bebek baskisi

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
36
Merhaba kızlar.
Durumu şöyle anlatmak istiyorum. Ben daha 3 aylık evliyim. Eşimle konuşup en az bir yıl bebek istememe kararı aldık. Şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Aslında ben çok bebek istiyordum, ama evlendikten sonra vaz gectim. Bunda kocamin biraz tembel olmasi neden oldu. Şimdiye kadar burada iki konu açtım iki si de aynı eşimin tembellikleri. Bu durumda çocuğu erteleme gereği duydum. Eşimde zaten istemiyor. Hiç sabrım yok bir kaç yıl evliligimiz in tadına bakalım hem maddi birikim yaparız diyor.
eşim bir kaç gün önce ameliyat oldu ben izin kullanamadığım için kaynanam a geldik orda kalıyoruz. Sağolsun lar eşime bakıyorlar. Şimdi mesele şu ki; kaç gündür burda sürekli bebek konusu açılıyor. Gorumcem abisi hasta diye şehir dışından geldi. Sürekli söylüyor. Buraya gelen misafirlerin hemen hepsi soruyor. Hala teyze yenge ama herkesssss... Bugün kaynanam da diyor 'ee daha erken bi 4 5 ay geçsin olur insallahhhh.' Bu konuşmalara nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. Kısmet simdilik düşünmüyorum diyorum. korunuyorum kimseye bu konuda açıklama yapmak.zorunda değilim. Ama şimdiden söylüyorlar bir kaç ay sonra daha çok söyleyecekler.

Bunlar böyle salonda konuşulurken ben diğer odaya geçtim eşim uzanmış. Duyuyor musun psikolojik baskı yapıyorlar dedim. 'Sakın kandiramazsin lar seni biz baş edemeyiz bebek ile dedi.
Bu konuyu açılmamak üzere kapatmak istiyorum ama insanları kirmaktan da korkuyorum. Basinizda sürekli bebek istiyoruz diyen bir gorumce ve teyze. sürekli insallahhhh kısa zamanda olur diyen bir kaynana ve bebek istemeyen bir koca olsa ne yapardınız. Nasıl cevap verirdiniz

Kaynana ve gorumcenin art niyetli olduğunu sanmıyorum herkes der onlar problem değilde kocanın bu tavrı sıkıntı. Bence bu kocaya çocuk yapma taki sorumluluğunu bilene kadar evine sahiplensin her işin ucundan tutsun yoksa çok zor inan
Bebek işi tek anneyle olacak is değil benim eşimde tembel ama ben ne dersem yapıyor inan demekten bile sıkılıyor bazen insan.bebegin bezini değiş çorabı giydir uyudu üstünü ört sürekli herseyi düşünen ben.ama buna şükür tabi.sakin canım önce odunu yont bir güzel ondan sonra bebek.

Kaynana ve gorumcenin art niyetli olduğunu sanmıyorum herkes der onlar problem değilde kocanın bu tavrı sıkıntı. Bence bu kocaya çocuk yapma taki sorumluluğunu bilene kadar evine sahiplensin her işin ucundan tutsun yoksa çok zor inan
Bebek işi tek anneyle olacak is değil benim eşimde tembel ama ben ne dersem yapıyor inan demekten bile sıkılıyor bazen insan.bebegin bezini değiş çorabı giydir uyudu üstünü ört sürekli herseyi düşünen ben.ama buna şükür tabi.sakin canım önce odunu yont bir güzel ondan sonra bebek.
Konuda da dediğim gibi aslında ben çok isterdim. Öyle isterim kocam bana desin 'hadi bebeğimiz olsun. Korkma ben sana destek olurum. Birlikte bakarız büyütüruz' yani annesinin yarısı kadar istekli olsaydı yok demezdim. Ama bu şartlarda seninde dediğin gibi büyük bir hata olur benim için. Bugün kaynanam a diyorum çocuk bakmak zordur biz kaldıramayiz şimdi. Diyor ben bakarım ben ne güne bekliyorum. Tamam belki bakar ama ne zamana kadar üç gün yada beş gün. Şartlar olgunlaşmayana kadar düşünmüyorum :KK43:

Evet canım kaynana da bir yere kadar bakar benim oğlum kolikti 3.5 ay gece sabaha kadar ağladı ama ne ağlama eğer sallama morarip katılıyordu eşim destek olmasa kafayı yerdim gece uykusu tatlı oluyor adam zaten istemiyor döner arkasını yatar.olan sana olur .sevmeye gelince iki sever sende uğraş dur hem uykusuz hem sinirli artık temizlikmi yaparsın yemek mi.off bu yollardan daha yeni geçtim:)

Evet canım kaynana da bir yere kadar bakar benim oğlum kolikti 3.5 ay gece sabaha kadar ağladı ama ne ağlama eğer sallama morarip katılıyordu eşim destek olmasa kafayı yerdim gece uykusu tatlı oluyor adam zaten istemiyor döner arkasını yatar.olan sana olur .sevmeye gelince iki sever sende uğraş dur hem uykusuz hem sinirli artık temizlikmi yaparsın yemek mi.off bu yollardan daha yeni geçtim:)
:KK12::KK17::KK43::mad::mad::mad: Herşeyin farkındayım bu yüzden cokkkk korkuyorum :KK17: teşekkür ederim canim

akrabalar hep ister cocuk. ama kocan neden istemiyor. benim bildigim erkekler yanar tutusur cocuk diye. bu arada yaslariniz kac belki onu problem ediyordur esin. zaten herkes kismetiyle doğar.

akrabalar hep ister cocuk. ama kocan neden istemiyor. benim bildigim erkekler yanar tutusur cocuk diye. bu arada yaslariniz kac belki onu problem ediyordur esin. zaten herkes kismetiyle doğar.
Bebekleri cok sever oynar saatlerce. Ilk ay korkmustum biaz ya olursa diye. Olursa ne yaparsun dedim. Simdilik bizim icin erken ama olursa da Tabi ki cok swvinirim dedi. Asil mesele Kocam çok tembel. Hiç sevmez iş yapmayı. Haliyle onun için bebekte ekstra is demek. Kendi ailesi de söyler hep. Ikimiz de yaşıtiz 26 yaş.

Bence 1-1.5 sene bekleyin.Birbirinize alısın.Daha çok erken.Soranlara da hiç kulak asma.Düşünmüyoruz daha erken de geç.Banada herkes 2.ne zaman diye soruyo.Yap beraber buyusunler diyo.Sonu yok yani canım.

Bebekleri cok sever oynar saatlerce. Ilk ay korkmustum biaz ya olursa diye. Olursa ne yaparsun dedim. Simdilik bizim icin erken ama olursa da Tabi ki cok swvinirim dedi. Asil mesele Kocam çok tembel. Hiç sevmez iş yapmayı. Haliyle onun için bebekte ekstra is demek. Kendi ailesi de söyler hep. Ikimiz de yaşıtiz 26 yaş.
canim kocan ufak tefek de olsa yardim etmeye baslar bebek oldugunda senin ne kadar ugrastigini gorunce. her adam yapar bunu bide ilk bebeginiz. simdi daha erken vs diyebilir ama bi kucagina alsin o zaman gor neden once yapmadik der. yinede sizin karariniz. esinizle bi problem olmuyorsa bu konu bence kafanıza taktiginiza degmez. sekiz ay oldu bizde evleneli. her hafta biz eşimin ailesine gideriz. halasi hee gittigimzde bikmadan sorar cocuk yok mu diye. alistik artik sende alisirsin bi kac aya.

Bu akrabalar cocuk takintisindan tiksinti geldi artik ya bir soyle iki soyle ama cok abartmak sende baski yapiyordur sanki kendileri buyutecekler bebegi eglence ariyorlar kendilerine. Esinin de senin de hazir oldugunuz zaman yapin demek ki esin de doyamadi sana daha cok zaman gecirmek istiyor seninle izin ver bence :)

Benim eşimde bebek istemiyor geriliyor bebek konusu açılınca benide soğuttu bende istemiyorum artık öte yanda benim ailem baskı yapıyor babaanne falan bende dahvar zaman deyip geçistiriyorum insanların ağzını kapatirsin canım bir şekilde ama bence eşlerin bebek istememesi büyük sorun...aynısı benimde basımda var işte bende acilmamak üzere kapadim cnmbu konuyu bebeklerden de sogudum eşim yüzünden aslında 1 seneyi degectik evleneli ama kimi erkeklerde galiba babalık güdüsü yok

Tek kelime: takma.
Hepimize ayni seyler soyleniyor, daha yeni evlisin, bircooook seyi takmamayi zamanla ogreneceksin...
Uzgunum, insanlarin konusmasini engelleyemeyecegimize gore, tek cozum takmamak.

Merhaba kızlar.
Durumu şöyle anlatmak istiyorum. Ben daha 3 aylık evliyim. Eşimle konuşup en az bir yıl bebek istememe kararı aldık. Şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Aslında ben çok bebek istiyordum, ama evlendikten sonra vaz gectim. Bunda kocamin biraz tembel olmasi neden oldu. Şimdiye kadar burada iki konu açtım iki si de aynı eşimin tembellikleri. Bu durumda çocuğu erteleme gereği duydum. Eşimde zaten istemiyor. Hiç sabrım yok bir kaç yıl evliligimiz in tadına bakalım hem maddi birikim yaparız diyor.
eşim bir kaç gün önce ameliyat oldu ben izin kullanamadığım için kaynanam a geldik orda kalıyoruz. Sağolsun lar eşime bakıyorlar. Şimdi mesele şu ki; kaç gündür burda sürekli bebek konusu açılıyor. Gorumcem abisi hasta diye şehir dışından geldi. Sürekli söylüyor. Buraya gelen misafirlerin hemen hepsi soruyor. Hala teyze yenge ama herkesssss... Bugün kaynanam da diyor 'ee daha erken bi 4 5 ay geçsin olur insallahhhh.' Bu konuşmalara nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. Kısmet simdilik düşünmüyorum diyorum. korunuyorum kimseye bu konuda açıklama yapmak.zorunda değilim. Ama şimdiden söylüyorlar bir kaç ay sonra daha çok söyleyecekler.

Bunlar böyle salonda konuşulurken ben diğer odaya geçtim eşim uzanmış. Duyuyor musun psikolojik baskı yapıyorlar dedim. 'Sakın kandiramazsin lar seni biz baş edemeyiz bebek ile dedi.
Bu konuyu açılmamak üzere kapatmak istiyorum ama insanları kirmaktan da korkuyorum. Basinizda sürekli bebek istiyoruz diyen bir gorumce ve teyze. sürekli insallahhhh kısa zamanda olur diyen bir kaynana ve bebek istemeyen bir koca olsa ne yapardınız. Nasıl cevap verirdiniz

ben evlenir evlenmez çocuk yapmayı mantıklı bulmuyorum. önce evliliği birbirinizi yaşayın tanıyın, kendinizden ve birbirinizden emin olun öyle çocuk düşünmek daha mantıklı. hele ki yaşınız da gençse.

çevreyi önemsemeyin. çocuk ciddi sorumluluk. hem kendiniz hem eşiniz isteyince düşünmelisiniz.

canım sende kendince haklısın ahhhh keşke diyorum ben şimdi evlendim hala okuyordum okul var sınavlar var diye dogum kontrol hapı aldım ama 8 ay sonra ilacı bıraktım hamile kalmak istedim şimdi 4 yıllık evliyim hala bişey yok tabi bu ugurda bende bazı saglık sorunları atlattım uzun hikaye........eşine gecmiş olsun sen bence herkesin ne dedigine bak ma ak partinin slagonu var ya sende öyle yap onlar konuşur beyazambak yapar de korunmayı bırak belki ben başta ahp içmeseydim eşimin degerleri o zaman iyiydi şimdi anne olmuştum çok pişmanım bence yüreginin sesini dinle

beyazzambak arkadaşım yanlış oldu kusura bakma eee hem nobet hem sohbet yaparken yanlış okumusum yaşam21 arkadaşıma yazdım aslında tabi eşin illaki istemiyorsa bencede topu eşine at sen ugraşcagına o ugraşsın

Bebeğin olana kadan bebek yokmu oluncada kardeşine zaman gelecek diyecekler. Duymazdan gel insanları. Allah ne zaman isterse de geçiştir. İstiyoru istemiyoru falan da deme. İstemiyoru desen daha ilk çocukta korunursan isteyince Allah vermez vs.diyebilirler. Bu konuşmaları dinlemek can sıkıcı olsada her yeni evlinin başına geliyo. Arkadaşımın abisi evlendiğinde 15 günlükken komşular gelmiş hayırlı olsuna bebek varmı demişler geline. Anneside kız baba evinden mi getirecek ne bebeği demiş. Düşün yani. Alışılagelinmiş bi soru. Laf olsun diye konuşuyo millet.

canım sende kendince haklısın ahhhh keşke diyorum ben şimdi evlendim hala okuyordum okul var sınavlar var diye dogum kontrol hapı aldım ama 8 ay sonra ilacı bıraktım hamile kalmak istedim şimdi 4 yıllık evliyim hala bişey yok tabi bu ugurda bende bazı saglık sorunları atlattım uzun hikaye........eşine gecmiş olsun sen bence herkesin ne dedigine bak ma ak partinin slagonu var ya sende öyle yap onlar konuşur beyazambak yapar de korunmayı bırak belki ben başta ahp içmeseydim eşimin degerleri o zaman iyiydi şimdi anne olmuştum çok pişmanım bence yüreginin sesini dinle
3.yu doğur diyorsun yani bana:)yok canım ne kusuru olur böyle arada.:)

Söylemeleri çok normal de yeri gelip eşin dese daha erken daha düşünmüyoruz diye daha iyi olur. Kayınvaliden yardım etse de o çocuğun asıl sorumluluğu sizde. Kocana tam güvenmeden (yardım tembellik konusunda yani) düşünme derim. Bazı erkekler istemiyor evet. Örnek benim kocam. İkinci çocuğum da sekiz yıl aradan sonra sırf ben istediğim için oldu. Ona kalsa ilkini daha yeni yapardık :)

X