Bebek bakımına müdahale eden 40 yaş üstü ablalar

Themiscan

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
2.662
4.918
333
9 aylık oğlumla bugün dışarı çıkalım dedik. Kanguruya koydum hem işlerimi halledecektim otobüs durağında beklemeye başladık önce bir abla geldi
-'ne diye kıstırmışsın kız sen o çocuğu öyle'Dedi
-biri kangurunun ön tarafının bebeği rahatsız ettiğini söyledi (ağzına gelmiyor göğsünün biraz üstünde bitiyor)
-biri terlediğini çocuğu hasta edeceğimi söyledi söyledi (altında kısa kollu üstünde de hırkası vardı terlememişti )
- ağzını sileyim dedim ıslak mendiliyle onları yıkamadan kullanmamam gerektiğini başka biri. Neyse indik
Bebeğin keyfi yerindeydi dönüş için tekrar otobüse bindik ve oğlum ağlamaya başladı bütün gün hiç uyumadı evde sabahtan bakıcısıyla da uyumamış
Otobüste feryat figan. Ve yine kadınlar benle iddialaşmaya başladı her ne kadar uykusu var desem de
-bu çocuk susamış (denedim içmedi)
- kangurudan rahatsız ( değil ama çıkarayım dedim susmadı )
-karnı mı aç( bir buçuk saat kadar önce güzelce yemişti bu kadar çabuk acıkmasına imkan yok diyecektim ki cevap vermeyi kestim ama...
Ablalar devam etti. Çocuğun dilinden anlamamakla suçladılar. Bugün hepiniz bana denk geldiniz herhalde dedim indim arabadan..
Evet bebeğin uykusu vardı ve eve daha varmadan kanguruda uyudu
Bir çocuğun dilinden en iyisi annesi anlar bunu bazı insanlara anlatmak zor. Bir de yaşını küçük görünce sanki yolda tecrübesiz bir insan görsek de müdahale etsek bu kadar tecrübe bu yaştan sonra boşa gitmesin diye bekliyorlar..

Cocuk yapan, cocuk uzmanı sanıyor kendisini klasik. Duymamış gibi yap veya tersle gitsin ne diye umursuyorsun.

insanların çok bilmiş olmaları yetmiyor bir de başkalarına karışmayı kendilerinde hak görüyorlar. ellerinde olsa linç bile ederler. terbiyesizlik.

Bana da diyorlar ben de "merak etmeyin ne sikintisi oldugunu biliyorum" diyorum. Daha hastaneden cikarken portbebedeki ogluma hastaneden cikarken asansorde teyzenin teki "ay gomulmus cocuk nefes alamiyor" dedi. Ben sarlayacaktim ama oglum babasindaydi esim de sakince kontrolun bizde oldugunu soyledi. Dedim dakkika bir gol bir daha cok cekecegim var anlasilan.

Akil vermeyi çok seven insanlarimiz var malesef..
Bizde maruz kaliyoruz onlara sık sık.
Kızımı pusete yatirdigim zamanlar - Ayyy o cocuk kambur olacak.Diyenlerle cok karşılaştım.

Oglum 4 yasinda ve minyon tipli bi çocuk dışarıda bizi görüp -kardesi olunca buna bakamamissin küçük kalmis yazik (20 aylik kizim abisinin tam tersi tombis tir biraz).

Daha neler neler .Artik takmamayi ogrendim.

Kızım bebekken ilk basta cok sinir oluyordum simdiyse duymamazliktan geliyorum. Kızım 2.5 yasinda hala kiyafetinin inceligine sacinin sekline vs laf edenler oluyor.sanki duymamis gibi yapiyorum ,uyuz oluyorlar bence dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…