9 aylık oğlumla bugün dışarı çıkalım dedik. Kanguruya koydum hem işlerimi halledecektim otobüs durağında beklemeye başladık önce bir abla geldi
-'ne diye kıstırmışsın kız sen o çocuğu öyle'Dedi
-biri kangurunun ön tarafının bebeği rahatsız ettiğini söyledi (ağzına gelmiyor göğsünün biraz üstünde bitiyor)
-biri terlediğini çocuğu hasta edeceğimi söyledi söyledi (altında kısa kollu üstünde de hırkası vardı terlememişti )
- ağzını sileyim dedim ıslak mendiliyle onları yıkamadan kullanmamam gerektiğini başka biri. Neyse indik
Bebeğin keyfi yerindeydi dönüş için tekrar otobüse bindik ve oğlum ağlamaya başladı bütün gün hiç uyumadı evde sabahtan bakıcısıyla da uyumamış
Otobüste feryat figan. Ve yine kadınlar benle iddialaşmaya başladı her ne kadar uykusu var desem de
-bu çocuk susamış (denedim içmedi)
- kangurudan rahatsız ( değil ama çıkarayım dedim susmadı )
-karnı mı aç( bir buçuk saat kadar önce güzelce yemişti bu kadar çabuk acıkmasına imkan yok diyecektim ki cevap vermeyi kestim ama...
Ablalar devam etti. Çocuğun dilinden anlamamakla suçladılar. Bugün hepiniz bana denk geldiniz herhalde dedim indim arabadan..
Evet bebeğin uykusu vardı ve eve daha varmadan kanguruda uyudu
Bir çocuğun dilinden en iyisi annesi anlar bunu bazı insanlara anlatmak zor. Bir de yaşını küçük görünce sanki yolda tecrübesiz bir insan görsek de müdahale etsek bu kadar tecrübe bu yaştan sonra boşa gitmesin diye bekliyorlar..