• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek baskisi

Hiçte geç kalmış değilsiniz. 20 li yaşları rahat rahat tadını çıkara çıkara geçirip evlilik yapmışsınız.Ssanki 50 yaşında çocuk dogurcaksiniz gibi moralinizi bozmuşlar kalki ki o yaştata doğrulur. Komşumuz 45 yaşında dogurdu
Öyle gerçekten hatta 30 da evlendigimde hiçbir şey kaybetmemisim cidden. Sorumluluk çoğu güzel yanları olsa da :) evet bende az da olsa duyuyorum 40 uzeri dogum yapan Allah isterse her şey olur valla

27 yaşında anne oldum cevremdekilere göre 30 olmadan ikinciyi de yapmalıydım o baskiyı hala hissediyorum 30 oldun 30 dan sonra cocuk zor olur bir tane daha yap falan diye ama bakacak olan benim sonucta cevreye bakarsak evlenir evlenmez hamile kalip dogum yaptiktan 3 ay sonra tekrar hamile kalip perisan olmamızı beklerler.Evlendikten sonra en az 1 yil 1 bucuk yıl sonra cocuk düsünülmeli bence

Masallah istediğiniz gibi olmuş Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin mantikli aslinda 2 sene planda yok demek bende öyle diyim sorana zaten sormamasi gerekiyor da onların patavatsizligi işte..
Ne kadar sorarlarsa sorsunlar aynı cevabı verin eninde sonunda vazgeçiyorlar.

İnsan hazır olmadan çocuk düşünmemeli. Siz boş verin büyüklerin ne söylediğini, eşinizle ortak vereceğiniz karar kimseyi ilgilendirmiyo. Kaldı ki eskiler çok daha genç evleniyormuş. Evlilik yaşı da değişti. 30 büyük bir yaş değil.

27 yaşında anne oldum cevremdekilere göre 30 olmadan ikinciyi de yapmalıydım o baskiyı hala hissediyorum 30 oldun 30 dan sonra cocuk zor olur bir tane daha yap falan diye ama bakacak olan benim sonucta cevreye bakarsak evlenir evlenmez hamile kalip dogum yaptiktan 3 ay sonra tekrar hamile kalip perisan olmamızı beklerler.Evlendikten sonra en az 1 yil 1 bucuk yıl sonra cocuk düsünülmeli bence
He biri bitti ikinci bide hadi yaptik diyelim eee sonra? Yani bunu sorana zararı ya da yararı ne boş insanlar gerçekten.
Kesinlikle dediginiz gibi böyle beklerler. Bencede 1.5 hatta 2 sene ideal önce evliligin otursun eşini tart biç şakası yok çünkü bu işin

İnsan hazır olmadan çocuk düşünmemeli. Siz boş verin büyüklerin ne söylediğini, eşinizle ortak vereceğiniz karar kimseyi ilgilendirmiyo. Kaldı ki eskiler çok daha genç evleniyormuş. Evlilik yaşı da değişti. 30 büyük bir yaş değil.
Kesinlikle zaman değişti farkinda olmaları lazım artık. Çok teşekkür ederim cevabınız için 😊

Ay ben kimi tanıdıysam cocuk yapma sakın yapma diyen tipler doluydu cevremde de :-) hiç yap diyen yoktu yaşımda 31 , kendi isteğimle yaptım simdi de bir tane yeter diyorlar sanki fikir istiyormusuz gibi ki benim düsüncem de birtane yeter.

Sen dogurunca onlar mı bakacak Allah aşkına. Ne zaman hazır hissedersen o zaman, hiç hazir hissetmezsen de hiç olmaya da bilir. İlla herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yok. Çok çocuk isteyen kendi yapsın 😅

Bende yakında 29 olucam 4.5 yıldır evliyim soranlari tersliyorum güzel cevap vermekten anlamıyorlar ki zaten biz istiyoruz bir kayıp yaşadık herkese her şeyi anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Tersleyince gayet güzel susuyorlar herkese tavsiye ederim

Ay ben kimi tanıdıysam cocuk yapma sakın yapma diyen tipler doluydu cevremde de :-) hiç yap diyen yoktu yaşımda 31 , kendi isteğimle yaptım simdi de bir tane yeter diyorlar sanki fikir istiyormusuz gibi ki benim düsüncem de birtane yeter.
Ay ne güzel çevre 🤣 yani fikir istemiyoruz ama herkesin beyni yok fikri var hep. Neyse ki sizinkiler modern düşünceliymiş hayırlı olsun bu arada 🥰

Ay ne güzel çevre 🤣 yani fikir istemiyoruz ama herkesin beyni yok fikri var hep. Neyse ki sizinkiler modern düşünceliymiş hayırlı olsun bu arada

Sen dogurunca onlar mı bakacak Allah aşkına. Ne zaman hazır hissedersen o zaman, hiç hazir hissetmezsen de hiç olmaya da bilir. İlla herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yok. Çok çocuk isteyen kendi yapsın 😅
Tabiki bakmayacak umurlarinda bile olmuycam. Evet yani belki benim psikolojim çocuk bakmaya elverişli değil herkes yapicak diye kural varmış gibi resmen. Bence de.

Ay ne güzel çevre 🤣 yani fikir istemiyoruz ama herkesin beyni yok fikri var hep. Neyse ki sizinkiler modern düşünceliymiş hayırlı olsun bu arada
Aslında bu da iyi değil çocuk istiyordum isteyen birine de yapma diye baskı yapılmamalı keşke kimse kimseye karışmasa 🤭

Bende yakında 29 olucam 4.5 yıldır evliyim soranlari tersliyorum güzel cevap vermekten anlamıyorlar ki zaten biz istiyoruz bir kayıp yaşadık herkese her şeyi anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Tersleyince gayet güzel susuyorlar herkese tavsiye ederim
Allah gönlünüze göre versin inşallah istediğiniz vakitte huzurla sağlıkla 🤲 işte belki kendi içimizde taktığımız birseyler var yani niye uğraşalım bide üstüne milletin cenesiyle. Tersleyince de terbiyesiz gelin olursun kesin

Merhabalar 30 yaşındayım 6 ay önce evlendim. Fakat şimdiden baskı var zaten geç evlendin hemen bebek düşün yok 30 dan sonra enerjin kalmıyor zor bakarsın yok yaş ilerledikçe dogum daha tehlikeli oluyor. Ben çocuk için evlenmedim ki tamam hazır olunca o da olur ama şimdi daha 6 aylık evliyken kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Napim kendimi mi atim 30 a geldim diye sırf yaş sorunu yüzünden kendimi hazır hissetmeden çocuk mu düşüneyim yani şu büyüklere sinir oluyorum var mı geç dogum yapan ve gerçekten dedikleri gibi sıkıntı oldu mu?

30 geç değil bence
Daha evlilikten bişey anlamamışsındır

O insanlar birinci çocuk doğunca da ikinci ne zaman aman arayı açma diye darlıyorlar. Bebeğe bakacak olan sizsiniz, insanlar bir iki gelip sevecek o kadar. Boşverin ne konuşuluyorsa önemli olan sizin hazır olmanız

Back
X