Bebek ,bakıcı ,sorun ne?

Pesin hükümlümü olduk yani?

O zaman bunlar mantiksiz geldiyse mantikli bi cevap vereyim size..bence bakicinin kizini baska bi bakiciya verin..
yani haklısınız bi yerde, iki çocuk bi arada olduğu sürece değişen bişey olmayacak
bakıcı çocğunu kaıya koyamaz, konu sahibinin de altrnatifi yok
demek ki yapacak pek bişey yok

Çocuk konuşamıyor,konuşsa belki neler anlatacak.biz iki gün abimlere gidiyoruz iki yaşında kızım dört yaşında onun oğlu var.anlaşamıyorlar.oysaki kızım kreşe de gidiyor paylaşmayı bilir,yeğenim de paylaşmayı bilir ama çocuklar birbirini sevemeyince ne yapabilirsinki.kızım diyor eve gidelim,yeğenim diyor eve gitsinler.belliki çocuğun çok etkileniyor kızdan

Kreş iyi bir seçenek bence ..
Bebek ve çocuk eğitme konusunda bilgili olmayan insanların çocuk bakmasına karşıyım ..
Buna anneanne ,babaanne ,konu komşu dahil ..

Merhaba arkadaşlar 22 aylık bir oğlum var son zamanlarda şunu farkediyorum oğlum ürkek özellikle yaşıtlarına karşı mesela birşeyi almak istese benim elimden tutup işaret ediyor çok üzülüyorum. Oğluna komşum bakiyor konuşma güveniyorum iyi bir insan ezdigini sanmıyorum ama oğlundan bir yaş büyük kızı var o biraz baskın bir karakter ondan korktuğunu özellikle a lgiladim.oğlumun özgüvenini çok önemsiyorum hiç istemiyorum böyle olmasını. Bakıcıya değiştiremez çünkü şu an başka sansim yok.ama bebegimin böyle olmasını istemiyorum.bu konuyu konussam eminim aramız bozulacak ve iyi olmayacak.biz aslında oğlumu kisitlamiyoruz çok üzülüyorum bunu yenmek için ne yapabilirim fikri olan var mi?
Belki şimdi bakıcı değişmek çok zor gelebilir ancak çocuğunuzun ömür boyu özgüvensiz biri olması daha zor bence. Başka bakıcı daha olmazsa bu yaşa uygun varsa kreş.

Ben hemşire bi kadınla tanismistim. Bebeğine bakıcı bakıyordu. Kadın evin içine 5 tane kamera koymuştu ya telefondan ya da bilgisayardan sürekli izliyordu.

Siz başkasının evinde baktirdiginiz için bakim şu kadın oğluma nasıl davranıyor bile diyemezsiniz. Komşunuz iyi bir kadındır illaki ancak gün içinde belki komşuları geliyor, belki eşi geliyor ve çocukla hiç ilgilenmiyor. 1 yaş büyük kız bebeğinizi hirpaliyor olabilir ve annesi buna müsaade ediyor olabilir. Bebeğinize nasıl davrandığını şu anda bilmiyorsunuz. Çocuğun tepkilerinden bir çıkarım yapmaya çalışıyorsunuz. Belki hersey çok iyi yaşının gerektirdiği bir durum.

Tamam kucuk ilcede kreş yok dediniz ama benim bildiğim kamu kurumlarının veya belediyenin kendi çalışanları için kreş bulundurma zorunlulugu var. Yani ilçe ne kadar küçük olursa olsun en azından kamuda çalışan annelerin kullandığı bir kreş vardır. İyi arastirdiniz mi?

Kreş işi kesinse evinizde bakacak bir bakıcı bulmalisiniz. Ayrıca mutlaka kamera da alın. Bakıcı da soyleyin kamera var izliyorum gün içinde deyin ki kayıt altına alındığını bilsin herhangi bişey yapamazsın. Nolur ne olmaz.

Bir de gün içinde konsunuza habersiz gidin. Bakın bakalım çocuğu besleme mi altı temiz mi herhangi bir sıkıntı var mi

hasssas konu. bakıcıyla konuşun bu durumu sonuçta komşunuzda olsa sizden para alıyor. ilgilensin. bize de bir ara komşumuz baktıydı annem boşuna para verdi hiç ilgilenilmedi bir kalvaltı filan çıkıyordu ben kendi odamda yalnız oturuyordum. çocuğunuzu bol bol konuşturun siz de konuşun.

Başka bakıcı düşünün derim. Sonuçta kendi çocuğuda var ve haliyle ilgisi bölünüyor ve büyük ihtimalle kendi kızını biraz kayırıyor,buda sizin çocuğunuza böyle yansıyor.
Çocuksuz yada çocuklarını büyütmüş biriyle anlaşın,gelip sizin evinizde baksın,kamerada koyun evinize,bunu bakıcınızla paylaşın tabi. Kafanız rahat olur.
Kreş yok diyorsunuz zaten,ailenizden biride bakamıyormuş,en makulu bu gibi görünüyor

Kreş ve evde baktırma imkanınız kesin olarak yoksa ücretsiz izin alsanız? Bu yaşlar çocuğunuzun gelişimi için çok önemli biliyorsunuz.

bu konularda pedagojik yaklaşım önemli,
o yüzden kreşe vermelisiniz.
çocuğun kişiliği ile de alakalı bir durum.
mesela benim oğlum içten duygusal ve çekingen bir çocuk, bebekliğinden beri böyle.
pedagoğumuz bu tarz çocukların teşvik edilmesi gerektiğini, özenli davranılması gerektiğini ve eğer baskı altında büyürlerse ezilen ve bunu normal gören bir çocuk olabileceğini söyleyerek bizi özellikle uyardı.

yani komşunuz iyi bakıyor bile olsa, bu konulara dikkat etmiyorsa sorun olabilir, bu akrabayla da olabilir.
sizin yerinizde olsam duygusal gelişime önem veren bir kreşe gönderirim.
22 aylık, 24 ayını tamamlamasını bekleyin, hem hastalık mevsimi geçmiş olur.

yorumları okumamıştım,
kreş ihtimali yokmuş.

kendi çocuklarım için bakıcı bakıyor olsaydım;
2 yaş civarı için yaşlı bir teyze bakardım, şöyle sevecen, sevsin sadece kuzuyu yeter,
4 yaş üzeri için, genç mümkünse pedagojik eğitim almış bir bakıcı tercih ederdim, çocuğun akademik gelişimi için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

İstediğinizi söyleyemeyeceğiniz birine nasıl oğlunuzu baktırabiliyorsunuz?
Çocuk sinyal veriyor size siz hala baktırmam lazım diyorsunuz..
Ona söyleyemem diyorsunuz..
Evladınız herşeyden kıymetli ama siz öyle davranmıyorsunuz..
Kreş yaşı gelmiş iyi bir kreş bulun vermelisiniz..
Kişilikleri oluşuyor bu yaşlarda..
İşinizi şansa bırakamazsınız..

Kreş yok bulunduğum yerde demişsiniz ben de şimdi okudum..
Başka bir çözüm bulacaksınız o zaman.
Bu yaşlarda edineceği davranışlarını kolay kolay değiştiremezsiniz sonra..

Çocuklu bakıcı yanlış karar...

Merhaba arkadaşlar 22 aylık bir oğlum var son zamanlarda şunu farkediyorum oğlum ürkek özellikle yaşıtlarına karşı mesela birşeyi almak istese benim elimden tutup işaret ediyor çok üzülüyorum. Oğluna komşum bakiyor konuşma güveniyorum iyi bir insan ezdigini sanmıyorum ama oğlundan bir yaş büyük kızı var o biraz baskın bir karakter ondan korktuğunu özellikle a lgiladim.oğlumun özgüvenini çok önemsiyorum hiç istemiyorum böyle olmasını. Bakıcıya değiştiremez çünkü şu an başka sansim yok.ama bebegimin böyle olmasını istemiyorum.bu konuyu konussam eminim aramız bozulacak ve iyi olmayacak.biz aslında oğlumu kisitlamiyoruz çok üzülüyorum bunu yenmek için ne yapabilirim fikri olan var mi?
bence konuşmaya çalışsanız da bi sizi suçlu çıkarmadığı kalır.yani hemen kendini savunur da savunur ve içten size kin de biriktirebilir.çocuğu gözlemlerseniz onun hal ve hareketleri size çok şey anlatır zaten.örneğin ben kızıma nasıl davranıldığını oyuncaklarıyla oynama şeklinden anlıyorum.çünkü kendisine nasıl davranırlarsa o da oyuncaklarına aynısını yapıyor.örneğin son bakıcıdayken ayıcığını alıp yere sert bi şekilde çarpıyordu sus sus diyerek.çok üzüldüm .şu an kreşe gidiyor sıkıntımız kalmadı şükür.y
yani demem o ki bebeğinizi iyi gözlemleyip emin olduktan sonra o bakıcıya vermeyin bence.kıyamam yavrularımız Allah a emanet

Kim bilir belki kamera şansı olsa sinirden fıttıracağınız,benim çocuğuma nasıl böyle davranabilirler dediğiniz,başını etini yesin parası da pulu da deyip işi bırakacağınız ne görüntülerle karşılacaksınız.Ben evladımı annem ve kvden başka kimseye güvenemem O imkan yoksa kreşe vermek en mantıklısı

Bir süre arkadasimin kizina baktim. Kizimla ayni yaştalardi cok da iyi anlasirlardi. Ama zamanla farkettim ki cocuk beni yada kizimi ne kadar severse sevsin sanki kendini bizim evde kotu hissediyordu. Kizima surekli benimle ilgili daha dogrusu "anne" temali sorular soruyordu. Belli ki benim kizimin yaninda oluşum, ama onun annesinin yaninda olmayisi onu rahatsiz etti. Arkadasima bunu anlattim. Ben artik bakmiyim canim. Cocuk icin iyi olmadi dedim. Bakmayi biraktim. Kres dicektim ama o şansiniz yokmus. Ben yaninda cocugu olmayan hatta evinize gelecek birini bulmanizi oneririm. Mumkunse bir sure izin alin isten bakiciyla birlikte bir sure ayni evde olun. Hem oglunuz alismis olur hem de siz gozlemlemis olursunuz.

Yanlış anlamada ihtiyacın yoksa çalışma otur kendin bak çocuğuna ben karşıyım böyle cocuk 3yasina gelene kadar anne baksin sonra çalışabilir durumun elveriyorsa geciniyorsaniz haftada 2kere et yiyecegine 1kere et ye cocugunla kal

Destekleyen msjlara çok teşekkür ederim.cocugum benim için en kıymetli şey tabikide yoksa bunu burada yazmazdim.tekrarlıyorum kreş ihtimali yok gerçekten yok yani neden yalan söyleyeyim.olsa emin olun hiç düşünmezdim.evde bakıcı olayını çok direttim ve komşum olmasa asla genede başkasına gondermezdim.komsumda eğitimli çocuk konusunda deeyimli bir insan.ogluma çok artısı oluyor görebiliyorum bunu somut bir şekilde. Diğer taraftan onun kizida henüz küçük o yüzden kimseyi suclayamam olay sanırım oyuncak üstüne alevleniyor.ama yeniden evimde bakacak birini arayacağım ama inanın çok cabaladim hiçbiri icime sinmedi hicbiri:( bu yüzden o an en mantiklisi buydu.birde oğlum niyetlere gitmeyi çok seviyor evde sıkılıyor bu yüzden belkide farklılık olur diye düşündüm ama böyle oldu:( yeniden ümitsizce de olsa bakıcı arayacağım çünkü oğlumun kişiliği herşeyden önemli teşekkür ederim.

Back
X