Bebek Bakımında İş Bölümü

woodhousemma

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
312
606
23
Merhabalar herkese Bebek bakımı konusunda eşinizle nasıl bir iş bölümü yaptığınızı merak ediyorum. Eşiniz zorunlu durumlarda mı taşın altına elini koyar yoksa dengeli bir biçimde paslaşarak mı gidiyorsunuz? Yüzdeye vurursak kendinize/eşinize ne verirsiniz?

Ben hafiften terelelli bir hal almaya başladım da sizlerde durum nasıl öğrenmek istedim. Anneye illaki daha fazla sorumluluk düşüyor ama kendinize vakit ayıracak durumunuz oluyor mu? Dinlenecek, tamamen size ait minik de olsa zamanınız?

Biz bizimkini %50-50 bölüştük.
Ben bebekle ilgilenirken o ev işlerini üstlendi. Yemek, çamaşır, temizlik, bebeğin biberonları, vs vs vs...ondaydı.
Bebeğin bütün işleri de bendeydi. İşte banyosu, uyutması, bezi, beslemesi... vs
Biz ilk 1-2 ay eve ziyaretçi veya yardım almadığımız için herşeyi ikimiz yaptık. Kızım ve eşim de hızlıca bağ kurdular öyle olunca.

Biz hiç bir iş bölümü yapmadık eşimin işleri zaten çok yoğun strssliydi. Her işle ben ilgilendim . Yemek temizlik bebek bakımı kendimin kişisel bakımlarım her iş devam etti

Eşim izinli olduğu dönem ev işlerini halletti yemk vs ama şimdi maalesef akşam yedi buçukta geliyor o saatten sonra da yemek yap et vs ondan beklesem aç aç beklemiş oluyorz. Zaten yorgun dönüyor bir şey isteyemiyorum açıkçası. Sadece gelince kucağına alıp seviyor pışpışlıyor bende o sürede kişisel işlerimle işgileniyorum banyo vs. Ama biz daha 18 günlüğüz sonra ne olur bilmiyorum

1-2aylık olana kadar hep bendeydi eşimde ilgilenşyordu ama bez değiştirme uyutma vs yapamıyordu bizim oğlanın doğumda köprücük kemiği kırıldı zarar verirrim diye korkuyordu simdi 10aylık esim izinliyken oğlanla görüsmüyoruz desem yeridir full onda cok zor hareketli bi cocuk ben de 20haftalık hamileyim biraz yoruyo beni açıkcası eşim yokken krizlere giriyorum o evdeyse o çocukla ilgilenir ben ev işi yemek vs ilgilenirim allahtan eşim vardiyalı calısıyor hep sabah gidip aksam gel yapmıyor tek sıkıntı gece vardiyası 2.bebis de gelince eşim gecedeyken biz ne yapıcsz bilmiyorum bakalım allah büyüktür

Eşim asla ilgilenmiyor bebek bakımıyla :) oğlum 5 aylık bir kere altını değiştirdi şimdiye kadar yapamadı onu da biberonla besleniyor o da bende. Gece sabaha kadar bende. Bir kere uyandırmadım şimdiye kadar çünkü beyefendi çok zorlanıyormuş yoruluyormuş, 15 dakika duşa girsem bile zor oyalıyor bu yüzden bebeği tamamen ben ele aldım, eşim yemek yapıyor çamaşır ütü onda alışveriş onda yani adaletli bir iş bölümü değil tabi ki. Ben haşat oluyorum gün sonunda ama haşat olmaya alıştım sanırım kendime asla vakit ayıramıyorum tabi ki, nerde o eski bakımlı süslü püslü hallerim sosyalliğim… kalmadı hiçbiri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…