorsunuz?
Ben olsam en baştan vermezdim komşuya, iki küçük çocuk. Hangisiyle birebir ilgilensin? Kreşte ki durum profesyonel, tartışılmaz bile.
Diğer çocuğun oğlunuza karşı tutumu nasıl? Gözlemlemişsinizdir illa ki.

Baskasinin evinde cocuk daha da izole hisseder kendini..kendi evi,esyalari yoktur cünkü..zaten annesi de yoktur..

O eve hirli mi girer hirsiz mi cikar kontrol de edemezsiniz..

Her acidan sorunlu yani..bence krese vermeyin su asamada..cocuk izole olmanin skintisini yasiyor..lütfen ailenizdeki birine yalvarin..gelsin biraz baksin..siz de bu arada bakici ararsiniz..

Bulamam demeyin..inanin benim hic aklima gelmeyecek bi yerden karsima cikmisti..ama sormadigim yer,kisi birakmamistim..

Maalesef yaşadığım yer küçük bir ilçe kreş olsa hiç düşünmezdim.bugüne kadar baskasinin evine göndermeyi hep reddettim ama çaresiz kaldım. Aile buyukleriminde bakma olayı yok.komsuma güveniyorum ama ışte çocuk onunkide çocuk ne denirki ama şu an maalesef başka sansim yok.bu arada bakıcıya seviyor

Iki ay bakıcı aradım kaç kişi ile görüştüm ama hepsinde bir pürüz. Komşma cocugum evde çok yalnız sıkılıyor cocuklarla sosyalleşme olur diye düşündüm onlardan bireyler öğrenir ki oylede oluyor ama ışte o çocukta annesini kıskanıyor ve genelde oyuncak kavgası evet:(inanın su an en iyi ihtimal komşum. Zaten oğlum bu şekilde ürkek davranmasa başka bir sıkıntım yok.ama onun özgüveni çok onemli

Zaten en büyük sorun aslında orda çocuk zaten anneden ayri başka bi evde ve başka bi cocuk var ve herşey o çocuğun!!!o kendini orda zaten dışlanmış hissedecek komşunuz ne iyi olursa olsun.benim oglumda 21 aylık çok cekinir dışarda ben sırf bu yüzden bazi arkadaslarima gitmem bile bi bakıcı bulursunuz umarım veya ozel bi kreş vardır bizim burda ilcelerde var ama bilemem sizin yasadiginiz yeri.yavrunuza eziyet etmeyin annesi

Iki ay bakıcı aradım kaç kişi ile görüştüm ama hepsinde bir pürüz. Komşma cocugum evde çok yalnız sıkılıyor cocuklarla sosyalleşme olur diye düşündüm onlardan bireyler öğrenir ki oylede oluyor ama ışte o çocukta annesini kıskanıyor ve genelde oyuncak kavgası evet:KK43:inanın su an en iyi ihtimal komşum. Zaten oğlum bu şekilde ürkek davranmasa başka bir sıkıntım yok.ama onun özgüveni çok onemli

Bakin cocugun böyle olmasinin sebebi belli..komsunuzun kizi ve baska evde olmasi..ona yok buna yok diyorsunuz..

O zaman ne bekliyorsunuz ki tavsiye olarak?

Arkadaslara katiliyorum. Cocuk baskasinin evinde ve kendisinden 1 yas buyuk, daha baskin bir cocuk ve annesiyle vakit geciriyor. Haliyle ne o evi ne de oyuncaklari benimseyemiyor. Cocuklar icin aitlik ve mekanda kendini guvende hissetme cok onemlidir. Komsunuz ne kadar iyi olursa ne kadar iyi bakarsa baksin cocugunuz orada kendini ortama ait hissedemedigi icin gu en problemi yasayacak. Bence kres ihtimali yoksa bile evinizde bakabilecek birini bulmaya calisin.

Çocuğunuzun karakteri U anda oluşuyor şu anda, zorundasınız bakıcıya ama lütfen bunu da unutmayın. İyi bir kreşi tercih edin. Siz bu kadar özenirken üzerine, başka bir çocuğun bunu bozmasına izin vermeyin.

Bakin cocugun böyle olmasinin sebebi belli..komsunuzun kizi ve baska evde olmasi..ona yok buna yok diyorsunuz..

O zaman ne bekliyorsunuz ki tavsiye olarak?
Ona yok buna yok derken keyfimden demiyorum burda gerçekten bir kreş yok.evinde istedigim gibi bakılması için çok uğraştım hatta bu bakıcı krizinden eşimle defalarca aram açıldı kriterlerim yüzünden en sonunda başka bir secenegim olmadığı için bu kararı verdim.bazen peşin hükümlü olmamak gerek.bu arada oğlum 3 gün bakicida.diğer günler benimle ben acaba bu durumu bu şartlarda halledebilir miyim diye akıl danisiyorum çünkü su an başka şansım yok

Ona yok buna yok derken keyfimden demiyorum burda gerçekten bir kreş yok.evinde istedigim gibi bakılması için çok uğraştım hatta bu bakıcı krizinden eşimle defalarca aram açıldı kriterlerim yüzünden en sonunda başka bir secenegim olmadığı için bu kararı verdim.bazen peşin hükümlü olmamak gerek.bu arada oğlum 3 gün bakicida.diğer günler benimle ben acaba bu durumu bu şartlarda halledebilir miyim diye akıl danisiyorum çünkü su an başka şansım yok

Pesin hükümlümü olduk yani?

O zaman bunlar mantiksiz geldiyse mantikli bi cevap vereyim size..bence bakicinin kizini baska bi bakiciya verin..

Back
X