Bebek bakıcımız sürekli izin istiyor

kadesa

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
25.770
28.933
798
Arkadaşlar benim 19 aylık ikiz oğullarım var ve çalışan bir anneyim..bebeklerime bakıcımız bakıyor ve genel olarak memnunum.sene başında anlaşırken saat olarak sabah 8-akşam 16.30 olarak konuşmuştuk.sabah gelişlerinde bir problem yok,akşamda pek sorunumuz yok.hiçbir zaman 16.30'a kadar tutmadım onu zaten.ben öğretmenim,14.30 da evde oluyorum genelde ve ben eve gelince onu gönderiyorum.evimde yabancı birinden çok hoşlanmıyorum çünkü.tek daha rahat ediyorum.3 aydır yani işe başladığından beri hep 2 saat önce gitmiş oluyor.bunu da hiç dert etmedim.ancak hep erken yollamama rağmen ikide bir işim var deyip izin istiyor benden.ayda 2-3 kez diyelim..ve her seferinde de izin verdim.bu akşamda aradı yarın bankada işim var 1 de çıkabilir miyim diye.ben okul müdürümden izin alamayacağımı söyledim,daha bugün 1 saat izin aldım çünkü oğlumun biri rahatsızdı onu doktora götürdük.annemle aynı şehirde yaşıyoruz.eğer annemin işi yoksa ve gelirse olur yoksa zaten bankalar 17.30'a kadar açık dedim.yetişirsin dedim.ama ısrarla 1'de çıkmam lazım diye tutturdu.annemi aradım çok sinirlendi,ben gelir bakarım ama zaten hergün çok erken yolluyorsun birde ikide bir izin almak da neymiş falan dedi.çok haklı aslında.kendimi enayi yerine konuluyormuş gibi hissettim..

şimdi ben yalan söyleyip annemin işi varmış,bankaya 14.30 dan sonra git mi desem acaba?yalan da söylemek istemiyorum,içim hiç rahat değil ama bu şekilde kendimi de kullandırmak istemiyorum.bir değil iki değil!.ne yapacağımı şaşırdım..sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim?siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Bir limit koyun ve bu limitin üzerinde sizden izin alırsa o saatlerin bedelini maaşından keseceğinizi söyleyin..

arayı açmamak lazım,,, belliki bankada işi yok başka bi işi var dediğin gibi bankalar 5 e kadar açık, doğru söyleyip gitme desen ortam gerilir bu durumda pembe bi yalana başvurabilirsin tabiki,,sonuçta annenin işinin olması çok normal... kendini kötü hissetme bence sen haklsıın sadece ona ters gözükmemek için böyle yapman gerekiyo...

Aslında ilk önceleri açık açık konuşayım dedim,bu durumdan rahatsız olduğumu bilsin istedim.ama bu konuda deneyimli arkadaşlarım eğer konuşursam sinir olup bana tavır alabileceğini ve bebeklere de bunu yansıtabileceğini söylediler.bu da beni ürküttü açıkcası çünkü konu evlat olunca elim kolum bağlanıyor.ona emaaet ediyorum çocuklarımı sonuçta.laf çarpıtabilen biri de değilim ki o şekilde anlamasını sağlayayım.

bence çocuğunuza baktığı için soğutmamak lazım ama sizin için çalıştığınıda düşünürseniz profesyonel tutum sergilemekte lazım. Alıp karşınıza konuşmalısınız bence. Ona çocuklarınızı ve evinizi keyfinizden emanet etmiyorsunuz sonuçta. Benim fikrim kırıcı olmadan ama yeterli derecede sertlikte sıkıntınızı dile getirmenizden yanadır her seferinde farklı bir bahane bulamazsınız

bence çocuğunuza baktığı için soğutmamak lazım ama sizin için çalıştığınıda düşünürseniz profesyonel tutum sergilemekte lazım. Alıp karşınıza konuşmalısınız bence. Ona çocuklarınızı ve evinizi keyfinizden emanet etmiyorsunuz sonuçta. Benim fikrim kırıcı olmadan ama yeterli derecede sertlikte sıkıntınızı dile getirmenizden yanadır her seferinde farklı bir bahane bulamazsınız

Çok haklısınız,konuşmak en kesin çözüm ama insanlar çok değişik olabiliyor.siz A diyorsunuz karşıdaki bunu B olarak anlayabiliyor.zaten keskin konuşan,sert yapıda biri değilimdir.bugün telde izin olayının zor olacağını anlatmaya çalıştım aslında ama hala o kendi derdinde.ben 14.30 da geliyorum o zaman çık diyorum hala olmaz diyor!

Yarın istediği saatte çıkmasına izin verin bence. Belki gerçekten işi vardır, banka olmasa bile önemlidir belki... Ama bundan sonra saatinden önce evde olsanız bile çıkmasını söylemeyin ve çıkmasına müsaade etmeyin.

Çok haklısınız,konuşmak en kesin çözüm ama insanlar çok değişik olabiliyor.siz A diyorsunuz karşıdaki bunu B olarak anlayabiliyor.zaten keskin konuşan,sert yapıda biri değilimdir.bugün telde izin olayının zor olacağını anlatmaya çalıştım aslında ama hala o kendi derdinde.ben 14.30 da geliyorum o zaman çık diyorum hala olmaz diyor!

Aslında neredeyse hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Kışın saat 16 da çıkıyorum bende ve 7 ye kadar kalmasını konuştuğumuz halde saat 16 30 da yolluyorum genelde ama yine de memnun değiller. Sorun şu ki zayıf noktamızı iyi biliyorlar ve çokta güzel kullanıyorlar. Bence herşeye rağmen derdinizi dile getirebilirsiniz. Bunun için kırıcı bir yol seçmek zorunda değilsiniz. Bakıcınızı tanıyorsunuzdur kırmadan anlatamanın mutlaka bir yolunu bulursunuz

Arkadaşlar benim 19 aylık ikiz oğullarım var ve çalışan bir anneyim..bebeklerime bakıcımız bakıyor ve genel olarak memnunum.sene başında anlaşırken saat olarak sabah 8-akşam 16.30 olarak konuşmuştuk.sabah gelişlerinde bir problem yok,akşamda pek sorunumuz yok.hiçbir zaman 16.30'a kadar tutmadım onu zaten.ben öğretmenim,14.30 da evde oluyorum genelde ve ben eve gelince onu gönderiyorum.evimde yabancı birinden çok hoşlanmıyorum çünkü.tek daha rahat ediyorum.3 aydır yani işe başladığından beri hep 2 saat önce gitmiş oluyor.bunu da hiç dert etmedim.ancak hep erken yollamama rağmen ikide bir işim var deyip izin istiyor benden.ayda 2-3 kez diyelim..ve her seferinde de izin verdim.bu akşamda aradı yarın bankada işim var 1 de çıkabilir miyim diye.ben okul müdürümden izin alamayacağımı söyledim,daha bugün 1 saat izin aldım çünkü oğlumun biri rahatsızdı onu doktora götürdük.annemle aynı şehirde yaşıyoruz.eğer annemin işi yoksa ve gelirse olur yoksa zaten bankalar 17.30'a kadar açık dedim.yetişirsin dedim.ama ısrarla 1'de çıkmam lazım diye tutturdu.annemi aradım çok sinirlendi,ben gelir bakarım ama zaten hergün çok erken yolluyorsun birde ikide bir izin almak da neymiş falan dedi.çok haklı aslında.kendimi enayi yerine konuluyormuş gibi hissettim..

şimdi ben yalan söyleyip annemin işi varmış,bankaya 14.30 dan sonra git mi desem acaba?yalan da söylemek istemiyorum,içim hiç rahat değil ama bu şekilde kendimi de kullandırmak istemiyorum.bir değil iki değil!.ne yapacağımı şaşırdım..sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim?siz olsanız ne yapardınız?

ısrarla 1 de çıkmam gerekiyor derken size bir açıklama yapmadı mı? yani nedenini söylemedi mi? bizlerde izin alırken sonuçta neden belirtmiyor muyuz?
bütün ipleri bakıcınıza vermeyin, nede olsa ben çocuklarına bakıyorum, benle iyi geçinmeli diye düşünmesin, çocuklara zarar verebilecek veya kötü davranabilecek biri ise bunu zaten yapar. bence bakıcı için tek sorun olabilecek nokta çocukların kendisine düşkün olması halinde işi bırakması olabilir. sizin bakıcıdan sizden daha ballı bir yer bulamaz bence. tabi yarım gün çalışmayı düşünmüyorsa.

Bakıcının çalışma saatleri çok güzel. Bence siz ilk hatayı eve geldiğinizde hemen onu yollamakla yapmışsınız ve oda doğal olarak çalışma saatini 14.30 çekmiş (klasik çalışan psikolojisi) bence bu ara evde birinden hoşlanmasınızda yollamayın 16,30 a kadar kalsın. Verdiğiniz izni 16,30 üzerinden verin. Yada tahammül edemem derseniz izin istediğinde, zaten seni hergün 2 saat erken çıkarıyorum ekstra birşey yapamam deyin.

Zaten bakıcıların en büyük kozu, bana birşey diyemezler çocuklarına bakıyorum düşüncesidir. Ama evde patron kim iyi bilinmeli.

Birde verdiğiniz ücret piyasa şartlarının altında mı ? Yani sizin işi kaybetmekten korkusu yok mu ? Ben bu paraya havada karada iş bulurum diyorsa, size eyvallahı olmaz ve hassas karnınıza çalışır.

Ama siz herşeye rağmen genede memnunsanız, (para + bakım) izinlerine eyvallah demekten başka çareniz yok gibi duruyor. Yoksa karşınıza alıp konuştuğunuzda konuşma illaki , işine geliyorsaya yada işime gelmiyora gidecektir.

Son düzenleme:
açıkça konuş cnm bak ben seni 16,30 a kadar bekletmeyip erkenden herzaman gönderiyorum ama sanki biraz süistimal ediyorsun gibi de aslında bunu siz değil kayınvalideniz desin bence sizle soğumasın sonuçta çocuklara bakıyor ayrıca asla 1,00 de çıkartmayın asla saat 4,30 dan sonra banka boş oluyor zaten ozaman bile haldebilir......

sizin yerinize kayınvalideniz görüşsün seninle 16,30 anlaşıldığı eğer saat kısalttıysak ücretide ona göre ayarlayalım desin yani anneniz de olabilir bu söyleyen ama mutlaka deyin yoksa daha çok enayi yerine konulursunuz o sevgilisiyle görüşecektirde ondan izin istiyordur yoksa banka 17,30 a kadar açık ne alaka 1,00 de çıkmam lazm

taviz vermeyin bence daha çok problem çıkabilir

yorum yapan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum..dediğiniz gibi ben yanlışı en başından yaptım.mesaisini azaltmaya başladım ve o da buna alıştı.taviz tavizi doğurur dedikleri bu olsa gerek.ber alıştırdım onu ve şimdi bunun acısını çekiyorum.bundan sonra erken yollamamaya gayret edicem.bazı arkadaşlar bakıcımdan memnun olup olmadığımı sormuş..bu izin konusu hariç çok memnunum,çocuklarıma çok temiz ve güzel bakıyor.gözüm arkada kalmıyor hiç.bir de ikiz oldukları için pek kimse bakmaya yanaşmıyordu,gözleri korkuyordu sanırım.bu bakıcı Allah'ın nimeti gibi geldi bize.seviyeli,saygılı bir bayan.ama benide enayi yerine koyduğu belli..ücret konusuna gelince verdiğim rakam gayet iyi.küçük bir şehirde yaşıyoruz ve buraya göre normal bir ücret veriyorum.

bu arada sabah izin veremeyeceğimi,14.30 dan sonra gidebileceğini söyledim bu sefer ne dedi biliyor musunuz?banka işi birden avukut işine döndü.eşim avukattan 13.30'a randevu almış dedi!yani yalan söylüyor bana ve söylediği yalanı da unutuyor..büyük ihtimalle gün gibi bir toplantısı var..

açıkça konuş cnm bak ben seni 16,30 a kadar bekletmeyip erkenden herzaman gönderiyorum ama sanki biraz süistimal ediyorsun gibi de aslında bunu siz değil kayınvalideniz desin bence sizle soğumasın sonuçta çocuklara bakıyor ayrıca asla 1,00 de çıkartmayın asla saat 4,30 dan sonra banka boş oluyor zaten ozaman bile haldebilir......

sizin yerinize kayınvalideniz görüşsün seninle 16,30 anlaşıldığı eğer saat kısalttıysak ücretide ona göre ayarlayalım desin yani anneniz de olabilir bu söyleyen ama mutlaka deyin yoksa daha çok enayi yerine konulursunuz o sevgilisiyle görüşecektirde ondan izin istiyordur yoksa banka 17,30 a kadar açık ne alaka 1,00 de çıkmam lazm

taviz vermeyin bence daha çok problem çıkabilir

yorumunuz için teşekkürler..k.validemle aynı şehirde yaşamıyoruz.o daha hiç görmedi bakıcımızı.aslında annem konuşmak istiyor ama ben kararsızım bu konuda.kendi işimi başkasına yaptırmak istemiyorum.

Neden annemin işi çıktı diye yalan söyleyeceksiniz ki?
Bir anlaşmanız var ve siz zaten esnek davranıyorsunuz.
Kurallarınız kesin olsun ve bunu açıkça konuşun
Sonuçta ev temizliği için gelen bir yardımcı değil bu rahat insiyatif kullanabileceğiniz

yorumunuz için teşekkürler..k.validemle aynı şehirde yaşamıyoruz.o daha hiç görmedi bakıcımızı.aslında annem konuşmak istiyor ama ben kararsızım bu konuda.kendi işimi başkasına yaptırmak istemiyorum.

cnm senin konuşmamanı sen belki çocuklarıma bakıyor kötü olmak istemem diye düşünürdün diye dedim.... kayınvaliden konuşunca ayağını dek alır ve senlede kötü olmaz diye eğer ben de konuşabilirim diyorsan konuş ama yalancı üstelikde çocuklar küçük asıl bukadar emin oldunuz bakımından :26: neyse ben bekarım anlamadığım için sordum yanlış anlaşılmasın

Back
X